Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Λονδίνου και στις κολεξιόν του επόμενου Φθινοπώρου

Άλλη μια εβδομάδα αφιερωμένη στη μόδα και τις νέες τάσεις που θα φορέσουμε τον Φθινόπωρο του 2017 έφτασε στο τέλος της. Αυτήν τη φορά όμως στο Λονδίνο και όχι στη Νέα Υόρκη όπως σε είχα ενημερώσει ΕΔΩ! Πολυτελή υλικά, floral μοτίβα και ιδιαίτερα prints, looks σε σκούρα χρώματα και λεπτομέρειες με έντονες αποχρώσεις είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγαλύτερους οίκους, οι οποίοι αποφάσισαν να παρουσιάσουν τη νέα τους collection σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας, το Λονδίνο, όπως σου προανέφερα.

Τι θα περιλαμβάνει λοιπόν η νέα μας χειμερινή ντουλάπα; Τι προτείνει ο κάθε οίκος και σχεδιαστής ξεχωριστά; Κάνουμε ένα μικρό ταξίδι μέχρι την Αγγλία και βλέπουμε όλες τις τάσεις του Φθινοπώρου που πέρασαν από το fashion radar του Tlife.

Julien Macdonald


Μέσα από τη glam συλλογή του Julien Macdonald πηγάζει η rock & roll αισθητική και το party mood. Για ακόμα μια φορά ο σχεδιαστής δεν παρέλειψε να “στολίσει” κάθε look με τα ιδιαίτερα cuts που πρόσδιδαν sexy αέρα, τις τονισμένες μέσες και τα shiny στοιχεία που έκαναν ακόμα πιο εκθαμβωτικό το αποτέλεσμα. Το γοτθικό στοιχείο πρωταγωνιστούσε στα περισσότερα outfits, ενώ τα κρόσσια έδιναν extra κίνηση στα ρούχα.


Markus Lupfer

Μια συλλογή με mix & match στοιχεία, όπου το καρό, το floral και το πουά “παλεύουν” μεταξύ τους. Οι διαφάνειες αποκτούν νόημα με τις shiny κεντημένες λεπτομέρειες, κάτω από τις φούστες “κρύβονται” glittery κολάν, ενώ τα oversized παλτό, πουλόβερ όπως και τα bomber δίνουν έναν ελαφρώς casual χαρακτήρα στο αποτέλεσμα. Οι ουδέτερες, οι μπλε, οι πράσινες και οι bronze αποχρώσεις είχαν την τιμητική τους.


Ports 1961


Τα σώματα των μοντέλων κρύβονταν μέσα στα αέρινα και στα oversized πλεκτά ρούχα που απεικόνιζαν ένα masculine χαρακτήρα. Οι απλές και ουδέτερες αποχρώσεις “απειλούνταν” από τις εκφάνσεις των neon χρωμάτων, ενώ τα degital prints “έπαιζαν” πότε στα σακάκια και πότε στα παντελόνια. Τα flats ankle boots έκαναν το αποτέλεσμα ακόμα πιο cool και άνετο.


J.W. Anderson


Ντραπέ, γούνινα στοιχεία, floral, suede, φτερά, leather και σατέν. Η συλλογή του J.W. Anderson σίγουρα είχε πολλές πληροφορίες και πάντρευε πολλά στοιχεία μεταξύ τους που έκαναν το αποτέλεσμα πιο περίπλοκο αλλά και αγαπητό στο κοινό. Η χρωματική του παλέτα πραγματικά δεν είχε όρια, καθώς είδαμε σκούρες αποχρώσεις, κόκκινο, χακί, γήινα χρώματα που έδεναν τόσο μοναδικά μεταξύ τους. Τα σύνολα πότε συνδυάζονταν με sneakers και πότε high heels.


House of Holland


Τα μοντέλα ξεκινούν να περπατούν στο catwalk με pop looks σε μπλε και ροζ αποχρώσεις, εξελίσσονται σε cow girls, έπειτα υιοθετούν ένα navy χαρακτήρα και καταλήγουν να φορούν army outfits με military μοτίβα. Μια ακόμα συλλογή με ποικίλες πληροφορίες και χρώματα που όμως ταίριαζαν τόσο ιδανικά μεταξύ τους που δεν μας παραξένευε αισθητικά. Σε γενικές γραμμές ο οίκος διατήρησε τον girly χαρακτήρα κάθε σύνολο που δημιούργησε.


Gareth Pugh

.

Η goth αισθητική ξετυλίγεται σαν κουβάρι στο catwalk με τα μοντέλα να φορούν total black & grey δημιουργίες. Πανωφόρια σε αφύσικα μεγέθη, γούνινες λεπτομέρειες, διαφάνειες, δέρμα και vinyl είναι σίγουρα μερικούς από τους πρωταγωνιστές της collection. Παρόλο, λοιπόν, που τα πανωφόρια ήταν oversized, σε γενικές γραμμές και στα υπόλοιπα looks διαγράφεται ξεκάθαρα το γυναικείο σώμα.


Versus Versace


Μια athleisure συλλογή με τα little black dresses να πρωταγωνιστούν, τα ασπρόμαυρα μοτίβα να παίζουν στα oversized jackets και οι μπορντό πινελιές να παίρνουν θέση μέσα από τα φορέματα και τα tracksuits. Οι ώμοι ήταν αρκετά τονισμένοι, τα crop tops έκλεβαν την παράσταση, ενώ οι χρωματιστές λεπτομέρειες και logos έδιναν έναν ιδιαίτερο και funky αποτέλεσμα. Τα βλέμματα τράβηξαν τα sporty εσώρουχα που ξεπρόβαλαν πάνω από τη μέση της φούστας ή του παντελονιού.


Anya Hindmarch


Οι προβολείς ανάβουν και τα μοντέλα ξεπηδούν στο catwalk σαν sexy lolites με mini coats, σορτς και crop πουλόβερ. Οι γούνινες λεπτομέρειες επικρατούσαν στους σκούφους, στα παπούτσια, στα αξεσουάρ αλλά και στα ρούχα, ενώ τα πλεκτά έφερναν ένα ακόμα πιο cosy style. Τα ιδιαίτερα pastel και τα έντονα χρώματα έδιναν χαρακτήρα σε αυτήν την άνετη και super stylish συλλογή.


Mulberry


Η συλλογή περιλάμβανε κυρίως super oversized γραμμές με καρό ή floral μοτίβα, μεταξωτές πιέτες, έντονα και πιο ζεστά χρώματα. Κατά διαστήματα την εμφάνισή τους έκαναν στο catwalk δαντελένια midi φορέματα σε lady like στιλ, όπως και suede φούστες μέχρι το γόνατο. Το αξιοσημείωτο σε αυτήν την collection ήταν τα ιδιαίτερα printed φουλάρια και οι μάλλινες κάλτσες φορεμένες με πέδιλα ή mary janes.


MM6 Maison Margiela


To vintage jeans συναντάει το κλασικό σακάκι και τα κοστούμια σε masculine στιλ ολοκληρώνονται με oversized puffer jackets. Τα πουλόβερ παίρνουν το ρόλο του φορέματος και συνδυάζονται με over the knee μπότες, ενώ οι φούστες διατηρούν maxi γραμμή και “σετάρονται” με μακριά και πολύ φαρδιά φούτερ σε sporty style.

Mary Katrantzou

Μια συλλογή βγαλμένη από παραμύθι με τους χαρακτήρες της Disney να διακοσμούν μερικά από τα looks. Τα ιδιαίτερα prints είναι σήμα κατατεθέν της Ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou και τα έντονα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε της συλλογή. Μένει πιστή στο lady like στιλ, ακόμα και όταν σχεδιάζει κοστούμια.

Antonio Berardi


Το σκούρο μπλε φλερτάρει με το μαύρο, το κόκκινο κάνει την εμφάνισή του πότε μέσα από τα prints και πότε στα μονόχρωμα υφάσματα, το nude παντρεύεται με τη μαύρη δαντέλα, τα bronze υφάσματα προσφέρουν λάμψη, ενώ τα neon χρώματα παίζουν με φόντο το μαύρο. Στη συλλογή είδαμε για ακόμα μια φορά ιδιαίτερα tuxedos, ολόσωμες φόρμες, mini dresses, καθώς και maxi ρομαντικά φορέματα.

Burberry


Ο Βρετανός καλλιτέχνης, Henry Moore, εκφράζει το σχήμα, τη φόρμα και τις υφές μέσα από ασύμμετρες σιλουέτες και υπερμεγέθη αναλογίες. Οι καμπαρντίνες, που είναι και σήμα κατατεθέν του οίκου, δεν έλειψαν, τα πουκάμισα και τα πουλόβερ πρωταγωνιστούσαν, ενώ οι κάπες έδιναν ένα πιο dramatic αποτέλεσμα. Τα χρώματα ήταν κυρίως ουδέτερα με κάποιες πινελιές του μπλε και του κόκκινου που προέρχονταν από τις ρίγες και τα minimal prints.

Read More

And More