Aggressive and Sexy! Το δέρμα είναι για άλλη μια χρονιά εδώ. Δες όλες τις φετινές προτάσεις…

Είναι αναμφισβήτητα το πιο δυνατό trend της φετινής σεζόν -υπάρχει παντού, σε όλα τα defiles. Απλά αυτό που σε κάνει να μην χάνεις την ψυχραιμία σου είναι ότι βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ κι αρκετό καιρό, γεγονός που το κάνει να περνάει υποσυνείδητα σε αυτήν την σπάνια κατηγορία τον κλασικών trends. Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός προφανώς και δεν μπορεί να είναι σωστός αφού δύσκολα μπορείς να είσαι και κλασικός και trendy μαζί. Το δέρμα όμως είναι ακριβώς αυτό αφού εκπροσωπεί μία από τις τάσεις της σεζόν έχοντας ακόμη δύο δυνατά στοιχεία, η ύλη του που είναι πολύτιμη και αν ανατρέξεις υπάρχει σε όλες τις γενιές.

Λέγοντας πως η ύλη του είναι πολύτιμη εννοώ πως ένα κομμάτι δέρμα, ανάλογα με την ποιότητά του, μπορεί να κοστίζει και μία μικρή περιουσία -ακόμη ένα στοιχείο που καθιερώνει τη διαχρονικότητά του. Ενώ το δερμάτινο πανοφώρι σου, παντελόνι ή φούστα ακόμη κι αν φύγουν από τη μόδα είναι κομμάτια που δεν τα πετάς ούτε τα δίνεις έτσι εύκολα.
Tέλος, το φοράνε από μαμάδες μέχρι κόρες προσαρμόζοντας πάντα την τάση με τις ανάγκες της δεκαετίας που βρίσκονται.

Εδώ όμως δεν θα κάνουμε ταξίδι στο παρελθόν ούτε και θα μάθουμε ιστορία. Θα δούμε όμως πως φέτος οι οίκοι, από κάθε άκρη του κόσμου, παρουσίαζουν το δέρμα εκτός από τα αξεσουάρ σε jacket, παλτό, φορέματα και παντελόνια.

Φόρεμα

Τα φορέματα φέτος έχουν ποικιλία στο στιλ κι εσύ οφείλεις να χαίρεσαι πολύ αφού όταν βρεις ένα trend που να σου ταιριάζει και να σε εκφράζει το να μπορείς να το βρεις σε πολλές διαφορετικές εναλλακτικές μόνο χαρά μπορεί να σου προσφέρει.

Τα φορέματα μπορούν να κινηθούν από πολύ κομψά pencil όπου αναδεικνύουν την σιλουέτα και την θηλυκότητά σου μέχρι casual που να σου επιτρέπουν να τα φοράς μέσα στην καθημερινότητά σου. Το new comer είναι τα δερμάτινα φορέματα σε χρώμα. Εύκολο να φορεθεί και να σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις.

TIP: Τα δερμάτινα φορέματα μπορείς πολύ εύκολα, ειδικά φέτος, να τα βρεις στην αγορά σε οικονομικές τιμές. Πολύ σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι εκτός από το αν σου ταιριάζει το στιλ του φορέματος, είναι να είναι καλή η ποιότητά του. Άγγιξε το φόρεμά σου και δες πόσο μαλακό είναι το δέρμα του. Τα σκληρά, μη ευκαμπτά φορέματα προσθέτουν όγκο που καμία από μας δεν χρειάζεται.

TIP: Απόφυγε τα πολύ στενά φορέματα στην περιφέρεια αν έχεις σωματότυπο μήλο. Ενώ τα φορέμα ανοιχτά από την μέση και κάτω ή σε πιο χαλαρή γραμμή θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή.

TIP: Αν σωματότυπός σου είναι αχλάδι και πιο συγκεκριμένα έχεις ψωμάκια στους μηρούς συνδύασε το φόρεμά σου με ένα σκούρο καλσόν και συνδύασε με της ίδιας απόχρωσης (με το καλσόν) ψηλά παπούτσια.

TIP: Αν θέλεις να διατηρήσεις μία πιο casual στάση απέναντι στο δερμάτινο φορεματάκι σου, συνδύασέ το με παπούτσια σε πιο χαλαρό στιλ όπως είναι οι αρβύλες ή οι κομψές μπαλαρίνες.

Παντελόνι -1

Το δερμάτινο skinny παντελόνι είναι ένα απο τα δύο με μεγαλύτερη ιστορία και διάρκεια σε αυτό που ονομάζουμε μόδα. Το πολύ στενό παντελόνι είναι μία επιλογή που μπορεί να σε βοηθήσει να την βγάλεις “καθαρή”¨σε πάρα πολλές περιστάσεις.

Φόρεσέ το σε βραδινή σου έξοδο με ψηλά παπούτσια και top της αρεσκείας σου ενώ με ένα πουκάμισο μπορείς να δώσεις μία πιο chic πινελιά. Το παντελόνι αυτό μπορείς να το φορέσεις ακόμη και σε πιο επίσημες εμφανίσεις επιλέγοντας ένα στενό μαύρο σακάκι που θα κάνει το όλο σου στιλ αρκετά πιο professional.

TIP: Στην αγορά υπάρχουν πολλά δερμάτινα παντελόνια που μπορείς να βρεις και να το ενσωματώσεις αμέσως στην γκαρνταρόμπα σου. Η συμβουλή μου είναι να μην αγοράσεις κάποιο από αυτά χωρίς να το δοκιμάσεις πρώτα αφού το να εφαρμόζει σωστά στο σώμα σου θα φανεί σωτήριο.

TIP: Φρόντισε να μην είναι πολύ χαμηλό στη μέση αφού θα σε δυσκολέψει αρκετά στο να καθίσεις, στο να μπεις και να βγεις από το αμάξι ακόμη και να σκύψεις.

TIP: Επέλεξε ένα φαρδύ top που θα δώσει αέρα στο στιλ σου και θα αναδείξει το παντελόνι σου.

TIP: Απόφυγε τα τύπου δερμάτινα κολάν αν οι αναλογίες σου δεν είναι μοντέλου. Δείχνουν όλες τις ατέλειες και προσθέτουν όγκο.

Παντελόνι – 2

Φέτος το δερμάτινο παντέλονι γίνεται ακόμη πιο μοδάτο αφού προσαρμόζει ένα αρκετά πιο χυτό και ψηλόμεσο στιλ. Αυτό το παντελόνι είναι καλό να το συνδυάσεις με ψηλές γόβες και να αφήσεις ένα μικρό περιθώριο στον αστράγαλό σου. Ενώ η λεπτή ζώνη στη μέση θα ακτινοβολεί έντονη σεξουαλικότητα.

TIP: Πρόσεχε να μην έχει τσεπάκια στο πίσω μέρος του παντελονιού σου αφού οι μικρές τσέπες στα ψηλά παντελόνια προσθέτουν όγκο και αδικούν πολύ τη σιλουέτα σου.

ΤΙP: Αν θέλεις στενό παντελόνι αλλά τα πόδια σου δεν είναι και της Ζιζέλ φρόντισε το παντελόνι σου να έχει λίγο “αέρα”. Αυτός ο αέρας αυτόματα (σου το υπογράφω) αφαιρεί πόντους και σε κάνει να φαίνεσαι πιο αδύνατη.

TIP: Tα δερμάτινα παντελόνια έχουν χρώμα και μας αρέσουν πολύ. Διατήρησε minimal τόνους και διάθεση στις μπλούζες και στα top που θα το συνδυάσεις.

Πρόσεξε! Φέτος μπορείς να συνδυάσεις το δερμάτινο παντελόνι σου με δερμάτινες μπότες και μποτάκια αφού το κορίτσι του μηχανόβιου είναι της μόδας!

Δερμάτινο σύνολο

Όπως ανέφερα παραπάνω το Τotal δερμάτινο look είναι της μόδας. Έτσι το να συνδυάσεις τη δερμάτινη φούστα σου με ένα δερμάτινο σακάκι είναι πολύ κομψή επιλογή.

TIP: Ανάλογα με το σώμα σου επέλεξε τη φούστα που σου ταιριάζει καλύτερα.

ΤΙP: Βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι όταν δημιουργείς ένα δερμάτινο ταγιέρ με σακάκι και φούστα ή παντελόνι είναι η απόχρωση και η ποιότητα του δέρματος να είναι η ίδια.

Jacket

Το δερμάτινο jacket ήταν, είναι και θα είναι για αρκετό καιρό ακόμη στην επικαιρότητα. Αξίζει αν δεν έχεις αποκτήσει ένα να δώσεις λίγα χρήματα και να πάρεις ένα αφού φοριέται παντού και με τα πάντα.

TIP: Αυτό που σου λένε όλοι οι οίκοι είναι να κάνεις ένα total δερμάτινο σύνολο που να παραπέμπει σε μηχανόβιο. Παρ’ όλη την καλή πρόθεση θα σου έλεγα να ρίξεις μερικές κλεφτές ματιές στον καθρέφτη πριν κλείσεις την πόρτα πίσω σου με το μόνο που να σου λείπει να είναι το κράνος. Αν αυτό που δεις σου φανεί υπερβολικό απόφυγε να φορέσεις και δερμάτινα μποτάκια ή μπότες. Συνδύασε το δερμάτινο σύνολό σου με κομψά πέδίλα ή γόβες ώστε να προσθέσεις ένα θηλυκό στοιχείο στο στιλ σου.

ΤΙP: Aν ήδη έχεις μαύρο jacket μπορείς να επιλέξεις κι ένα σε κάποια πιο ζωηρή απόχρωση.

Καμπαρντίνα

Η καμπαρντίνα είναι κομψή επιλογή όπως κι αν τη φορέσεις. Φέτος λοιπόν υπάρχει και δερμάτινη με την ζώνη στη μέση να δίνει ένα πιο σικάτο αέρα ενώ την καμπαρντίνα σε ίσια γραμμή να ξυπνάει μνήμες από την δεκαετία του ’60.

Ό, τι κι αν επιλέξεις σε δέρμα επαναλαμβάνω πως κριτήριό σου πρέπει να είναι η σωστή γραμμή αλλά και η καλή του ποιότητα.

Read More

And More