Κοστούμι: Πως να το φορέσεις σύμφωνα με τις νέες τάσεις

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων και στις αλλαγές που έχουν υποστεί οι τάσεις, έχουμε δει το κοστούμι να αλλάζει χαρακτήρα. Πρώτα ήταν ένα σύνολο αρκετά απαραίτητο για τους άνδρες, έπειτα έγινε σύμβολο του γυναικείου δυναμισμού και πλέον ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα trends της φετινής σεζόν.

Το είδαμε να πρωταγωνιστεί στα catwalks των The Row, Balmain, Celine, Max Mara, και σταδιακά το προσέξαμε στις αλυσίδες καταστημάτων και στα street styles. Ενώ τις περισσότερες φορές δεν απαρνείται τον ανδρικό του χαρακτήρα, βλέπουμε ταυτόχρονα να υιοθετεί ποικίλες αισθητικές και να προσαρμόζεται στα γούστα της κάθε μιας. Αρκεί να επιλέξεις τον κατάλληλο συνδυασμό και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Και πως θα γίνει αυτό; Αντλώντας έμπνευση και υιοθετώντας τα styling tip από τα κορίτσια που το φορούν στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας! Γιατί το κοστούμι φέτος είναι κάθε άλλο παρά βαρετό. Το κοστούμι είναι κομψό, φινετσάτο, αποπνέει γοητεία και μπορεί εύκολα να ενταχθεί ακόμα και σε urban looks. Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει φέτος να το φορέσουμε.

Κοστούμι στο γραφείο ή και στη βόλτα. Δεν είναι ανάγκη να το συνδυάσεις με ένα κλασικό πουκάμισο για να δείχνεις φινετσάτη. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα ζευγάρι γόβες και να δώσεις ένα ιδιαίτερο twist με ένα logo t-shirt. Ναι, ακόμα και αν το κοστούμι σου έχει αυστηρό καρό μοτίβο.

Ένα ριγέ κοστούμι είναι ο εύκολος τρόπος για να δείχνεις πιο ψηλή και αδύνατη. Για urban style φόρεσέ το με t-shirt, sneakers και μια zip bag. Αν θέλεις extra funky αποτέλεσμα, προτίμησε ένα κοστούμι με χρωματιστές ρίγες.

Τα παστέλ κοστούμια δεν “δημιουργήθηκαν” μόνο για την άνοιξη! Μπορείς να τα φορέσεις και το χειμώνα με λευκό, γήινες ή σκούρες αποχρώσεις. Μπορείς δηλαδή να το συνδυάσεις με burgundy ή white masculine shoes και να ολοκληρώσεις με μια mini lady bag ή clutch.

Η μονοχρωμία είναι τάση φέτος και ο πιο εύκολος τρόπος για να την πετύχεις είναι το κοστούμι. Τόλμησε να φορέσεις ένα σε έντονο χρώμα (ιδανικά κόκκινο ή κίτρινο) και ανάδειξέ το με το προσωπικό σου στιλ. Αν θέλεις πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα μπορείς να το συνδυάσεις με ένα fur accessory και να προσθέσεις χρώμα με τα αξεσουάρ σου ή αν θέλεις να διατηρήσεις την ισορροπία μπορείς να επιλέξεις ένα τοπ και αξεσουάρ σε ουδέτερες αποχρώσεις.

Επιπλέον, το κοστούμι είναι τέλειο για layering. Τι εννοώ; Ένα κοστούμι απαρτίζεται από παντελόνι και σακάκι ή ένα γιλέκο. Μέσα από αυτά θα προσθέσεις σίγουρα κι ένα τοπ. Και αν κρυώνεις μπορείς να προσθέσεις από πάνω κι ένα παλτό. Ένα παλτό σε χρώμα που να ταιριάζει με το κοστούμι ή ακόμα και στο ίδιο. Τώρα σε αξεσουάρ και σε περίπτωση που κάνει κρύο, μπορείς να φορέσεις μπερέ και γάντια που είναι ultra stylish.

Εκτός από τα κοστούμια σε κλασική γραμμή, σίγουρα θα συναντήσεις και κάποια σε loose γραμμή. Τύπου σακάκι με ζιπ κιλότ. Μπορείς σε παπούτσι να επιλέξεις sock boots που τα αγαπάμε πολύ φέτος ή ένα ζευγάρι Mary Janes.

Αν έχεις τσεκάρει ένα κοστούμι από lux texture (τύπου σατέν ή velvet) και θέλεις να το αποκτήσεις ή το έχεις πάρει ήδη, σου έχω πολύ καλά νέα. Δεν θα το ευχαριστηθείς μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις ή σε night εμφανίσεις. Μπορείς να το συνδυάσεις με sneakers και να το φορέσεις ακόμα και στο γραφείο.

Επιπλέον, ένας σούπερ συνδυασμός που έχουμε δει σε street styles και σε σταρ, είναι το κοστούμι σε συνδυασμό με ένα δαντελένιο σουτιέν. Το συγκεκριμένο look απαιτεί κοστούμι με μονόχρωμο pattern και σίγουρα είναι ιδανικό ΜΟΝΟ για το βράδυ.

Τέλος, ένα από τα αγαπημένα μου look με κοστούμι που αποδεικνύει ότι αν ρισκάρεις μπορείς να βγεις κερδισμένη. H fashion blogger Leandra Medine, συνδύασε ένα κλασικό κοστούμι με oxfords και πρόσθεσε ένα κασκόλ για πιο cosy αποτέλεσμα. Σούπερ ιδέα!

Extra styling tips για το πανωφόρι:
Επειδή ο καιρός ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται πιο “σκληρός”, σίγουρα δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι μόνο με το κοστούμι. Θα χρειαστείς κι ένα πανωφόρι.

Οπότε, καλό είναι να απορρίψεις:

  • Την κάπα
  • Το leather jacket
  • Το παρκά
  • Το puffer coat
  • Τη ζακέτα

Εναλλακτικά προτίμησε:

  • Παλτό που να ξεπερνάει το μήκος από το σακάκι
  • Blanket scarf (μπορείς να προσθέσεις και μια ζώνη από πάνω και να τονίσεις τη μέση σου)
  • Καπαρντίνα αν ο καιρός είναι λίγο πιο ζεστός
  • Γούνα ή μια γούνινη εσάρπα

Read More

And More