THE TREND OF GLAM! Η μόδα σου προτείνει να φορέσεις χρυσό στις βραδινές σου εξορμήσεις…

Oι γιορτές πλησιάζουν κι όλο και περισσότερο η επιθυμία για καλωπισμό και glamour εμφανίσεις πληθαίνουν. Θέλεις η ατμόσφαιρα που γίνεται ολοένα και πιο εορταστική; Θέλεις που γυναίκες είμαστε, και επιτέλους, βρίσκουμε μια καλή αφορμή να ντυθούμε πιο εντυπωσιακά; Σίγουρα, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι βασικό μας κριτήριο είναι να είμαστε όμορφες και περιποιημένες.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις της φετινής σεζόν που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη αφού αποκλείεται να περάσεις απαρατήρητη είναι το χρυσό. Η μόδα το επιβάλλει και το χρύσο επιστρέφει δυναμικά όχι μόνο στα αξεσουάρ αλλά και στα ρούχα είτε αυτά είναι φορέματα είτε ακόμη παντελόνια και σακάκια.

Το TLIFE σου συγκεντρώνει σε ένα άρθρο όλα τα χρυσά της σεζόν και σου τα παρουσιάζει ώστε να εμπνευστείς ως προς το στιλ αλλά και τι από όλα τα looks είναι in fashion να βάλεις σε χρυσό και τι όχι.

Από αριστερά: Balmain, Stella McCartney, Dries van Noten

Ένα χρυσό κοστούμι είναι σίγουρα μία υπερβολική επιλογή που μπορεί δυστυχώς να φανεί μοιραία αν δεν προσέξεις τις λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά οι οίκοι το προτείνουν κι αν το επιλέξεις να το φορέσεις τότε διατήρησε minimal ύφος και γραμμές στα αξεσουάρ, στο μακιγιάζ αλλά και στο χτένισμά σου.

TIP: Συνδύασέ το με μαύρα πέδιλα και κράτησε τσάντα clutch.

ΤIP: Αν έχεις περιττά κιλάκια είναι καλό να αποφύγεις το total gold look γιατί δεν θα σε κολακέψει και δυστυχώς ένα ωραίο ντύσιμο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο μοδάτο είναι αλλά από το πόσο καλά μας στέκεται όταν το φοράμε.


Aπό αριστερά: Frey Miele, Viviene Westwood, Michael Kors

Μία χρυσή maxi φούστα, σε αέρινη γραμμή, με ένα στενό στράπλες ή ακόμη και με έναν ώμο μπλουζάκι, σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις, και σου το υπογράφω, πως μόνο θετικά σχόλια θα αποσπάσεις.

TIP: Διατήρησε μια cool – χαλαρή μορφή στο χτένισμα και στο μακιγιάζ σου και προς Θεού μην βάψεις τα χείλη σου κόκκινα – θα παραπέμπεις σε Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ένα χρυσό φόρεμα μπορείς να το φορέσεις με μαύρο σκούρο (ανοιχτό) καλσόν, καφέ σκούρο είτε ακόμη και με μπορντό.

Ενώ σαφέστατα chic επιλογή είναι η ολόσωμη χρυσή φόρμα. Φόρεσέ την με κομψά πέδιλα και διατήρησε πολύ απλά τα αξεσουάρ σου.

TIP: Αν την επιλέξεις, το πανοφώρι σου να είναι σε απόχρωση του μαύρου και να φτάνει μέχρι το ύψος από το κόκκαλο της λεκάνης σου.


Από αριστερά: Balmain, Dries van Noten, Dolce&Gabanna

Αν υπάρχει η φράση τότε το χρυσό παντελόνι ‘είναι της μόδας’! Το συναντάς παντού και υπάρχει σε μεγάλη αφθονία!
Μπορείς να το φορέσεις από μια καλή βραδινή σου έξοδο μέχρι και σε μια βόλτα με τους φίλους για κάποιο ποτό. Ακαταμάχητος συνδυασμός είναι το χρυσό παντελόνι με loose t-shirt και γούνινο σακάκι ή γιλέκο.

ΤΙP: Απόφυγε τις υπερβολές στο πως θα το συνδυάσεις.

ΤΙP: Απόφυγε τις μπλούζες με στρας και φανταχτερά στολίδια.

Και πάνω από όλα θυμήσου πως glitter δεν ταιριάζει με glitter.

Μία μπλούζα σε απόχρωση του χρυσού σίγουρα είναι μια πολύ σοφή επιλογή που μπορείς να συνδυάσεις με μαύρο παντελόνι, με τζιν ή με φούστα και κοστούμι.

Μία χρυσή φούστα φέτος είναι πρόταση και είναι πολύ sexy. Αν τα πόδια είναι το δυνατό σου σημείο φόρεσέ την με κάτι ριχτό – μονόχρωμο.

TIP: Αν την επιλέξεις και θέλεις να φορέσεις καλσόν επέλεξε μαύρο σκούρο.


Από αριστερά: Roberto Cavalli, Moschino, Balmain

Το χρυσό σακάκι είναι η καλύτερη επιλογή αφού μπορείς πολύ εύκολα να δώσεις λάμψη στο ντύσιμό σου χωρίς να καταφύγεις σε υπερβολές.

Ένα σακάκι σε σκούρη χρυσή απόχρωση είναι μία πολύ καλή επιλογή ενώ ο πιο μοδάτος συνδυασμός αναμφισβήτητα είναι τα μαύρα σακάκια ή μπλε σκούρα με χρυσά στολίδια όπως είναι τα κουμπιά και τα σχέδια. Το σακάκι σου μπορείς να το φορέσεις με μαύρο ψηλόμεσο παντελόνι, μαύρη δερμάτινη φούστα/παντελόνι, τζιν ακόμη και φόρεμα.

TIP: Όταν επιλέγεις ένα σακάκι με χρυσές λεπτομέρειες απόφυγε να το συνδυάσεις με ρούχα σε έντονα χρώματα. Το αποτέλεσμα μπορεί πολύ εύκολα να γίνει υπερβολικό.

Από αριστερά: Emanuel Ungaro, MiuMiu, Yves Saint Laurent

Φυσικά, στοιχεία λάμψης έχουν φέτος και τα αξεσουάρ που είναι και η πιο ασφαλής επιλογή αφού μπορούν να αναβαθμίσουν ένα total μαύρο σύνολο και να δώσουν extra λάμψη που επιβάλλει και η εποχή.

Τρία από τα πιο μοδάτα είναι τα χρυσά chockers που μπορούν πολύ εύκολα να φορεθούν και με t-shirt μέσα στην ημέρα σου. Tα χρυσά γοβάκια που αν τα επιλέξεις διατήρησε γήινα τα χρώματα του ντυσίμαατός σου. Ενώ μεγάλη επιστροφή κάνει φέτος η χρυσή αλυσίδα-ζώνη.

TIP: Φυσικά μπορείς να επιλέξεις χρυσά βραχιόλια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια χωρίς όμως αυτό να σημαίνει να τα φορέσεις όλα μαζί.

TIP: Στα αξεσουάρ διατηρούμε πάντα μία ισσοροπία που σημαίνει πως αν κρατήσουμε τσάντα – clutch χρυσή η οποία επάξια έχει τον ρόλο του κόσμηματος μην φορέσεις πολλά μπιζού στα χέρια.

Από αριστερά: Versace, Roland Mouret, Marc by Marc Jacobs

Τα κορίτσια που θέλουν να προσθέσουν λάμψη στο στιλ τους αλλά δεν είναι fan των υπερβολών η επιλογή ενός μαύρου φορέματος με χρυσές λεπτομέρειες θα ξεσπάσει κάθε ‘χρυσό’ απωθημένο.

Εύκολη και πολύ κομψή επιλογή είναι τα φορέματα σε 60s γραμμή με χαρακτηριστικό το χρώμα του υφάσματός του να είναι χρυσή. Χρυσό μπορείς να συναντήσεις και μέσα σε εμπριμέ φορέματα τα οποία επιβάλλουν μία χαλαρή – casual διάθεση στο υπόλοιπο look.

Δύο βασικά tips!

1) Δεν μπλέκουμε ποτέ χρυσό με ασημί μαζί. Δηλαδή δεν φοράμε χρυσό παντελόνι με γόβες σε απόχρωση ασημί.
2) Σε καμία περίπτωση δεν κάνεις μέσα στην εορταστική περίοδο την τριχρωμία χρυσό, κόκκινο, πράσινο!. Θα θυμίσεις Χριστουγεννιάτικο δέντρο που το μόνο που θα λείπει θα είναι οι μάγοι.

Read More

And More