Paris Fashion Week Spring-Summer ’14: Τι έδειξαν οι μεγαλύτεροι οίκοι; Τι θα φορέσουμε την επόμενη σεζόν;

Η περίοδος των εβδομάδων μόδας στις μητροπόλεις του κόσμου έφτασε στο τέλος της και μαζί της ολοκληρώθηκαν και τα shows που καθορίζουν το στιλ της επόμενης καλοκαιρινής σεζόν.

Στην πόλη του φωτός λοιπόν, το Παρίσι, οι οίκοι παρουσίασαν τα fashion trends για την επόμενη σεζόν και εμείς με τη σειρά μας σου παρουσιάζουμε τις προτάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών για να πάρεις μια γεύση για το τι πρόκειται να φορεθεί την επόμενη άνοιξη και καλοκαίρι!

LOUIS VUITTON

Ο Marc Jacobs μετά από 16 χρόνια στη θέση του καλλιτεχνικόύ διευθυντή της Louis Vuitton αποχαιρέτησε τον οίκο με ένα show σε σχεδόν πένθιμο ύφος με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί. Μαύρα φτερά, χάντρες και κρύσταλλα διακοσμούσαν τα φορέματα, τις φούστες και τα cropped jackets που ήταν συνδυασμένα με jeans.

MIU MIU

Για την άνοιξη του 2014 η Miuccia Prada δημιούργησε μια σχεδόν girlie συλλογή με 70s αναφορές. Παλτό σε παστέλ αποχρώσεις με κοριτσίστικα prints, βινύλ φούστες συνδυασμένες με ψηλές μπότες ή κάλτσες με mary janes και πολυτελείς λεπτομέρειες από χάντρες και κρύσταλλα.

SAINT LAURENT
///
Σε rock n’ roll διάθεση ήταν ο Hedi Slimane για τη άνοιξη του 2014 παρουσιάζοντας μια συλλογή με μίνι φούστες και φορέματα, διαφάνειες, δερμάτινα jackets και φορέματα με έναν ώμο σε μαύρο, χρυσό και κόκκινο.

BALENCIAGA

Ο Αlexander Wang στη δεύτερη συλλογή του για τον οίκο Balenciaga παρουσίασε μια συλλογή από τρυφερές παστέλ αποχρώσεις εμπνευσμένη από σπορ επιρροές στην glam όμως εκδοχή τους.

BALMAIN

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain, Olivier Rousteing προτίμησε τις πιο σπορ και ευκολοφόρετες γραμμές για τις δημιουργίες του για το καλοκαίρι του 2014. Παρόλα αυτά από τη συλλογή δεν έλειψαν οι τονισμένοι ώμοι, τα μεταλλικά στοιχεία και οι λεπτομέρειες από κρύσταλλα.

CHANEL

O Karl Lagerfeld για το καλοκαίρι του 2014 δημιούργησε μια συλλογή από deux pieces με tweed φούστες και σακάκια αλλά και φορέματα σε εντυπωσιακά colourblocking.

CHLOE

Για την άνοιξη του 2014 η Clare Waight Keller δημιούργησε μια συλλογή με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη θηλυκή φινέτσα και την Παριζιάνικη χαλαρότητα με μια μεγάλη ποικιλία από ριχτά φορέματα σε μια παλέτα ουδέτερων χρωμάτων.

DIOR

O Raf Simons για το καλοκαίρι του 2014 δημιούργησε μια συλλογή βασισμένη στο χρώμα και τα floral μοτίβα είτε στα ρούχα ή σε λεπτομέρειες που κοσμούσαν τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα.

ISABEL MARANT

Ρομαντικό ύφος με ροκ όμως στοιχεία είχε η συλλογή της Isabel Marant για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2014 με φορέματα από σιφόν και φούστες με βολάν αλλά και δερμάτινα κομμάτια και μεταλλικές λεπτομέρειες.

LANVIN

Μεταλλικές υφές και αποχρώσεις πλημμύρισαν τα catwalks του show Lanvin για την άνοιξη του 2014 σε αποχρώσεις του πράσινου, του χρυσού, του πορτοκάλι και δαμασκηνί.

VALENTINO

H γυναίκα Valentino την επόμενη άνοιξη φοράει τα χαρακτηριστικά ρομαντικά φορέματά της με ethnic λεπτομέρειες στις αποχρώσεις του κοραλί, του βαθύ κόκκινου και του σμαραγδένιου πράσινου.

CELINE

Για την συλλογή της για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2014 η Phoebe Philo λάνσαρε κομμάτια στις αποχρώσεις του μπλε, κόκκινου, κίτρινου και του πράσινου με τα τα γεωμετρικά prints να κυριαρχούν.

ALEXANDER MCQUEEN

Η Sarah Burton, δημιούργησε για ακόμα μια φορά μια ξεχωριστή συλλογή για το καλοκαίρι του 2014 που περιλάμβανε περίτεχνα μοτίβα, patchwork, δαντέλα, φούστες από τρίχες αλόγου και φτερά.

GIVENCHY
Ο Riccardo Tisci για την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Givenchy για το 2014 δημιούργησε μια συλλογή εμπνευσμένη από τους πολιτισμούς της Ασίας και της Αφρικής με ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

GIAMBATTISTA VALLI

Η γυναίκα Valli για την άνοιξη του 2014 φοράει φούστες με πιέτες, cropped tops, τρισδιάστατα απλικαρισμένα λουλούδια με πλούσιες υφές σε μια ονειρική παλέτα από όμορφα παστελ.

Read More

And More