Tropical: Πως να φορέσεις την πιο ισχυρή τάση της σεζόν

Καλοκαίρι ίσον χρώματα, fresh looks και φυσικά prints. Πολλά prints. Μπορεί βέβαια και το χειμώνα να φόρεσες διστακτικά κάποιο έντονο μοτίβο, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν είναι η ίδια φάση με τώρα. Τώρα τα φοράμε με μεγαλύτερη ευκολία και τόλμη, ειδικά αν έχουμε ένα fashion οδηγό που θα μας κατευθύνει στο σωστό styling.

Αν έχεις παρατηρήσει φέτος το καλοκαίρι την τιμητική τους έχουν τα tropical ή jungle prints (εκτός από το floral) και κυριολεκτικά έχει γίνει ΧΑ-ΜΟΣ στα catwalks των σχεδιαστών αλλά και στα street styles του εξωτερικού. Μιλάμε για ένα εξωτικό μοτίβο που θυμίζει κάπως το floral, αλλά έχει σαν χαρακτηριστικό τα φύλλα, τα palm trees, τους ανανάδες, τα cocktails και πολλά ανάλογα “διακοσμητικά” που πρωταγωνιστούν πάνω στα πιο in fashion ρούχα.

Το σημερινό θέμα, που λες, χωρίζεται σε τρία μέρη! Θα ξεκινήσουμε με τα πιο εντυπωσιακά shows που λάνσαραν αυτήν τη σεζόν την tropical τάση, θα συνεχίσουμε με κάποια street styles για να πάρεις στιλιστικές ιδέες και τέλος θα βρεις κάποια βασικά κομμάτια που αξίζει να αποκτήσεις φέτος και φυσικά σου τα προτείνει η fashion editor του Tlife, Σοφία Σούζα.

Αρχικά, βλέπουμε τέσσερα διαφορετικά catwalks σχεδιαστών που ο καθένας προσεγγίζει αυτήν τη τάση με τελείως διαφορετική αισθητική. Πρώτος στη σύνθεση είναι ο οίκος Max Mara που αναδεικνύει αυτήν τη τάση μέσα από την athliesure αισθητική. Έπειτα το σχεδιαστικό δίδυμο Dοlce & Gabbana υποστηρίζει την πιο θηλυκή και femme fatale εκδοχή, ενώ ο οίκος Tibi την παντρεύει με ένα ένα ακόμα δυνατό trend που δεν είναι άλλο από τα pyjama sets. Τέλος, ο οίκος Milly βλέπουμε να υιοθετεί τα tropical prints μέσα από αέρινες γραμμές που ταιριάζουν ιδανικά στους καλοκαιρινούς μήνες.

Αφού ολοκληρώσαμε με το πρώτο part που ήταν τα catwalks, ώρα να περάσουμε στο δεύτερο μέρος και στα street styles. Πάρε στιλιστικές ιδέες και δες πως να αναδείξεις αυτό το αγαπημένο μοτίβο για το φετινό καλοκαίρι…

Tropical πάνω… Tropical κάτω
Αν είσαι από τις τολμηρές και έχεις ανακαλύψει σε κάποιο μαγαζί ένα tuxedo ή ένα pyjama set με εξωτικό μοτίβο, μην διστάσεις να το αποκτήσεις και να το αναδείξεις με τους εξής συνδυασμούς. Καταρχήν επέλεξε basic κομμάτια για να μην είσαι too much. Αν θες από μέσα δηλαδή φόρεσε ένα μαύρο ή λευκό τοπ και κράτησε μια τσάντα σε αυτές τις αποχρώσεις. Σε παπούτσι επέλεξε clogs ή γενικά κάτι με ξύλινο τακούνι που ταιριάζει τέλεια σε αυτό το στιλ.

Αφέσου ελεύθερα στις αποχρώσεις του κίτρινου
Το tropical, παρόλο που είναι ιδιαίτερο σαν μοτίβο, ταιριάζει ιδανικά με το κίτρινο. Μπορείς να επιλέξεις minimal αξεσουάρ σε αυτήν την απόχρωση ή να το συνδυάσεις με κάποιο yellow κομμάτι (όπως φούστα, τοπ κ.λ.π.) και να δώσεις extra στιλ και λάμψη στο αποτέλεσμα.

Mix & match
Αν νιώθεις οκ να συνδυάσεις αυτό το εξωτικό μοτίβο με άλλα prints, διάβασε προσεκτικά. Μια καλή ιδέα είναι οι ρίγες που καλό θα ήταν να έχουν ασπρόμαυρες αποχρώσεις. Διατηρείς το υπόλοιπο σύνολο “ήσυχο” με τσάντα και παπούτσια σε λευκό ή μαύρο χρώμα. Επιπλέον, μην φοβηθείς να παίξεις με κάποιο λεοπάρ αξεσουάρ και να ολοκληρώσεις με κάτι denim για ισορροπία.

Εξωτικό look στο νησί ή στην πόλη
Όταν πατήσουμε τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες και θες να φορέσεις το tropical στην πόλη ή στο νησί μην ξεχάσεις το ένα και μοναδικό αξεσουάρ που ταιριάζει… γάντι στο σύνολο. Είναι φυσικά το panama hat ή γενικά το ψάθινο καπέλο που αγαπάμε τόσο πολύ και φοράμε κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Ολοκληρώνεις με αξεσουάρ σε γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις.

Last but not leats η αγορά! Κάνε κλικ εδώ και δες τα fashion items με tropical μοτίβο που συγκέντρωσε για σένα η Σοφία!

Read More

And More