Τα 10 διαχρονικότερα κομμάτια ever! Οι 10 στόχοι μιας luxurious fashionista…

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να έχεις αναρωτηθεί ποιά επώνυμα κομμάτια είναι επένδυση; Kαι τι τα κάνει να θεωρούνται επένδυση; Σε ποιά ηλικία, αν υποθέσουμε πως έχεις την οικονομική ευχέρεια, οφείλεις να δωρίσεις στον εαυτό σου ένα τέτοιο κομμάτι; Ως γυναίκα λοιπόν με σοβαρά εσωτερικά ερωτήματα όπως τα παραπάνω όταν βρέθηκα δίπλα σε ανθρώπους experts όσον αφορά τέτοιου είδους ζητήματα στην πόλη του φωτός δεν δίστασα να ρωτήσω, και η απάντηση που έλαβα ήταν αποστομωτική αφού υπάρχει δεκάλογος που δεν γνώριζα. Και ναι άμα τον ψάξεις στον διαδίκτυο θα τον βρεις παντού.

Ως γνωστόν ό, τι μαθαίνει το TLIFE το μοιράζεται μαζί σου αφού θέλει να είσαι super ενημερωμένη! Κάθισε και δες λοιπόν ποιά είναι τα 10 βασικά luxury κομμάτια που αν αποφασίσεις να δώσεις το κάτι παραπάνω πρέπει να ξεκινήσεις από ένα από αυτά.


1. Η τσάντα Speedy του οίκου Louis Vuitton.

Ένα κομμάτι για να θεωρείται επένδυση πρέπει να κρύβει πίσω του ιστορία. Και ο οίκος Louis Vuitton που είναι γνωστός για τα ταξιδιωτικά του είδη, αυτά τον καθιέρωσαν στην αγορά αλλωστέ, λάνσαρε την συγκεκριμένη τσάντα το 1932 με το μονόγραμμα να ταιριάζει σε κάθε ηλικία και στιλ γυναίκας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και μπορείς να το οραματιστείς και μόνη σου πως η speedy ταιριάζει να κρατηθεί από μία νεαρή κοπέλα μέχρι μία γυναίκα της τρίτης ηλικίας.


2. Burberrys καμπαρντίνα

Η καμπαρντίνα του βρετανικού οίκου Burberry είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό του κομμάτι με την μεγαλύτερη ιστορία αφού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1890 από τον Thomas Burberry κι από τότε παραμένει ανασπόστατο κομμάτι ενός φινετσάτου ντυσίματος.


3. H τσάντα Chanel 2.55 Quilted Bag

Δεν υπάρχει πιστεύω οίκος με μεγαλύτερη διαχρονική αξία όσον αφορά στα αξεσουάρ του. Η τσάντα Chanel 2.55 που αγαπιέται κι αποτελεί κρυφό ή και φανερό πόθο κάθε γυναίκας κυκλοφόρησε το 1955 όταν η Coco Chanel βαρέθηκε να κρατάει την τσάντα της στο χέρι και θέλησε να την κρεμάσει στον ώμο. Σύμφωνα με τους κανόνες της μόδας η τσάντα αυτή έχει την δική της δεκαετία κι τι εννοώ με αυτό; Πως πρέπει να αποκτηθεί στην τρίτη δεκαετία της ζωής σου.

Αξίζει να σου αναφέρω πως ο οίκος Chanel έναν χρόνο πριν με τον ερχομό δηλαδή του 2011 διπλασίασε (σχεδόν) την τιμή της συγκεκριμένης τσάντας αφού θεωρεί πως για να διατηρηθεί η αξία της και η ουσία του να την αποκτήσεις θα πρέπει να απευθύνεται στους λίγους.


4. Οι μαύρες γόβες του Christian Louboutin

Oι μαύρες γόβες είναι αναμφισβήτητα ένα κομμάτι που κάθε γυναίκα έχει στην καρνταρόμπα της και φυσικά αυτό είναι και το σωστό. Όταν μιλάμε όμως για μια γυναίκα που ξέρει να ψωνίζει τότε είναι απαγορευτικό να λείπει μέσα από την ντουλάπα της το συγκεκριμένο ζευγάρι γόβες Louboutin. Είναι οι κλασικές μαύρες γόβες με τον κόκκινο πάτο που θεωρούνται ο κανόνας για να εξελίξεις την συλλογή σου.

TIP: Αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι γόβες πρόσεξε το νούμερο να είναι ένα ή μισό μεγαλύτερο από αυτό που φοράς αφού το δέρμα είναι αρκετά σκληρό και οι πόνοι στα δάχτυλα θα είναι ανυπόφοροι.


5. Το μαύρο κοστούμι Le Smoking του Yves Saint Laurent

To μαύρο κοστούμι ήρθε στο προσκήνιο το 1966 ως δυνατή απειλή στο μαύρο φόρεμα, το γνωστό little black dress, και το κατάφερε. Το ανδρόγυνο στιλ κατέκλεισε την αγορά και αν υπάρχει ένα μαύρο κοστούμι που οφείλεις να κοιτάξεις ακόμη και να αποκτήσεις αν το αντέχει η τσέπη σου είναι του Yves Saint Laurent που παρ’ όλο τον ανδρόγυνο χαρακτήρα του δεν σταμάτησε λεπτό να εκπέμπει έντονη θηλυκότητα.


6. Οι μπαλαρίνες Salvatore Ferragamo

Ο οίκος Ferragamo ήταν γνωστός ως ένας από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς shoe maker στον κόσμο. Την δεκαετία του ’50 η Audrey Hepburn και η Marilyn Monroe φορούσαν την συγκεκριμένη μαύρη μπαλαρίνα κι από τότε μέχρι σήεμρα αποτελεί το πιο διαχρονικό παπούτσι στην κατηγορία αυτή.


7. Tα γυαλιά ηλίου Ray Ban

Μπορεί και να τα έχεις βαρεθεί αφού φορέθηκαν με μανία τα τελευταία χρόνια σε όλες τις πιθανές εκδοχες αλλά αποτελούν την πιο διαχρονική αξία στα γυαλιά ηλίου. Κυκλοφόρησαν το 1937 και χρησιμοποιήθηκαν από τους πιλότους. Οφείλω να διευκρινίσω πως το σωστό μοντέλο αν θέλεις να κάνεις σωστές επενδύσεις είναι τα aviators με τον πράσινο φακό και το χρυσό σκελετό ή τα μαύρα κοκάλινα. Όλα τα άλλα είναι εφήμερα και δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις τα χρήματα σου σε κάτι που του χρόνου θα χρειαστεί να το αντικαταστήσεις.

8. Η Ηermes Kelly Bag

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αξία, την διαχρονικότητα αλλά και το πόσο όμορφη είναι η συγκεκριμένη τσάντα. Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε από τον Robert Dumas το 1930 και δεν έκανε καμία αίσθηση στην αγορά μέχρι το 1956 όπου η πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly την κράτησε. Ο οίκος προς τιμήν της έδωσε το όνομα Kelly και η αξία της έφτασε στα ύψη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως υπάρχει λίστα αναμονής αφού το δέρμα από το οποίο αποτελείται είναι σπάνιο και κυκλοφορεί συγκεκριμένους μήνες το χρόνο. Θα μοιραστώ μαζί σου πως η συγκεκριμένη τσάντα έχει έντονο συμβολισμό όταν την βλέπεις, μιας γυναίκας με έντονη οικονομική ευχέρεια που τα κατάφερε στη ζωή της και της αξίζει να την κρατάει. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικοί ορίζουν την τέταρτη δεκαετία μιας γυναίκας ως το σωστό timing για να την αποκτήσει.


9. Το wrap dress της Diane Von Furstenberg

Είναι το γνωστό κρουαζέ φόρεμα, σήμα κατατεθέν της Diane που έχει φορεθεί πολλάκις από πολλές και διαφορετικού στιλ γυναίκες. Το συγκεκριμένο φόρεμα κυκλοφόρησε το 1970 και για την ιστορία το 1975 έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων με 15.000 φορέματα την εβδομάδα!


10. To μαύρο στράπλες – κορσές pencil φόρεμα των Dolce&Gabbana

Το μαύρο little black dress το έφερε στο προσκήνιο η Coco Chanel και με το μοντέλο τους αυτό οι Dolce&Gabbana δημιούργησαν το δικό τους φόρεμα που σου δίνει αυτόματα την αίσθηση πως αγκαλιάζει τις καμπύλες της Ιταλίδας γυναίκας.

Read More

And More