Υψηλή Ραπτική: Tα ωραιότερα looks που είδαμε!

H Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 ολοκληρώθηκε χθες και μπορεί το μυαλό όλων μας να είναι στις διακοπές πάντα χρειαζόμαστε όμως λίγο επιπλέον fashion ενδιαφέρον. Είδαμε λοιπόν αμέτρητα λαμπερά βραδινά looks με έμφαση στα περίτεχνα υφάσματα και τα πολυτελή υλικά από τα μεγαλύτερα ατελιέ του κόσμου, υπέρκομψα daywear αλλά και μια συνεργασία-μαμούθ με όχι λιγότερο από18 brands, κάθε μια τις οποίες είδε τα signature κομμάτια της να αποδομούνται.
Υπήρχε λοιπόν πραγματικά κάτι για κάθε γούστο και κάτι παραπάνω αυτή τη φορά στις πασαρέλες του Παρισιού. Aς δούμε όμως πιο αναλυτικά τι παρουσίασε ο κάθε οίκος ξεχωριστά…

VETEMENTS


O Demna Gvasalia, παρουσίασε “μια σύγχρονη ιδέα της υψηλής ραπτικής» με μια συλλογή που περιλάμβανε διάσημα signature κομμάτια από μεγάλα brands -όπως Juicy Couture, Doc Martens, Manolo Blahnik και πολλά ακόμα -αναδιατυπωμένα και αναμορφωμένα με τη δική του ματιά.

ATELIER VERSACE


Η Donatella Versace έφερε στην πασαρέλα ένα cast από supermodels φορώντας σέξι, σοφιστικέ φορέματα. Το μοντέλο Karen Elson, οδήγησε την ταξιαρχία που παρέλασε από το διάδρομο φορώντας ένα ροζ rοbe-coat με μπλε επένδυση φορεμένο πάνω από κόκκινο μπουστάκι.

DIOR


O οίκος Dior παρουσίασε την τέταρτη συλλογή του από τους προσωρινούς επικεφαλείς σχεδιασμού του οίκου Lucie Meyer και Serge Ruffieux. Η ασπρόμαυρη συλλογή περιλάμβανε signature σχήματα και σιλουέτες, με αποκορύφωμα μια σειρά από φορέματα με περίτεχνα χρυσά και ασημένια κεντήματα.

CHANEL


Ο Karl Lagerfeld επέστρεψε στο Grand Palais για να παρουσιάσει τη συλλογή Haute Couture Chanel για τη σεζόν Φθινόπωρο 2016 στο Παρίσι, και όπως κάθε Chanel υπόθεση, το show χαρακτήρισαν περίτεχνα set, αξέχαστα μοντέλα, και μοναδικά ρούχα. Το πρώτο μισό του show ήταν μια ωδή στα boxy tweed σακάκια του oίκου, των οπoίων τα μήκη κλιμακώνονταν πριν πριν δώσουν τη θέση τους στα εντυπωσιακά φορέματα καθώς η συλλογή εξελισσόταν.

SCHIAPARELLI


Αντλώντας επιρροές από τη γεωμετρία, ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε μια συλλογή με έντονα κοψίματα, όγκους και μια ζωηρή και λαμπερή χρωματική παλέτα.

GIAMBATTISTA VALLI


Υπερμεγέθη μανίκια, ενσωματωμένες κάπες στα μίνι φορέματα, αναστατωμένοι ώμοι, διάφανα πλισέ, ντραπέ σε goddess στιλ, ασύμμετρα ντεκολτέ και δραματικά βολάν ήταν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της couture συλλογής που παρουσίασε ο Giambattista Valli για τη σεζόν που έρχεται.

MAISON MARGIELA



Στο τέλος της εβδομάδας υψηλής ραπτικής -φορτωμένης με επιστρωμένα με διαμάντια φορέματα σχεδιασμένα για τους πιο προβλέψιμους καταναλωτές, η τελευταία συλλογή Artisanal του John Galliano για τον Maison Margiela προσέφερε μια ακραία διαφορά. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία Maison Margiela να αναπλάθει υφάσματα και αντικείμενα σε δημιουργικά αριστουργήματα, ο Galliano και αυτή τη φορά φαίνεται να δημιούργησε τη δική του εμπνευσμένη φαντασίωση.

VALENTINO


Το κύκνειο άσμα του σχεδιαστικού διδύμου -Maria Grazia Chiuri και Pierpaolo Piccioli εφόσον αληθεύουν οι φήμες ότι πρόκειται να αντικαταστήσει τον Raf Simons στον οίκο Dior ήταν μια collection αφιερωμένη στα 400 χρόνια από το θάνατο του Shakespeare.

ELIE SAAB



Αυτή ήταν μια εξαιρετική συλλογή για τον Elie Saab, λόγω του πόσο εκφραστική ήταν. Πουλιά συνέρρεαν στην φούστα ενός φορέματος με ένα μαύρο βελούδινο μπούστο, καρδιές εμφανίστηκε ως prints και σαν κρυστάλλινα κεντήματα ενώ υπήρχαν κάθε λογής λουλούδια, σε κίτρινο, γαλάζιο, μπορντό και μαύρο κεντημένα σε 3-D επάνω σε δαντέλα.


Read More

And More