Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Μιλάνου και στις κολεξιόν του επόμενου Φθινοπώρου

Αυτήν την εβδομάδα τα φώτα στράφηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας όπου και διεξάχθηκε το fashion week. Αφού λοιπόν σου δείξαμε τις τάσεις που θα φορέσουμε τον επόμενο Φθινόπωρο του 2017 από τη Νέα Υόρκη (δες εδώ) και το Λονδίνο (δες εδώ), ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε μέχρι το Μιλάνο και να δούμε αναλυτικά όλα όσα έδειξαν οι οίκοι στα δικά τους catwalks.

Χρώματα άλλοτε γήινα κι άλλοτε παστέλ ή έντονα, animal, abstract ή floral prints, χαλαρές, masculine αλλά και ladylike σιλουέτες είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν. Τα mix & match και τα color block στοιχεία είχαν την τιμητική τους, ενώ από τα περισσότερα shows δεν έλειψε το urban και athliesure style.

Μετακινήσου λοιπόν προς τα κάτω, δες τον κάθε οίκο ξεχωριστά και πάρε μια ιδέα από τις προτάσεις που λανσάρουν!

Gucci


Ο σχεδιαστής Alessandro Michele δημιούργησε μια ανατρεπτική συλλογή που πάντρεψε το menswear και το womenswear δείχνοντας 118 looks. Ναι καλά διάβασες! Την προσοχή μας τράβηξαν οι διαφάνειες που κάλυπταν τα πρόσωπα και σώματα των μοντέλων οι οποίες ήταν στολισμένες με κρύσταλλα, τα σκισμένα tshirts που είχαν το logo Gucci γραμμένο πάνω, τα sequins στοιχεία σε έντονα χρώματα που έκαναν ακόμα πιο glam το αποτέλεσμα, τα floral prints στα χειμερινά ρούχα, καθώς και τα color block μοτίβα που δημιουργούσαν την ιδανική stylish αντίθεση.


Alberta Ferretti


Τα pyjama sets, τα slip dresses και η loungwear αισθητική είχαν την τιμητική τους μέσα από τα σατέν και βελούδινα σύνολα. Η δαντέλα κρυβόταν μέσα από τις γούνινες λεπτομέρειες, η γυναικεία μέση τονίστηκε με ζώνες και υφάσματα, ενώ τα oversized παλτό και κάπες δεν έλειψαν από αυτή τη συλλογή. Επιπλέον μια παραμυθένια – ρομαντική αισθητική κατέλαβε το catwalk του οίκου, μέσα από τα παστέλ χρώματα και τα λουλούδια σε έντονο κόκκινο.

Fendi


O Karl Lagerfeld μένει πιστός στις γούνινες λεπτομέρειες (σήμα κατατεθέν του οίκου) και τις εντάσσει πότε σε lady like σύνολα και πότε σε masculine outfits. Τα παντελόνια και οι φούστες ήταν κυρίως σε φαρδιά γραμμή με τα crop tops να δίνουν sexy αποτέλεσμα και τα oversized παλτό και jackets μια androgyne πινελιά. Τα mini και τα ημιδιάφανα φορέματα συνδυάστηκαν με over the knee boots δίνοντας την απόλυτα sexy αισθητική, ενώ τα χρώματα ήταν κυρίως γήινα με κάποιες έντονες πινελιές του κόκκινου και του μπλε!


Emilio Pucci

Μια από τις colorful και funky συλλογές με το 70s στοιχείο να πρωταγωνιστεί σε κάθε σύνολο. Χρώματα παντού, ιδιαίτερα floral prints, oversized γούνες και πολλά κρόσσια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που είδαμε στο catwalk. Τα υπερπολυτελή υφάσματα ανέμιζαν στην πασαρέλα διαγράφοντας ελαφρώς τα σώματα των μοντέλων. Από την άλλη είδαμε για ακόμα μια φορά τονισμένη τη γυναικεία μέση και βαθιά ντεκολτέ.

Prada


Μια αρκετά ιδιαίτερη συλλογή με πολλά χρώματα, σχέδια, λουλούδια. Η νέα συλλογή του οίκου παντρεύει το mix & match στοιχείο, υιοθετεί τα color block μοτίβα και όλα αυτά μέσα από velvet, knit και suede outfits. Από τα looks δεν έλειψαν τα beret hats καθώς και μερικά bikini tops μέσα από τα oversized jackets ή συνδυασμένα με wide leg pants.

Moschino


Η συλλογή ξεκινάει με τα lady like looks να ξεπηδούν στο catwalks, έχοντας σαν χαρακτηριστικό μια extravagant και ασυνήθιστη επιρροή. Ακόμα και τα κολάν ή τα παρκά jackets ήταν συνδυασμένα με point toe γόβες και cat eye γυαλιά ηλίου, προσφέροντας μια μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα κλασική πινελιά. Ενώ στην αρχή το μπεζ και το γκρι χρώμα ήταν κύριοι πρωταγωνιστές, στη συνέχεια είδαμε πολλά χρώματα και ιδιαίτερα σχέδια, καθώς και κάποια glam gowns συνδυασμένα με γούνες.

Etro


Ο οίκος παραμένει πιστός στην boheme αισθητική, λανσάροντας για ακόμα μια φορά τα indie και aztec prints, τα floral καθώς και τα ζεστά χρώματα. Το παράδοξο αλλά ταυτόχρονα και “ελκυστικό” σε αυτήν τη συλλογή ήταν το λεοπάρ που ξεπηδούσε σαν λεπτομέρεια ανάμεσα στα υπόλοιπα prints, καθώς και οι έντονες πινελιές του τιρκουάζ και του neon pink που έδεναν τόσο “ομαλά” μεταξύ τους που κίνησαν το ενδιαφέρον κάθε fashion lover.

Versace


Ο ιταλικός οίκος δίνει νόημα στο μαύρο χρώμα συνδυάζοντάς το με neon αποχρώσεις και sexy επιρροές. Η δική του αισθητική κυμμάνθηκε μεταξύ του urban style μέσα από τα athlierure σύνολα συνδυασμένα με σκούφους και της sexy αισθητικής μέσα από τις διαφάνειες και τις mini γραμμές. Τα μεταξωτά τούλι, τα πλεκτά και τα sequin στοιχεία δεν έλειψαν ούτε από αυτήν τη συλλογή.


Bottega Veneta


Ο οίκος έκανε μια αναδρομή στο 1950 τότε που οι γυναικείες μέσες ήταν τονισμένες και πολύ λεπτές, οι ώμοι oversized και οι γραμμές midi. Το πουά καλσόν ολοκλήρωνε αυτήν την αισθητική, οι γούνες έκαναν cosy το αποτέλεσμα, τα γάντια έφερναν μια διαχρονική κομψότητα, ενώ τα μεταλλικά gowns μας θύμισαν την κλασική αισθητική του τότε που μένει αναλλοίωτη ακόμα και σήμερα.

Blumarine


Ο ρομαντισμός κυριάρχησε στην πασαρέλα και τα αέρινα υφάσματα έκαναν την εμφάνισή τους. Τα pastel “συγκρούονταν” με το κόκκινο και το off white δημιουργώντας μια συλλογή με χρώμα και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Για ακόμα μια φορά είδαμε looks με παγιέτες και πλεκτά στοιχεία, ενώ οι διαφάνειες και τα οι γούνες δεν έλειψαν.

Missoni


Ένας ακόμα οίκος με 70s επιρροές, πολλά χρώματα και γεωμετρικά σχέδια δίχως περιορισμό. Οι γραμμές από τα φορέματα και τς φούστες ήταν κυρίως midi συνδυασμένες με μπότες, ενώ οι ζιπ κιλότ “φορέθηκαν” με γούνες και ankle boots. Φυσικά και στη συλλογή πρωταγωνιστούσαν τα πλεκτά στοιχεία που είναι και σήμα κατατεθέν του οίκου, τα ταγιέρ και τα tuxedos.

Marni


Μέσα από τις pastel, τις έντονες και ζεστές αποχρώσεις είδαμε σύνολα σε androgyne στιλ που διατηρούσαν όμως τη θηλυκή πλευρά της γυναίκας. Τα γούνινα στοιχεία δεν επικρατούσαν μόνο στα πανωφόρια, αλλά ξεπρόβαλαν και μέσα από τις vinyl μπότες που ολοκλήρωναν τα outfits. Ακόμα ένας οίκος στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο υποστηρίζει τα χρωματιστά γεωμετρικά prints “βγαλμένα” από τη δεκαετία του 70′.


Salvatore Ferragamo


Ο σχεδιαστής Fulvio Rigoni παρουσίασε τη δεύτερη συλλογή του για τον οίκο Salvatore Ferragamo με κύριο χαρακτηριστικό της το μινιμαλισμό της κλασικής διαχρονικής φινέτσας. Τα μόνα prints που πρωταγωνιστούσαν ήταν ένα πολύ διακριτικό λεοπάρ και από χρωματισμούς είδαμε αρκετά ουδέτερους με κάποιες έντονες λεπτομέρειες του πορτοκαλί, του μωβ και του μπλε.


Emporio Armani


Με φόντο το μαύρο και το λευκό ο οίκος δημιούργησε το δικό του καμβά με σκοπό να παίξει με τις έντονες αποχρώσεις. Επιπλέον, είδαμε για ακόμα μια φορά color block μοτίβα και πολλά prints σε girly αισθητική, καθώς και μερικά preppy looks με beret hats ή urban tuxedos συνδυασμένα με sneakers.

Dolce & Gabbana


Οι δύο σχεδιαστές απεικονίζουν την ιταλική φινέτσα μέσα από μια μεταμοντέρνα συλλογή με πολλά floral prints, leopard, χρώματα, ιδιαίτερα αξεσουάρ, θηλυκά tuxedos, κορσέ και φορέματα. Ο απροσδόκητος συνδυασμός ήρθε μέσα από τα sneakers που συνόδευσαν ακόμα και τα πιο sexy looks και οι funky bear κάπες που “έδεναν” με τα mini φορέματα. Στη συλλογή παρουσιάστηκε το menswear, womenswear καθώς και η παιδική κολεξιόν.

Read More

And More