Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Λονδίνου και στις κολεξιόν του επόμενου καλοκαιριού

Άλλη μια Fashion Week ολοκληρώθηκε, αυτή τη φορά από τη βρετανική πρωτεύουσα. Πως οραματίζονται οι designers
το στιλ της επόμενης άνοιξης;

Florals αλλά και animal prints, ουδέτερες αλλά και ζωηρές αποχρώσεις, ποικιλομορφία στις υφές και πλούσιες διακοσμητικές προσθήκες είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2016…

Burberry Prorsum
src=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/1.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/2.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/3.jpg
Μετά την bohemian συλλογή της περασμένης σεζόν, η Burberry Prorsum του Christopher Bailey φάνηκε πιο δομημένη για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016. Ο Bailey παρουσίασε μια ποικιλία από στιλ, αλλά ήταν τα military inspired σακάκια και οι κάπες ενώ σε μια δεύτερη ματιά τα ήταν τα δαντελένια φορέματα και τοπ που έρχονταν σε αντίθεση με τα πανωφόρια. Η χρωματική παλέτα κυμάνθηκε από το λευκό το μαύρο, το χρυσό και το cream μέχρι τρυφερά παστέλ.

Mary Katrantzou
src=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/4.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/5.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/6.jpg
H Mary Katrantzou παρουσίασε τη δική της φολκλόρ εκδοχή με τη συλλογή της για την άνοιξη-καλοκαίρι 2016. Επικαλούμενη επιρροές από τα Βαλκάνια, την Ισπανία και τη Ρουμανία, η σχεδιάστρια αγκάλιασε τις λαμπερές πούλιες και ένα ψυχεδελικό συνδυασμό χρωμάτων για το runway. Ωστόσο, δεν ήταν όλα σχετικά με το glitter και τη λάμψη. Katrantzou έδειξε επίσης μίνι φορέματα στολισμένα με βολάν, καθώς και tailored σακάκια. Bohemian αλλά και μοντέρνα, η συλλογή αυτή ήταν μια από τις πιο δυνατές προσπάθειες της Katrantzou μέχρι τώρα.

MM6 Maison Margiela
src=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/7.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/8.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/9.jpg
H ανοιξιάτικη συλλογή ΜΜ6 Maison Margiela ήταν μια αναδρομή στην industrial techno σκηνή των underground κλαμπ του Λονδίνου. Υπήρχαν glittery fanny packs αναπροσαρμοσμένα σαν tops, ναίλον σακούλες διαμορφωμένες σε ο, τιδήποτε από ένα εκπληκτικά κομψό σακάκι με αποσπώμενα μανίκια, blousons αλλά και χαλαρά φορέματα ενώ δεν έλειψαν τα denim στοιχεία και οι διαφάνειες.

Topshop Unique
//src=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/12.jpg
Για τη συλλογή του για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2016, το Topshop Unique παρουσίασε μια σειρά από πολύχρωμα printed κομμάτια ιδανικά για mix & match σε ένα show που ισορροπούσε στη γραμμή ανάμεσα στο cool tomboy και της θηλυκής κομψότητας. Υπήρχαν πλεκτά με τρύπες Peek-a-boo, animal prints, faux δέρμα και floral prints αλλά και δαντέλα.

Versus
src=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/13.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/14.jpgsrc=/files/Image/fashion/2015/SEPTEMBER/23-9/15.jpg
Σημειώνοντας τη δεύτερη επίσημη σεζόν για τον Anthony Vaccarello στον Versus, ο Βέλγος σχεδιαστής παρουσίασε μια συλλογή με rock n’ roll διάθεση στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Η συλλογή ήταν σκοτεινή και ως επί το πλείστον σε μαύρη παλέτα χρωμάτων. Υπήρχαν cool κομμάτια συμπεριλαμβανομένων των δερμάτινων σορτς, bodycon φορέματα και bomber jackets ενώ military κουμπιά διακοσμούσαν μερικά από τα σακάκια και άλλα dark floral patterns.

Peter Pilotto

Για τις τελευταίες σεζόν o Pilotto-είχε προσεκτικά προσανατολίσει τις συλλογές του με έναν τρόπο, που κινούνταν μακριά από το να είναι λευκές ορίζonτάς τον ως σχεδιαστή- prints. Σε αυτό το σημείο, ο ίδιος αποφάσισε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον κυρίως στα συμπαγή χρώματα και τις διάφανες υφές. Τα signature prints του έδωσαν τη θέση τους στις γραφικές γραμμές που σφραγίζονταν με μαύρους, λευκούς κύκλους και τρίγωνα που έτρεχαν κατά μήκος σε φούστες, φορέματα και culottes.

House Of Holland

O Ηenry Holland για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2016 φαίνεται πως εμπνεύστηκε από την ταινία “Fear and Loathing in Las Vegas” για τη συλλογή του. Είδαμε military και lace-up λεπτομέρειες, ρίγες, μοτίβα με κάκτους, αφηρημένα ζακάρ και αταίριαστους φαινομενικά συνδυασμούς ενώ αθλητικές κάλτσες και παπούτσια με λεπτομέρεις από φτερά προστίθενται στη μαξιμαλιστική υπερδοσολογία.

Read More

And More