Καρό: Η απόλυτη τάση του χειμώνα και πως να τη φορέσεις σωστά

Μπορεί να είχαμε συνηθίσει το καρό στις παραδοσιακές σκοτσέζικες “φορεσιές” και στις κολεγιακές στολές, φέτος όμως έβαλε στοίχημα να γίνει μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της σεζόν, και -ναι- τα κατάφερε! Στα φετινά catwalks για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2017/18, το είδαμε στους οίκους Dior, Balenciaga και Michael Kors, οι οποίοι το αποτύπωσαν στα σύνολά τους σε σκούρα χρώματα (μπλε, γκρι, μαύρο) και σε αυστηρό ύφος. Σε αντίθεση με τον Nicolas Ghesquiére, σχεδιαστής του οίκου Louis Vuitton, ο οποίος αποφάσισε να αναδείξει τη funky πλευρά του και να παρουσιάσει αυτό το μοτίβο σε έντονα χρώματα όπως μπλε, κίτρινο, κόκκινο και ροζ. Από ότι καταλαβαίνεις, μετά από όλο αυτό, ήταν θέμα χρόνου να δούμε καρό ρούχα και αξεσουάρ στα street styles, στις fashionistas και φυσικά στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Μετά από αυτήν τη μικρή εισαγωγή, ήρθε η ώρα να σου επιβεβαιώσω ότι την τιμητική του στο σημερινό θέμα -ναι- έχει το καρό. Προς τα κάτω συγκέντρωσα μερικά από τα πιο εντυπωσιακά street styles για να πάρεις ιδέες, να εμπνευστείς και να σταματήσεις να φοράς αυτό το μοτίβο μόνο στη δουλειά. Πλέον μπορείς να το φορέσεις παντού και πάντα!

Όπως σου προανέφερα, το καρό δεν είναι ιδανικό μόνο για τα office looks σου. Μπορείς να το εντάξεις και σε athleisure looks με του εξής τρόπους. Φόρεσε ένα oversized coat με μαύρο καλσόν, sneakers και jockey ή εναλλακτικά με τις αγαπημένες σου φόρμες κι ένα backpack.

Το καρό κοστούμι ή “ταγιέρ” είναι κάτι που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου και πίστεψέ με, δεν θα σου πούμε να το συνδυάσεις απλά με γόβες. Μπορείς να φορέσεις το ταγιέρ με ένα ζευγάρι sock boots, μιας και πρόκειται για το πιο hot παπούτσι της σεζόν, και να του αλλάξεις εντελώς ύφος. Όσον αφορά στο tuxedo, ανάδειξέ το με oxfords για masculine αποτέλεσμα.

Αν η περίπτωση καρό πάνω-κάτω σου φαίνεται too much, τότε επέλεξε να αποκτήσεις ένα σακάκι και το συνδυάσεις με total black look. Μπορείς να ολοκληρώσεις το look σου με metallic boots ή με loafers.

Σαν μια πρώτη ματιά, το καρό μοτίβο μας εκπέμπει πιο androgyne αισθητική και πιο αυστηρό ύφος. Αν το συνδυάσεις όμως, με ένα μίνι, ankle boots και fish net καλσόν, τότε μπορείς να δώσεις σε αυτό το κομμάτι μια sexy πινελιά και ίσως να αναδείξεις τη night εκδοχή του.

Καταλαβαίνω ότι θέλεις να φορέσεις το καρό στη δουλειά ή γενικά να το αναδείξεις με πιο θηλυκά ντυσίματα, για αυτό αποφάσισα να σου παρουσιάσω δύο εναλλακτικές, εκ των οποίων η μια είναι και λίγο τολμηρή. Καταρχήν, αν έχεις ένα καρό παλτό ή ένα καρό σακάκι, συνδύασέ το με μια leather skirt, λευκό t-shirt και τις αγαπημένες σου γόβες, και δώσε άλλο ύφος στο σύνολο. Δεύτερον, αν ανήκεις στις τολμηρές της παρέας, μπορείς να δημιουργήσεις ένα mix & match look και να “παντρέψεις” τις ρίγες, το λεοπάρ και το καρό και να βγεις κερδισμένη.

Επανερχόμαστε στο καρό σακάκι, μόνο που αυτή τη φορά θα σου παρουσιάσω δύο πιο casual και urban looks, συνδυασμένα φυσικά με jeans. Σαν πρώτη επιλογή έχεις να το συνδυάσεις με μια μαρινιέρα, ένα χρωματιστό μαντήλι και μια τσάντα σε έντονο χρώμα, ενώ σαν δεύτερη μπορείς να το φορέσεις με ένα logo t-shirt και λευκά booties.

Τέλος, στο ίδιο look μπορείς να προσθέσεις δύο διαφορετικά καρό μοτίβα. Είναι σούπερ στιλάτο, αρκεί να δείξεις προσοχή στα χρώματα και στα αξεσουάρ, για να αποφύγεις τις στιλιστικές παγίδες. Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις στο κάτω μέρος ένα καρό μοτίβο σε ουδέτερη απόχρωση και στο πάνω καρό σε έντονο χρώμα, όπως κίτρινο!

P.S: Τσέκαρε εδώ τα αγαπημένα μου καρό ρούχα και αξεσουάρ που βρήκα μέσα από το net-a-porter.com

Read More

And More