7 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο!

Eίναι η εποχή των εξορμήσεων ή η εποχή της επιστροφής! Αν λοιπόν για τις μετακινήσεις σου απαιτείται να πάρεις αεροπλάνο υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι καλό να γνωρίζεις ώστε να τα αποφύγεις και το ταξίδι σου να είναι μια ευχάριστη διαδικασία και ανάμνηση.

Το να κάνεις ένα ταξίδι υπερατλαντικό προφανώς προϋποθέτει πολύ μεγαλύτερη οργάνωση αλλά κι ένα απλό ταξίδι, εάν δεν είναι καλά οργανωμένο, μπορεί να καταλήξει σε μία από τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες της ζωής σου.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια αξεσουάρ και στιλ που εάν τα αποφύγεις θα γλιτώσεις πολύ κόπο και το ταξίδι θα σου φανεί παιχνιδάκι.

Zώνη
Εάν μπορείς να αποφύγεις να φορέσεις ζώνη κάν’ το. Αυτόματα θα γλιτώσεις πολύ χρόνο σε βγάλε-βάλε κάθε φορά που θα περνάς από το μηχάνημα ανιχνευτή μετάλλων. Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για ζώνες με μεγάλο logo ή με μεταλικές λεπτομέρειες είναι καλό να μην τις επιλέξεις για την πτήση σου.


Από αριστερά Miu Miu, Burberrys και Isabel Marant

Η όλη διαδικασία γίνεται ακόμα πιο χρονοβόρα. Ταλαιπωρείσαι εσύ αλλά και οι πίσω σου στην ουρά που σε περιμένουν να την βγάλεις μετά από έκκληση του υπεύθυνου.

ΤΙP: Eπέλεξε παντελόνια, φούστες ή φορέματα που δεν προϋποθέτουν τη χρήση ζώνης.

Σαγιονάρες/σανδάλια
Τώρα το καλοκαίρι δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αποχωρίζονται τις σαγιονάρες τους ούτε λεπτό. Στο αεροπλάνο λοιπόν θα ήτανε καλό να μην τις προτιμήσεις αφού αφήνουν το πόδι αρκετά εκτεθειμένο με κίνδυνο να χτυπήσεις αλλά και να μετατρέψεις τα κατά τα άλλα κομψά σου πατουτσάκια σε μαγνήτη μεταφοράς μικροβίων.


Aπό αριστερά Μiss Trish Splash, Musa και Κ Jacques St Tropez

Αν και η πρόσβαση στο αεροπλάνο δεν είναι δα και κάτι το τόσο δύσκολο οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν καμία σταθερότητα. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που γλιστράς ή σκοντάφτεις και το αεροπλάνο προϋποθέτει να έχεις καλή ισορροπία.

Φυσικά και κατανοώ την ανάγκη σου ειδικά τώρα το καλοκαίρι για άνεση όταν η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Αλλά να θυμάσαι πως μέσα στο αεροπλάνο οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές από ότι έξω. Στο αεροπλάνο η χρήση του κλιματισμού είναι έντονη και πολλές φορές σε οδηγούν στην ανάγκη να χρησιμοποιήσεις ζακέτα ή κάλτσες. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να ρισκάρεις και να πάθεις κρυοπαγήματα.

Koσμήματα
Το να πάρεις μαζί σου κάποια αξεσουάρ και κοσμήματα προφανώς και είναι πολύ καλή ιδέα. Το να τα φορέσεις όλα επάνω σου όμως κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι μέγα σφάλμα.

Θα σου πάρει πάρα πολύ ώρα ώστε να βγάλεις το ρολόι, τα δαχτυλίδια, όλα τα βραχιόλια, τα σκουλαρίκια και τις αλυσίδες από το λαιμό σου. Με μαθηματική ακρίβεια και σου το υπογράφω, ο εκνευρισμός θα είναι έντονος όταν θα σου λένε ” και τα κοσμήματά σας παρακαλώ”.


Aπό αριστερά Etro, Oscar de La Renta, ΥSL

Εάν παρόλα αυτά στον προορισμό σου θέλεις να φοράς τα απαραίτητα κοσμήματα μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα νεσεσέρ μέσα στη χειραποσκευή σου.

ΤIP: Άλλωστε πρέπει να θυμάσαι πάντα πως τα κοσμήματα αλλά κι οτιδήποτε αξίας είναι καλό να τα κουβαλάμε στην αποσκευή που έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο.

Σανδάλια/πέδιλα/πλατφόρμες/μπότες/γόβες με τρούκς τύπου gladiator
Φέτος η μόδα τα προτείνει. Κι αν και προσθέτουν πολύ στιλ στο όλο ντύσιμό σου δεν είναι καθόλου πρακτικά στη χρήση τους μέσα στο αεροπλάνο. Τα μεταλικά τρουκς που τα κοσμούν θα κάνουν τη ζωή σου δύσκολη με το συναγερμό να χτυπάει κόκκινο. Το ίδιο ισχύει φυσικά και στις μπότες όμοιου στιλ.

Από αριστερά Lanvin, Valentino και Αlaia

Προτίμησε για το ταξίδι σου να φορέσεις φλατ μπαλαρίνες που και άνετες θα είναι και θα μπορείς να τις βγάζεις και να τις βάζεις πολύ εύκολα. Απέφυγε τις μπαλαρίνες με μεταλικές λεπτομέρειες.

Προσπάθησε να αποφύγεις και τα παπούτσια με πολλά κορδόνια αφού το να δέσεις και να λύσεις τα κορδόνια είναι μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα.

Η μόδα με τα ψηλοτάκουνα πέδιλα κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι άγνωστης προέλευσης. Και σίγουρα καθόλου πρακτική. Αυτόματα δείχνουν άγνοια των κανόνων ενός ταξιδευτή που εμπειρικά φροτίζει να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη επιλέγωντας σύνολα και αξεσουάρ πρακτικά.

TIP: Eάν επιλέξεις να πετάξεις με γόβες μην τις αποχωρηστείς κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η αυξομείωση του αερά πρήζει τα άκρα και υπάρχει πιθανότητα να δυσκολευτείς να τις ξαναφορέσεις κατά την προσγείωση.

Σουτιέν με μπανέλα
Υπάρχουν σουτιέν στην αγορά όπου η ενίσχυσή τους είναι τόση πολύ που με το πέρασμα κάτω από τον ανιχνευτή μετάλων ξεσηκώνεται το αεροδρόμιο. Προσπάθησε να τα αποφύγεις και να επιλέξεις για την πτήση σου ένα κλασικό με μικρή μπανέλα σουτιέν.


Από αριστερά: Agent Provocateur, Calvin Klein Underwear, Calvin Klein Underwear

TΙP: Πάντα να φοράς σουτιέν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σε προστατεύει και σε κρατάει σταθερή καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.


Ρούχα που δεν είσαι άνετα μέσα σε αυτά

Απέφυγε οποιοδήποτε σύνολο δεν νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό. Επειδή θα είσαι καθισμένη για αρκετή ώρα (εξαρτάται από τον προορισμό) σε μια καρέκλα με μια ζώνη γύρω από τη μέση σου το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να σε σφίγγουν και τα ρούχα σου. Είναι καλό να μην φορέσεις φορέματα πολύ μακριά αφού θα σε δυσκολέψουν στο περπάτημα, πολύ κοντά γιατί δεν θα μπορείς να κινείσαι άνετα αλλά και ούτε και πολύ στενά.

ΤΙP: Εάν ταξιδέψεις με παντελόνι φρόντισε το κούμπωμα του να μην σε σφίγγει.


Aπό αριστερά Diane von Furstenber, Herve Leger και Phillip Lim

Προσπάθησε να επιλέξεις παντελόνια, μπλούζες και παπούτσια σε χαλαρό ύφος που να σου προσφέρουν άνεση! Η σκέψη σου όταν ξεχωρίζεις τα ρούχα για το ταξίδι είναι να είναι άνετα και πρακτικά.

ΤIP: Εάν ταξιδεύεις στο εξωτερικό να ντύνεσαι ανάλογα με το τι καιρό έχει στο μέρος που πας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν υπάρχει λόγος να αποδείξεις τις γνώσεις σου στο στιλ. Μπορεί να βλέπεις σε φωτογραφίες τη Victoria Beckham να κυκλοφορεί στα αεροδρόμια με 12ποντα παπούτσια και ρούχα ‘προτάσεις’ αλλά να ξέρεις πως, σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας, αλλάζει ρούχα στην τουαλέτα του αεροπλάνου και επιλέγει φόρμες ώστε να νιώθει άνετα. Το ίδιο ισχυρήστηκε και η Anna dello Russo ( fashion director της Ιαπωνικής Vogue) πως στα ταξίδια της φοράει φόρμες Abercrombie.

Τσάντα

Μην πάρεις για χειραποσκευή σου τσάντα φάκελο, clutch ή τσάντα μικρής χωρητικότητας.Επίσης θα είναι καλό να αποφύγεις και τις τσάντες με μεταλικές λεπτομέρειες αφού και θα σε δυσκολέψουν αλλά και θα σου προσθέσουν extra βάρος στα χέρια.


Aπό αριστερά: Coach, Ralph Lauren και Chloe

Χρειάζεσαι και είναι προϋπόθεση να έχεις για χειραποσκευή μια μεγάλη, αρκετά ευρήχωρη τσάντα ώστε να μπορείς να πάρεις μαζί σου πράγματα απαραίτητα για το ταξίδι. Η τσάντα είναι καλή ιδέα είτε να έχει ροδάκια είτε να μπορεί να κρεμαστεί στον ώμο σου.

ΤΙP: Eάν έχεις την υποψία πως θα πληρώσεις υπέρβαρο για την αποσκευή σου επέλεξε η χειραποσκευή σου να αρκετά ευρήχωρη. Άφησε αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε να μπορείς να μεταφέρεις πράγματα από τη μία στην άλλη εάν χρειαστεί.

Συμβουλή: Μην ξοδέψεις τα χρήματά σου για να αποκτήσεις βαλίτσες με brand names. Δυστυχώς οι αποσκευές δεν δέχονται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μεταφορά τους και η φθορά που θα δεχτούν μόνο στεναχώρια θα σου προσφέρει.

Να θυμάσαι: H βαλίτσα σου πρέπει να είναι από μόνη της πολύ ελαφριά. Βαλίτσες πλαστικές, ιδιαίτερα σκληρές και δίσκαμπτες, που ζυγίζουν όντας άδειες τουλάχιστον 2 κιλά είναι άχρηστες. Αφού παρόλο το βάρος τους η χωρητικότητα τους είναι περιορισμένη.

Μία λέξη να ηχεί στα αυτιά σου όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι: πρακτικότητα!

Read More

And More