Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Παρισιού και στις κολεξιόν του επόμενου καλοκαιριού (part 1)!

Μπορεί εμείς να φτιάχνουμε τη φθινοπωρινή μας shopping list, η μόδα όμως θέλει να μας κρατάει σε εγρήγορση δείχνοντάς μας ήδη τις τάσεις του επόμενου καλοκαιριού. Το ταξίδι της μόδας ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, συνεχίστηκε στο Λονδίνο και το Μιλάνο ενώ στο Παρίσι ρίχνει σε λίγες ημέρες την αυλαία του με τις νέες γραμμές, τα σχέδια, τα υφάσματα, τα χρώματα και τα shapes που έρχονται να δημιουργήσουν το ύφος που θα επικρατήσει την επόμενη σεζόν.
Ας δούμε λοιπόν τι προτείνουν οι σχεδιαστές από την Εβδομάδα μόδας του Παρισιού μέχρι στιγμής και μείνε συντονισμένη μέχρι τα shows να ολοκληρωθούν που θα μας δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θα φορέσουμε την επόμενη άνοιξη!

BALMAIN


O Olivier Rousteing για τη συλλογή Balmain άνοιξη-καλοκαίρι 2017 παρουσίασε μια συλλογή που εξακολουθούσε να επικεντρώνεται στο σέξι glamazon στιλ, αλλά σε πιο ρευστά και χαλαρά shapes. Η γυναίκα Balmain αγκαλιάζει τα μανίκια σε στιλ κιμονό, τους ανοιχτούς ώμους και τις loose maxi φούστες. Ο Γάλλος σχεδιαστής επίσης συμπεριέλαβε στα looks ρίγες, μοτίβα art-deco και prints πύθωνα.

CHLOE


Για τη συλλογή της Chloe άνοιξη-καλοκαίρι 2017, η καλλιτεχνική διευθύντρια Clare Waight Keller εστίασε σε μια χαλαρή συλλογή γεμάτη νωχελικές σιλουέτες. Το show είχε ένα ναυτικό twist με σχοινιά σε στιλ ιμάντα, ναυτικά παντελόνια και ρίγες. Μια παλέτα χρωμάτων του λευκού, του μαύρου, του κόκκινου και από παραλλαγές του μπλε, έφερε επίσης αβίαστα vibes.

DIOR


Μετά τον Valentino, η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε την πρώτη συλλογή της ως νέα creative director του Dior για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2017. Το όραμά της ήταν σαφώς διαφορετικό από την in-house ομάδα σχεδιασμού και ακόμη και από του Raf Simons. Η σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από τη στολή του θηλυκού ξιφομάχου για μια σειρά από σακάκια και τοπ με καπιτονέ λεπτομέρειες σε συνδυασμό με παντελόνια capri. Συνέχισε με ευάερες φούστες και φορέματα κατασκευασμένα από τούλι, μεταξωτό σιφόν και ζορζέτα αλλά υπήρχαν ακόμα πιο απροσδόκητες πινελιές, όπως t-shirts που έγραφαν : “we should all be feminists” ή “Dior (revolution).

ELIE SAAB


O Elie Saab για τη συλλογή του Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017 εμπνεύστηκε από τη δεκαετία του 1970 με έντονα γραφικά prints από αστέρια να κοσμούν μίνι φορέματα, κομψά φορέματα και σακάκια. Η γυναίκα Saab περπατάει στην πιο casual πλευρά της ζωής για τις τελευταίες σεζόν, και αυτή η ιδέα συνεχίζεται με την προσθήκη glittery ή printed καπέλων του μπέιζμπολ. Για το βράδυ, επιλέγει ονειρικά φορέματα με πτυχώσεις και κρόσσια και βαθιά ντεκολτέ.

ISABEL MARANT


“Καθημερινή θηλυκότητα» ήταν οι δύο λέξεις που η Isabel Marant χρησιμοποίησε για να συνοψίσει τη φετινή συλλογή. Η Παριζιάνα σχεδιάστρια ξερει καλά τη γλώσσα του cool French girl ντυσίματος, συνήθως με βάση τις εμπειρίες που είχε σε απομακρυσμένες, εξωτικές τοποθεσίες για να προσθέσει μια συστροφή περιπλάνησης σε κάθε νέα συλλογή.

LANVIN


Αφού ανακοινώθηκε ως νέα διευθύντρια δημιουργικού του Lanvin το Μάρτιο, Bouchra Jarrar παρουσίασε την πρώτη συλλογή της για τον οίκο για την άνοιξη-καλοκαίρι 2017. Η Γαλλίδα σχεδιάστρια επικεντρώθηκε στα αναβαθμισμένα κομμάτια της ντουλάπας για τη νέα σεζόν. Το pajama στιλ ήταν μια σημαντική επιρροή, από τα slip-dresses φορέματα ολίσθησης μέχρι τα χαλαρά παντελόνι και τοπ. Επαναδιατύπωσε ακόμη και το κοστούμι με νωχελικά και χαλαρά shapes.

SAINT LAURENT


Κάνοντας το ντεμπούτο του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στον Saint Laurent, ο Anthony Vaccarello παρουσίασε μια συλλογή με έντονο σεξαπίλ για την άνοιξη-καλοκαίρι 2017 που περιλάμβανε βαθιά ντεκολτέ, διογκωμένα μανίκια και δυνατούς ώμους όπως καi loose denim στιλ.

VALENTINO


Για τoν Valentino άνοιξη-καλοκαίρι 2017, o Pierpaolo Piccioli έκανε το ντεμπούτο της πρώτης solo συλλλογής του για την ιταλική μάρκα. Το αποτέλεσμα ήταν μια σύνθεση πάνω από εξήντα εμφανίσεις που έμειναν πιστές στον Valentino υπό την πρώην συνεργασία του Piccoli και της Chuiri, αλλά προφανώς διαφορετικές. Η σιλουέτα χαλάρωσε με υψηλό λαιμό και loose παντελόνι, η χρωματική παλέτα ήταν πιο τολμηρή με το ζωντανό κόκκινο και το έντονο ροζ ενώ το κέντημα ήταν ακόμα ένα βασικό στοιχείο στη συλλογή.

Read More

And More