Night Out Dress Code! Τι να φορέσεις στο club, στο εστιατόριο, στο θέατρο…

Η μόδα είναι μία μορφή τέχνης. Ο τρόπος όμως που συνδυάζει κανείς τα ρούχα του αλλά και το τι επιλέγει να φορέσει είναι τρόπος έκφρασης και καθρεφτίζει την προσωπικότητά του. Δεν είναι ανάλογο του ποσού που επιλέγεις να ξοδέψεις αλλά του πως συνδυάζεις αυτά που επιλέγεις για να ντυθείς. Προδίδουν την αισθητική αλλά και τις εικόνες που μπορεί να έχεις μέσα στο κεφάλι σου.

Υπάρχουν όμως κανόνες στο ντύσιμο; Θα σου απαντήσω πως ναι, και οι τρεις βασικότεροι όλων, που πρέπει πάντα να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου όταν ντύνεσαι είναι ο τόπος, ο χρόνος και οι εκεί συνθήκες. Αλλιώς θα ντυθείς αν πας σε ένα μπαράκι συνοικιακό για ένα ποτό κι αλλιώς αν είσαι καλεσμένη για dinner… Κυρίως επηρεάζονται τα αξεσουάρ που θα επιλέξεις ώστε να στολίσεις το ντύσιμό σου.
Ο χρόνος καθορίζει αν τα ρούχα σου θα είναι πιο ‘βραδινά’ ή για πιο πρωινά και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια και την τσάντα σου. Ενώ οι εκεί συνθήκες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον τόπο. Δηλαδή μπορεί να βγεις για ποτό και να έχεις στο μυαλό σου πως σε bar θα είσαι αλλά αν είσαι στο βουνό ή δίπλα στη θάλασσα θα πρέπει να προσαρμοστείς στις εκεί συνθήκες.

Το TLIFE λοιπόν σου επιλέγει ανάμεσα από τα trends της φετινής σεζόν και σου δίνει μια γεύση για το τι να επιλέξεις να φορέσεις και που…

Τι φοράς λοιπόν στη βραδινή σου έξοδο; Eίναι σίγουρα ένα δίλλημα που έχεις βρεθεί πολλές φορές καθώς κοιτάζεις την ντουλάπα σου ανέκφραστη!

Οι εποχές έχουν αλλάξει πλέον και οι τόνοι έχουν πέσει αρκετά στο ντύσιμο. Παρ’ όλα αυτά όμως μία βόλτα έξω θα σε πείσει πως ό, τι κι αν γίνει οι γυναίκες θα συνεχίσουν να θέλουν να ντύνονται και να είναι προσεγμένες. Που πας όμως παίζει τον ρόλο του; Φυσικά και επηρεάζει. Είναι καλή ιδέα να γνωρίζεις από πριν το που πας για να ντυθείς ανάλογα.

Αν σε καλέσουν για βραδινό φαγητό είναι μια καλή ευκαιρία να ντυθείς κομψά.

Aπό αριστερά: Yves Saint Laurent, Valentino, Brioni

Είτε επιλέξεις παντελόνι, φόρεμα ή φούστα θα είσαι καθιστή οπότε επέλεξε να αναδείξεις περισσότερο το πάνω μέρος του σώματός σου.

Συμβουλή! Αν είσαι από τις γυναίκες που με το που τσιμπήσουν κάτι το σώμα τους “φωνάζει” επέλεξε ρούχα σε πιο χαλαρή μορφή ώστε να μπορείς διακριτικά να καλύψεις το φούσκωμα που μπορεί να σε φέρει σε αμηχανία.

Αν πας μια βόλτα για ποτό σε bar είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις ένα casual smart συνδυασμό.

Από αριστερά: Blumarine, Acne, Jo No Fui

Το στιλ του bar καθορίζει και το τι αξεσουάρ θα επιλέξεις. Σε ένα casual “χαλαρό” δηλαδή μπαράκι μπορείς να αντικαταστήσεις τα ψηλά παπούτσια σου με oxford shoes και να φορέσεις ακόμη και το military jacket σου. Αν το κάνεις αυτό για να μην φαίνεσαι ατημέλητη φρόντισε να έχεις περιποιημένο μακιγιάζ και μαλλιά. Eνώ αν το μπαράκι που θα πας είναι πιο χαλαρό διατήρησε μια πιο χαλαρή γραμμή στο ντύσιμο σου.


Από αριστερά: D&G, Cheap &Chic Moschino, Dsquared

Αν η έξοδός σου είναι στα μπουζούκια

Από αριστερα: Ηakaan, Balmain, Stella McCartney

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο περίεργα αφού παίζει ρόλο και η ηλικία σου. Αν είσαι μια κοπέλα νέα τότε θα πρότεινα να αποφύγεις τα υπερφορτωμένα looks. Ένα φόρεμα ή ακόμη και φούστα με t-shirt ή μία καλή μπλούζα με ένα παντελόνι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη. Απόφυγε να ντυθείς σαν να είσαι εσύ η εμφανιζόμενη στη σκηνή. Να διευκρινίσω -για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις- η ηλικία που προαναφέρω επηρεάζει αφού οι μεγαλύτερες ηλικίες (λόγω πολλών υποχρεώσεων) έχουν πολλές φορές την έξοδο αυτή ως μία απόδραση τον μήνα στην οποία ίσως να νιώθουν και την ανάγκη να ντυθούν καλύτερα.

ΤΙP: Προτείνω αναμφισβήτητα τα ψηλά παπούτσια!

Τι να φορέσω στο θέατρο;

Από αριστερά: Μax Mara, Valentino, Giambattista Valli

Το θέατρο είναι ένας χώρος που προδίδει αμέσως τους καλούς σου τρόπους και την καλή σου αγωγή. Από το να βάλεις το κινητό σου στο αθόρυβο ή να στέλνεις μηνύματα μέχρι να μασουλάς κατά την διάρκεια της παράστασης. Οι καλοί τρόποι όμως συνδέονται άμεσα και με ένα προσεγμένο ντύσιμο.

Φόρεσε ένα καλό παντελόνι ή φούστα με ένα κομψό top είτε ακόμη και φόρεμα σε κομψή ή casual γραμμή. Παρ’ όλα αυτά το θέατρο σου επιτρέπει να συνδυάσεις το ντύσιμό σου με φλατ παπούτσια κι αυτό είναι κάτι που μεταμορφώνει την επιλογή σου σε πιο “απλή”.

TIP: Απόφυγε τις υπερβολές όπως τα φορέματα με glitter όπως και το στιλ “διάλειμμα στην τρίτη λυκείου” που θέλει τζιν με πουλόβερ και all star.

Το τζινάκι σου σε συνδυασμό με πουλοβεράκι και all star είναι σαφέστατα μία καλή επιλογή για cinema.

Καλεσμένη σε party!

Από αριστερά: Etro, Matthew Williamson, Iceberg

Ντύσου θηλυκά αφήνοντας το σεξαπίλ σου να κάνει από μόνο του τη δουλεία του. Σε ένα σπίτι οι μικροατέλειες φαίνονται πιο έντονα λόγω του φυσικού φωτισμού οπότε απόφυγε τα στιλ που μπορεί να σε εκθέσουν. Ενώ τα πέδιλά σου μπορείς πολύ άνετα να τα φορέσεις αφού είναι ο μόνος χώρος που τα πόδια σου δεν θα κρυώσουν

Αν το party είναι δημιουργία των κολλητών σου για σένα κι άλλους πέντε φίλους τότε πήγαινε ντυμένη χαλαρά, cool, όπως είσαι στην καθημερινότητά σου, απλά φρόντισε να περιποιηθείς το μακιγιάζ σου.

Read More

And More