FROM CASUAL TO CHIC! 6 styling tips για να αναβαθμίσεις το jean σου!

Δεν είναι λίγες οι φορές που λες στον εαυτό σου “τι να φορέσω σήμερα που δεν έχω καμία διάθεση για ντυσίματα;” Και με μαθηματική ακρίβεια καταλήγεις στο πρώτο τζιν που βρίσκεις μέσα στην ντουλάπα σου, φοράς και μια μπλούζα κι έξω από την πόρτα!

Δεν θα σου πω ότι είναι λάθος αυτό που κάνεις αφού όλες το ίδιο κάνουμε. Θα σου ζητήσω όμως να εστιάσεις την προσοχή σου στον τρόπο με τον οποίο συνδυάζεις το παντελόνι σου! Έξυπνοι συνδυασμοί με τοπ καλής ποιότητας, παπούτσια που δεν θα σου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στο να τρέξεις να μην αργήσεις το πρωί στη δουλειά, εντυπωσιακά σακάκια που θα μεταμορφώσουν το look του γραφείου σε glam βραδινή εμφάνιση είναι μερικές κινήσεις “ματ” στο καθημερινό σου styling. Με άλλα λόγια πάρε το κλασικό casual στιλ σου και πρόσθεσε απρόσμενα τοπ και σακάκια, έξυπνα παπούτσια και πινελιές από glam με χρυσά κοσμήματα και θα αλλάξουν όλα. Ακόμα και το jean σου…

Ναι λοιπόν για ακόμη μία φορά θα εκφράσω την αγάπη μου σε αυτόν που εφηύρε τα τζιν και μας έδωσε με ένα μόνο κομμάτι χιλιάδες επιλογές στιλ!

Το TLIFE αυτή τη φορά δεν θα σου πει τι στιλ να επιλέξεις ανάλογα με το σώμα σου αλλά θα σου δώσει 6 επιλογές που θα δημουργήσουν στο μυαλό σου νέες οπτικές γωνίες για το πως να φορέσεις το τζινάκι σου έξυπνα, εύκολα και απόλυτα στιλάτα. Για να δεις πως φόρεσαν οι επώνυμες φίλες μας το τζιν τους κάνε “κλικ” εδώ

ΤΙP: Πες όχι στο στιλ: τζιν σωλήνας, peep toes και φανελάκι – έχει χιλιοφορεθεί!

1. Δώσε έμφαση στα παπούτσια που θα επιλέξεις!
Αν σηκώθηκες από το κρεβάτι το πρωί και το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι συνδυασμούς ώστε να μην καταλάβει κανείς πως μόλις ξύπνησες σου προτείνω να επιλέξεις ένα κομψό ζευγάρι φλατ ώστε να μπορέσεις και να τρέξεις αλλά και να δώσεις μία chic πινελιά. Ποιά παπούτσια είναι αυτά λοιπόν που μπορούν να το κάνουν αυτό;

‘Ενα κομψό ζευγάρι loafers σίγουρα θα δώσουν πολύ χαρακτήρα στο casual ντύσιμό σου. Το ίδιο και οι εσπαντρίγες που τώρα το καλοκαίρι θα μπορέσουν και στιλ να σου δώσουν αλλά και να μην σε ζεσταίνουν. Φυσικά το ζευγάρι που πάντα θα είναι κλασικό και διαχρονικό είναι οι μπαλαρίνες που σου προτείνω να τις επιλέξεις σε κάποιο έντονο χρώμα και να αποφύγεις το μαύρο.

TIP: Απόφυγε τα αθλητικά παπούτσια ακόμη και τα converse αν δεν θέλεις το αποτέλεσμα να μοιάζει “πρόχειρο”.


2. Επέλεξε μία κομψή ζώνη

Αν το παντελόνι σου είναι ψηλόμεσο τότε ένα κορδόνι ή ακόμη και μία λεπτή ζώνη θα μπορέσουν να τονίσουν το ντύσιμό σου και να του δώσουν μια ενδιαφέρουσα νότα, ένα twist.

ΤΙP: Aπόφυγε τις μεγάλες ζώνες που δεν περνάνε μέσα από τα θηλάκια του παντελονιού σου.


3. Δώσε έμφαση στο τοπ που θα φορέσεις
Λοιπόν αυτή είναι η επιλογή που παίζεται όλο το παιχνίδι! Αν το “παίξεις” σωστά σαφέστατα δεν θα απογοητευθείς από το σύνολό σου και θα μπορέσεις να το φορέσεις και τις πιο μεγάλες ώρες της ημέρας.

Επέλεξε μεταξωτά πουκάμισα σε ίσια γραμμή και σε έντονο χρώμα. Φόρεσέ τα έξω από το παντελόνι σου (το μεταξωτό είναι μία ύμφαση που δεν θα σε ζεστάνει). Το πουκάμισο είναι σαφέστατα μία επιλογή που θα σε δικαιώσει και τόλμησε να το φορέσεις σε πιο loose ( χαλαρή) εκδοχή. Ένα λευκό oversized πουκάμισο συνδυασμένο με εσπαντρίγες, loafers ακόμη και πέδιλα για το βράδυ (βάψε έντονα τα χείλη σου) είναι ό, τι πρέπει. Παστέλ αποχρώσεις όπως είναι το ροζ, το baby blue και το φυστικί δεν θα ήταν άσχημες επιλογές.


Υπάρχουν φυσικά και τα t-shirts τα οποία πολλές φορές έρχονται ως πρώτη επιλογή στο μυαλό μας. Επέλεξε λοιπόν ένα σε καλή ποιότητα αποφεύγοντας αυτά με τις στάμπες, τις πέτρες και τα τρουκς. Αν το παντελόνι σου είναι ψηλόμεσο φόρεσε το τοπ σου από μέσα και με το ζωνάκι τόνισε τη μέση σου. Αυτό είναι ένα ωραίο στιλ για τα παντελόνια καμπάνα σε συνδυασμό με πλατφόρμες. Ολοκλήρωσε το t-shirt look σου με εντυπωσιακά κοσμήματα για το λαιμό.


4. Φόρεσε εντυπωσιακά κοσμήματα

Επέλεξε ένα ζευγάρι κομψά ή ακόμη και εντυπωσιακά σκουλαρίκια ώστε να φωτίσεις το πρόσωπό σου. Φόρεσε βραχιόλι με χαρακτήρα και γιατί όχι και κάποιο δαχτυλίδι που θα δείξει πως πρόσεξες τις λεπτομέρειες επάνω σου.

TIP: Αν δεν έχεις χρόνο είναι καλύτερο να μην φορέσεις τίποτα από το να φορτωθείς ό, τι βρεις μπροστά σου. Ενώ είναι περιττό να πω πως απαγορεύονται τα πλαστικά σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια.

5. Κράτησε κομψή τσάντα
Θα σου φανεί ίσως αστείο αλλά μία μεγάλη τσάντα σε κομψή γραμμή μέσα στην ημέρα κι ένας φάκελος τσάντα για το βράδυ θα κάνει το παντελόνι σου να φαίνεται ως μία πολύ κομψή επιλογή.

TIP: Απόφυγε τσάντες “ταγάρι”, τσάντες αθλητικές, τσαντάκια στη μέση αλλά και οτιδήποτε μπορεί να κρατούσες στο γυμναστήριο.

Όλα αυτά είναι πολύ καλά και χρήσιμα για μέσα στην ημέρα, για να πας μία βόλτα στις φίλες σου, ένα cinema με το αγόρι σου, να πιεις ένα χαλαρό ποτό… Τι γίνεται όμως όταν το τηλέφωνό σου χτυπάει και όλοι έχουν διάθεση για ποτά, βόλτες ακόμη και για clubbing; Δεν θα σου πω τίποτα περισσότερο από το να αλλάξεις απλά παπούτσια, να ρίξεις επάνω σου ένα εντυπωασιακό τοπ ή ακόμη και σακάκι και να φύγεις χωρίς υπερβολές και χρονοβόρες διαδικασίες.

6. Φόρεσε το και το βράδυ με πινελιές glam
Το βράδυ λοιπόν που θέλεις περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή να φαίνεσαι φόρεσε τα τακουνάκια σου και βουρ…. Προτείνω να επιλέξεις πέδιλα που δένουν στον αστράγαλο ώστε να κάνεις τα πόδια να φαίνονται μακριά και να κάνεις το στιλ σου απόλυτα θηλυκό.

Φόρεσε μία πιο “αποκαλυπτική” ή εντυπωασιακή μπλούζα ώστε να δώσεις αυτό το κάτι παραπάνω που θέλει το βράδυ. Αν πεις πως θέλεις να κρατήσεις το λευκό σου t-shirt τότε φόρεσέ το έξω από το παντελόνι σε χαλαρή γραμμή και φόρεσε ένα εντυπωσιακό σακάκι όπως είναι αυτά με τις πέτρες ή τα φλοράλ.

TIP: Απόφυγε τις πλατφόρμες δεν κολακεύουν καθόλου τα πόδια και δεν κάνουν καθόλου chic το περπάτημα. Πολλές γυναίκες μοιάζουν με ρομπότ όταν τις περπατάνε γιατί δεν λυγίζουν τα γόνατα.

Γενικός κανόνας
Με τα τζιν θα πρέπει να προσέχεις τα σκισίματα, τα ξεβάμματα και όλες αυτές τις trendy υπερβολές που μάλλον καταλήγουν να μοιάζουν κιτς. Aν το παντελόνι σου τα έχει όλα αυτά τότε η μοναδική επιλογή που έχεις είναι τα λευκά απόλυτα minimal top.

Read More

And More