Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ! Ποια είναι τα DOs και ποιά τα DON’Ts της φετινής σεζόν;

Στη μόδα όλα επιτρέπονται αρκεί να τα χειριστείς σωστά, καλόγουστα και με άποψη. Κάθε σεζόν όμως έχει τους δικούς της νέους κώδικες…

Κάθε χρονιά νέα trends έρχονται και επιβάλλουν τους κανόνες τους ενώ το καλοκαίρι ως εποχή πάντα θέτει τους όρους του. Κάποια κομμάτια βέβαια είναι διαχρονικά και απλώς αλλάζει ο τρόπος που τα φοράμε. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται κανείς να σου πει να αποσύρεις πράγματα από τη ζωή σου, απλά να τα φορέσεις αλλιώς!

Δεν είναι λάθος να έχεις ένα συγκεκριμένο στιλ και να συνδυάζεις με έναν τρόπο τα ρούχα σου γιατί όλες λίγο ή πολύ έχουμε ένα μοτίβο και δύσκολα το αλλάζουμε. Παρ’ όλα αυτά το να παίρνεις φρέσκα στοιχεία και να τα προσθέτεις σίγουρα θα σε κάνουν να νιώσεις την απόλυτη ανανέωση.

Η Σοφία Σούζα, fashion editor του TLIFE επιλέγει ό, τι πιο φρέσκο υπάρχει στα μαγαζιά και φέρνει νέο αέρα σε κάποια από τα πιο κλασικά κομμάτια της εποχής. Τόλμησε λοιπόν και ανανεώσου χωρίς να αλλάξεις τίποτα!

/
DO
Αγαπημένο τζιν γιατί δεν είναι ούτε πολύ φαρδύ ούτε πολύ στενό. Φέτος θα το φορέσεις με bustier που αφήνει ακάλυπτη την κοιλίτσα και είναι super τάση, Mary Janes αντί για κλασικές γόβες, μπομπέ σκουλαρίκια και φάκελο. Έτσι θα δώσεις έναν girlie pin up χαρακτήρα στο look σου και θα ανανεώσεις το παλιό τζιν.

DON’T
Άφησε το κλασικό μπουστάκι που θυμίζει κορσέ αλλά και το κλασικό τιρκουάζ χρώμα. Παίξε με pastel, με floral prints ή με έντονα χρώματα στο τοπ σου. Μην επιλέξεις κλασικές εσπαντρίγιες που δείχνουν τόσο …last year αλλά κάτι πιο θυληκό και ανατρεπτικό. Τόλμησε και δεν θα βγεις χαμένη.

/
DO
Το μακρύ φόρεμα μάς έχει συνηθίσει να έχει πολλά σχέδια και χρώματα και να είναι σε gipsy ύφος. Εσύ θα επιλέξεις ένα μονόχρωμο που κολακεύει τις περισσότερες, με ζώνη που μπορείς εσύ να προσθέσεις ή να αλλάξεις και να βάλεις και πιο φαρδιά. Συμπληρώνεις με πανύψηλες ταμπά πλατφόρμες και μία boho τσάντα για στιλάτη πρωινή εμφάνιση.

DON’T
Ασε το φόρεμα με τα πολλά pritns, βολάν και χρώματα για άλλες… εποχές. Ένα μονόχρωμο φόρεμα με το σωστό παπούτσι και αξεσουάρ θα αλλάξουν όσα είχες στο μυαλό σου για το μακρύ φόρεμα. Επίσης μεγάλη τάση φέτος είναι πιο κοντό μπροστά και μάξι πίσω που θα το φορέσεις με booties ή sexy σανδάλια για new look.

/
DO
H κλασική σου μαρινιέρα θα δείξει πολύ hot με ένα athletic cut σορτσάκι, πλατφόρμες, vintage τύπου γυαλιά και shoulder bag. Επίσης θα είναι τέλειο με μίνι ψηλόμεσες φούστες ή baggy παντελόνια. Τόλμησε prints με τις ρίγες και κέρδισε τις εντυπώσεις.

DON’T
Τα μονόχρωμα σορτσάκια ή παντελόνια πάνε επίσης με τη μαρινιέρα σου αλλά σκοπός είναι να κάνεις τη διαφορά και να δείξεις στιλάτη οπότε άσε τις εύκολες λύσεις και τόλμησε.

/
DO
Συνδύασε το παλιό σου σορτσάκι με ένα πουλοβεράκι με έντονα χρώματα, εσπαντρίγιες και δερμάτινη τσάντα για να του δώσεις ένα city look χωρίς να χάσει στιγμή το casual στιλ του. Οι εσπαντρίγιες εδώ και δύο σεζόν είναι τα νέα σανδάλια και δείχνουν τέλειες σχεδόν με όλα τα καθημερινά σου look.

DON’T
Οι τουνίκ και τα σανδάλια είναι από τις πρώτες επιλογές σου για το σορτσάκι σου αλλά δεν είναι και το καλύτερο. Οι τουνίκ είναι χρόνια επιλογή για beachwear αλλά στην πόλη καλό θα ήταν να την αποφύγεις εκτός κι αν είναι λευκή ρομαντική και δεν θυμίζει ….παραλία.

/
DO
Κάνε ένα indie look με το λευκό ρομαντικό σου φορεματάκι εύκολα με 3 βήματα: σανδάλι με χάντρες, μία ζώνη με λίγο ethnic αέρα και suede τσάντα. Τα ινδιάνικα παπούτσια και αξεσουάρ είναι σταθερή αξία κάθε καλοκαίρι και θα τα βρεις παντού σε πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία.

DON’T
Μην “ρίξεις” το φόρεμά σου με ένα ζευγάρι λευκές πλατφόρμες ή μία μονόχρωμη τσάντα. Κάνε συνδυασμούς με χρώματα και κυρίως αξεσουάρ που θα το αναδείξουν και θα το …αλλάξουν.

/
DO
Το αγαπημένο σου safari jacket θα δείξει πολύ ωραίο με ψηλόμεσο print παντελόνι καπελάκι, σανδάλια κι ένα ριγέ τοπ. Συνδύασε το πράσινο ή καφέ safari πανοφώρι σου με χρωματιστά ρούχα από μέσα και κάν’ το να δείχνει πιο …ενδιαφέρον

DON’T
Το cargo παντελόνι είναι η “εύκολη” λύση αλλά εμείς θέλουμε πιο ψαγμένες εμφανίσεις, οπότε τέλος στα καφέ, πράσινα ή λευκά παντελόνια με τσέπες και ναι στο χρώμα. Επίσης τα σορτσάκια που θα βάλεις καλύτερα να μην θυμίζουν safari αλλά να είναι πιο ανατρεπτικά σε fluo χρώμα ή ακόμη και με tribal ή floral prints.

Read More

And More