Μilan Fashion Week s/s 2014: Ποιες τάσεις έδειξαν τα ιταλικά catwalks για το επόμενο καλοκαίρι;

Η ιταλική μητρόπολη υποδέχτηκε αυτή τη φορά τη Fashion Week και οι κορυφαίοι δημιουργοί συνεχίζουν να μας δίνουν μια πρώτη γεύση για τις τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν τη σεζόν Άνοιξη/ καλοκαίρι 2014.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τις προτάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών από τα ιταλικά catwalks και ας δούμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πρόκειται να φορεθεί το επόμενο καλοκαίρι!

DOLCE & GABBANA
///
Για αρκετά χρόνια τώρα, οι Dolce & Gabbana έχουν βρει την έμπνευσή τους στη Σικελία για τις pret-a-porter συλλογές τους και η συλλογή τους για την άνοιξη του 2014 δεν αποτελεί εξαίρεση. Aυτή τη φορά είδαμε florals, δαντέλες, χρυσά και κεντημένα υφάσματα συνδυασμένα με σανδάλια, σκουλαρίκια και ζώνες όλα στολισμένα με μοτίβα χρυσών νομισμάτων.

BOTTEGA VENETA
///
Ο οίκος Bottega Veneta επανερμηνεύει τη θηλυκότητα για την άνοιξη του 2014 με μια συλλογή από ladylike looks με έμφαση στις πιέτες, τα ντραπέ και τα βολάν.

ROBERTO CAVALLI
///
Για την ανοιξιάτικη συλλογή του Roberto Cavalli το θέμα ήταν η αίγλη της χρυσής εποχής του Hollywood με φορέματα και σύνολα από ελαφριά σιφόν και δαντέλα σε μια ονειρική χρωματική παλέτα από ασημί και παστέλ αποχρώσεις.

EMILIO PUCCI
///
Η συλλογή Εmilio Pucci για την άνοιξη του 2014 ήταν σε sexy, cool και σπορ διάθεση. Ο creative director του οίκου, Peter Dunda αγκάλιασε τα χαρακτηριστικά, πολύχρωμα prints του oίκου σε σχέδια με αναμφισβήτητη την activewear επιρροή.

BLUMARINE
//
Για την άνοιξη του 2014, η Blumarine παίρνει ονειρική μορφή με θηλυκά looks στολισμένα με λουλούδια και πεταλούδες. Το πρώτο μισό της συλλογής είναι σχεδόν αποκλειστικά σε λευκό και nude και φωτίζεται από επιχρυσωμένα ζακάρ μοτίβα. Στη συνέχεια, η πασαρέλα μεταμορφώνεται σε λιγότερο ρομαντική και περισσότερο αισθησιακή με φορέματα διακοσμημένα με παγιέτες και φτερά.

GUCCI
/
Σε σπορ διάθεση και η συλλογή Gucci για την επόμενη άνοιξη με διχτυωτά t-shirts, παντελόνια τζόκινγκ και φαρδιές βερμούδες με πινελιές πολυτέλειας από εντυπωσιακά prints και μεταλλιζέ υφάσματα.

FENDI
///
Ο Karl Lagerfeld δημιούργησε για τη γυναίκα Fendi μια κομψή, φουτουριστική εικόνα ταιριάζοντας εντυπωσιακά colour blocking με ελαφριά layers.

MARNI
///
Η Consuelo Castiglioni παίζει με τους όγκους και τις αναλογίες στη συλλογή Marni για την άνοιξη του 2014 σε μια συλλογή με έντονο το σπορ στοιχείο με την προσθήκη αξεσουάρ όπως visors, σανδάλια και bomber jackets.

DSQUARED
///
Στη δεκαετία των 50’s βρήκαν την έμπνευση οι Dsquared για την ανοιξιάτικη συλλογή τους με σιλουέτες σε σχήμα κλεψύδρας και ρετρό μαγιό και σορτς να κυριαρχούν στην πασαρέλα.

MISSONI
///
Η γυναίκα Missoni για την προσεχή άνοιξη φοράει sarongs, πλεκτές μπλούζες και μακριά φορέματα με prints εμπνευσμένα από τα ταξίδια ανά τον κόσμο.

PRADA
///
H Miuccia Prada για την άνοιξη του 2014 δημιούργησε μια συλλογή που αποτελεί φόρο τιμής στη θηλυκότητα. Καλλιτέχνες όπως οι Mesa, Gabriel Specter και Jeanne Detallante δημιούργησαν τοιχογραφίες για το ιταλικό brand που μεταφράζονται σε ζωγραφισμένα πρόσωπα που κοσμούν πολλά παλτό, φορέματα και φούστες.

SALVATORE FERRAGAMO
///
Η γυναίκα Ferragamo για την άνοιξη του 2014 ντύνεται με πολυτελή υλικά όπως δέρμα, snakeskin και μετάξι και ολοκληρώνει τα looks της με open-toe μπότες, σανδάλια και τετράγωνες τσάντες.

VERSACE
//
Η Donatella Versace ήταν σε rock ‘n’ roll διάθεση για την άνοιξη του 2014. Η πασαρέλα άνοιξε με μια επιλογή από denim looks. Στη συνέχεια, η γυναίκα Versace αγκάλιασε την γλυκιά πλευρά της άνοιξης με πλισέ φορέματα σε παστέλ αποχρώσεις της λεβάντας, του κίτρινου και του μπλε του ουρανού διατηρώντας το ροκ όμως χαρακτήρα με μεταλλικές λεπτομέρειες και φερμουάρ.


GIORGIO ARMANI


Στη συλλογή του για την άνοιξη του 2014 ο Giorgio Armani διατήρησε τις χαλαρές σιλουέτες που τον χαρακτηρίζουν σε μια χρωματική παλέτα αποτελούμενη από φωτεινά χρώματα που κυμαίνονται από το έντονα κοραλί έως τα σκούρα μπλε και μαύρα.

Read More

And More