Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017/18: Οι 9 μεγαλύτερες τάσεις στις τσάντες

Έχει φτάσει η εποχή που κάνουμε ένα “ξεσκαρτάρισμα” στην γκαρνταρόμπα μας. Αποφασίζουμε τι θα πετάξουμε, τι θα κρατήσουμε και φυσικά σε τι νέο θα επενδύσουμε. Μέχρι στιγμής σου έχω παρουσιάσει τις τάσεις της σεζόν που θα μας απασχολήσουν στα ρούχα. Ξέρεις τι παίζει πλέον δηλαδή! Έπειτα, σου παρουσίασα τις τάσεις στα παπούτσια. Ξέρω ότι σαν γυναίκα έχεις μια άλφα αδυναμία σε αυτό το αξεσουάρ, οπότε δεν θα μπορούσα να σε αφήσω ανενημέρωτη. Τώρα σειρά έχουν οι τσάντες. Ναι, με αυτό τον τρόπο κλείνουμε το κεφάλαιο new trends και σίγουρα έχουμε λάβει τις απαραίτητες γνώσεις για να “χτίσουμε” σωστά το στιλ μας το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Η τσάντα είναι απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε γυναικείο outfit. Χωρίς αυτήν δεν πάμε πουθενά. Και σίγουρα είναι τελική πινελιά που προσθέτουμε στο σύνολό μας πριν βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας. Ποιες είναι οι τάσεις, λοιπόν, που “κατέκλυσαν” τις τσάντες; Φυσικά σου τις έχω αναλυτικά προς τα κάτω. Τσέκαρε και αποφάσισε ποιες από αυτές θα εντάξεις στο προσωπικό σου στιλ…

Η επανάσταση του clutch

Τα clutch συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε κάθε μας εμφάνιση. Θα τα συναντήσεις σε πολλά χρώματα και με πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Σε daily εμφανίσεις σημαντικό ρόλο έχουν τα clutch με κρόσσια σε folklore style, τα διάφανα και με athliesure αισθητική, ή τα κλασικά δερμάτινα που “συνοδεύονται” από λεπτά λουράκια για να μπορείς να τα κρεμάς στον ώμο σου αν το επιθυμείς. Όσον αφορά στα night clutch, lux και rock & roll λεπτομέρειες πρωταγωνιστούν πάνω στις επιφάνειες και κάνουν το αποτέλεσμα πιο εντυπωσιακό.

© Getty Images / Ideal Image

Πιο κοντά στη… γούνα

Οι γούνινες επιφάνειες δεν θα μας απασχολήσουν μόνο στα παλτό ή στις μπότες. Σημαντικό ρόλο έχουν και στις τσάντες. Μπορεί να συναντήσεις απλά μια γούνινη λεπτομέρεια, όπως ένα fur λουράκι, ή να δεις μια ολόκληρη fluffy επιφάνεια σε tote bag, shopping bag ή και clutch. Τα έντονα και τα pastel χρώματα είναι must, όπως επίσης και τα pony skin σε γήινα χρώματα. Πολλοί σχεδιαστές λάνσαραν αυτήν την τάση με faux fur, παραγκωνίζοντας την αληθινή γούνα.

© Getty Images / Ideal Image

Η μανία των logos

Κάποια στιγμή σου είχα αναφέρει ότι τα logos είναι must λεπτομέρεια στα t-shirts. Από ότι φαίνεται αυτήν τη σεζόν έχουν την τιμητική τους και πάνω στις τσάντες. Οι μεγαλύτεροι οίκοι πρόσθεσαν τα αρχικά τους ή την ονομασία τους πάνω σε κάθε είδος τσάντας, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία στις στάμπες.

© Getty Images / Ideal Image

Γεωμετρική δομή

Ένα μεγάλο trend στις τσάντες είναι η γεωμετρική δομή και η ιδιαίτερη “αρχιτεκτονική”. Τι εννοώ; Πλέον θα τις συναντάς παντού από σταθερό και άκαμπτο δέρμα, σε σχέδιο που να θυμίζει μικρό μπαούλο, κύλινδρος ή μπάλα. Επιπλέον, διακοσμούνται με γεωμετρικά 3D σχέδια από μέταλλο που είτε είναι για λόγους αισθητικής ή βοηθούν στο να τις κρατάς. Κάποιοι οίκοι τόλμησαν να κάνουν πτυχώσεις και ιδιαίτερες κατασκευές από άκαμπτο και lux δέρμα.

© Getty Images / Ideal Image

Διπλή ή τριπλή

Η συγκεκριμένη δεν είναι υπέρ της μιας τσάντας. Θέλει ενωμένες δύο και τρεις μαζί. Αυτό επιτυγχάνεται με μια γραμμή που ενώνει τις τσάντες οι οποίες έχουν μικρό μέγεθος ή και διαφορετικό μεταξύ τους. Δηλαδή άλλη πιο μικρή και άλλη πιο μεγάλη. Συνήθως κρεμιέται στον ώμο και φοριέται σταυρωτά στο σώμα ή μέσω ενός μεταλλικού κρίκου κρεμιέται στον καρπό.

© Getty Images / Ideal Image

Vintage θησαυροί

Μια τάση που φέρνει στο προσκήνιο την τσάντα… που κρατούσε η γιαγιά σου. Οι συγκεκριμένες τσάντες συνήθως έχουν minimal γραμμή, χωρίς πολλές λεπτομέρειες και δίνουν βάση στο χρώμα και στο δέρμα που είναι δημιουργημένες. Για παράδειγμα, την τιμητική του έχει το croco, το πλεκτό δερμάτινο εφέ και οι διαχρονικές αποχρώσεις, όπως neutral, λευκό, μαύρο. Κυρίως είναι tote τσάντες με μικρό λουράκι που τις κρατάς σαν φάκελο ή τις κρεμάς στον καρπό.

Γραφικά σχέδια

Ένα ακόμα στοιχείο που απασχόλησε τα φετινά trends, είναι οι τσάντες με γραφικά σχέδια. Αστέρια, γεωμετρικές γραμμές, polka dots και aztec prints είναι μερικά παραδείγματα που είδαμε να διακοσμούν κάθε είδους τσάντα. Από την oversized shopping bag, μέχρι totes και clutch.

© Getty Images / Ideal Image

Soft κατασκευή

Οκ, μπορεί να σου ανέφερα ότι το άκαμπτο δέρμα είναι huge trend, αλλά αυτό αφορά κυρίως τις τσάντες μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Οι oversized shopping bags έχουν την τιμητική τους και δημιουργούνται από μαλακά υφάσματα, καπιτονέ ή και πλαστικό. Πάντα όμως έχουν σαν χαρακτηριστικό ότι μπορείς να τις διπλώσεις, να τις τσαλακώσεις και να τις κρατήσεις με τον τρόπο που θες εσύ.

Lux embellishment

Last but not least, είναι τσάντες που διακοσμούνται από lux 3D στοιχεία. Όπως λουλούδια, πολύτιμες πέτρες, λαμπερά μεταλλικά, που προστίθενται για να κάνουν τις βραδινές ή και πιο καθημερινές τσάντες ακόμα πιο εντυπωσιακές, ακόμα πιο μοναδικές. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να το συναντήσεις σε όλη την επιφάνεια της τσάντας ή και σαν μια μικρή λεπτομέρεια που προσφέρει την απαραίτητη λάμψη.

Σε περίπτωση που το έχασες:

  • Κάνε κλικ ΕΔΩ και δες το part 1 με τα trends της σεζόν και ΕΔΩ για το part 2
  • Κάνε κλικ ΕΔΩ και δες τις 10 μεγαλύτερες τάσεις στα παπούτσια

Read More

And More