Χειμώνας 2018: 5 τάσεις που θα φορέσουμε και 5 που θα απορρίψουμε

Ο καιρός σταδιακά θυμίζει χειμερινός (μέχρι τώρα ήταν ανοιξιάτικος σίγουρα) και σε ένα μήνα περίπου θα υποδεχτούμε το 2018, δηλαδή το νέο έτος! Πριν ξεκινήσεις λοιπόν, να κάνεις update στα looks σου και να προσθέτεις ρούχα και αξεσουάρ λίγο πιο “βαριά”, τσέκαρε αυτό. Αυτήν τη φορά είπα να μιλήσουμε για τις τάσεις. Ναι ναι, έχουμε αναφερθεί άπειρες σε φορές σε αυτό το θέμα, αλλά όπως έλεγαν και οι παλιοί, η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Το σημερινό μας θέμα χωρίζεται σε δύο parts. Το πρώτο αφορά στα trends που θα φορέσουμε το χειμώνα του 2018 και που θα “χτίσουν” με τον πιο σωστό τρόπο ένα stylish outfit. Κάποια από αυτά τα in trends ίσως τα ξέρεις ήδη, αλλά ρίξε μια ματιά για επιβεβαίωση. Το δεύτερο part αφορά στα trends που μπορεί να φορέσαμε πέρσι ή την περασμένη σεζόν και είναι εντελώς… out! Οπότε, αν βρίσκεσαι στη φάση που οργανώνεις την ντουλάπα σου, δες εδώ τι θα κρατήσεις και τι θα… κρύψεις!

In: Λάμψη παντού

Η φρενίτιδα ξεκίνησε όταν οι οίκοι Saint Laurent και Chanel παρουσίασαν τις πλέον διάσημες glitterati boots. Δηλαδή μπότες με “λαμπερό” μοτίβο. Αυτήν ήταν η αρχή όλων! Πλέον οι τάσεις μας παροτρύνουν να τολμήσουμε, να δημιουργήσουμε και να φορέσουμε λαμέ, glitters, κρυστάλλους, παγιέτες στα looks μας. Ακόμα και από την κορυφή έως τα νύχια, αν είναι οκ το αποτέλεσμα. Φόρεσε λοιπόν τις λάμψεις, πόζαρε και ανέβασε φωτό στο insta με το app kirakira που δίνει extra sparkly εφέ.

In: Το κοστούμι

Ένα ακόμα trend που συναντήσαμε στα φετινά catwalks και μας άρεσε πολύ. Το κοστούμι γίνεται πλέον το πασπαρτού σετ που μπορείς να φορέσεις με γόβες, πέδιλα, ακόμα και sneakers ή loafers. Το φοράς πρωί, αλλά το φοράς και βράδυ. Το συνδυάζεις με chic tops, αλλά και sneakers. Γενικά σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς.

In: Λευκά booties

Οι τάσεις φέτος αποδεικνύουν ότι το λευκό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Αντιθέτως είναι τόσο hot το χειμώνα, όσο… cold κι αν είναι ο καιρός. Φόρεσε τα λευκά booties σε daily εμφανίσεις και μην διστάσεις να τα αναδείξεις με jeans, ζιπ κιλότ, ακόμα και midi φούστες. Το ίδιο “ευκολοφόρετα” όπως και τα μαύρα.

In: “Δυναμικοί” ώμοι

Οι οίκοι Vetements και Balenciaga ήταν θερμοί υποστηρικτές αυτής της τάσης. Θυμίζει λίγο 80s, λίγο vintage, αλλά πλέον αποτυπώνεται στα jackets με τόσο μοντέρνο τρόπο που έχει αφήσει πίσω του τις περασμένες δεκαετίες. Το ιδανικό πανωφόρι με oversized ώμους, μπορεί άνετα να ολοκληρώσει και daily αλλά και night looks.

In: Η παλέτα των παστέλ

Αυτές οι αποχρώσεις που θύμιζαν άνοιξη και καλοκαίρι, πλέον μπήκαν δυναμικά και στο χειμώνα. Μπορείς εύκολα λοιπόν, να φορέσεις light blue και ροζ, λιλά και baby yellow χωρίς φόβο. Δώσε προσοχή μόνο στους συνδυασμούς, καθώς η ιδέα των μαύρων αξεσουάρ δεν είναι και τόσο οκ. Μπορείς να επιλέξεις glitterati ή λευκά αξεσουάρ που και ταιριάζουν τέλεια και είναι must, όπως είπαμε και πιο πάνω!

Out: Maxi

Οκ, τα midi και τα mini έχουν την τιμητική τους φέτος. Τα μακριά φορέματα και φούστες όμως είναι εκτός. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε ένα glam maxi φόρεμα που μπορεί να έχεις στην ντουλάπα σου για τα ιδιαίτερα events, αλλά για όλα αυτά τα items που θυμίζουν καλοκαίρι.

Out: Τσόκερ

Τα προηγούμενα δύο χρόνια τα φορέσαμε ξανά και ξανά. Και πρωί και βράδυ! Φέτος όμως οι τάσεις αποφάσισαν να τα αφήσουν… στην απ’ έξω. Οκ, το καταλαβαίνω ότι θα σου λείψει αυτή η sexy πινελιά που προσφέρει στα σύνολα, αλλά πρέπει να το αποχωριστείς.

Out: Off shoulder

Προσοχή! Αυτό το “out” δεν είναι γενικά λάθος, απλά δεν είναι ακατάλληλο για το χειμώνα και εδικά όταν συνοδεύεται από από oversized μανίκια, αέρινα βολάν, κ.λ.π. Τώρα, αν έχεις στην κατοχή σου ένα με στενά μανίκια και αν δεν κρυώνεις, μπορείς να το φορέσεις ένα βραδάκι για ποτό.

Out: Hippie

Όλο αυτό το στιλ που είδες στην Coachella και γενικά το φόρεσες πολύ το καλοκαίρι, είναι μόνο για την summer season. Το χειμώνα θέλουμε πιο σταθερά υφάσματα, πιο “βαριά” κρόσσια, το ντένιμ σορτς δεν είναι και τόσο σωστό και τα crop tops σίγουρα ακατάλληλα.

Out: Basket bags

Ένα αξεσουάρ που “κλέψαμε” φέτος από τις Παριζιάνες και που φορέσαμε πολύ το καλοκαίρι. Πρόκειται για την τσάντα που είναι φτιαγμένη από ξύλο και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται με κάποιο μαντήλι. Καλό θα ήταν να την αφήσεις για του χρόνου το καλοκαίρι γιατί η ιδέα να τη συνδυάσεις με το αγαπημένο σου παλτό δεν είναι και τόσο καλή.

Read More

And More