Milan Fashion Week: Ποιες τάσεις έδειξαν τα ιταλικά catwalks για τον επόμενο χειμώνα;

Μία από τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας στον κόσμο, αυτή που οι Ιταλοί σχεδιαστές μόδας βάζουν τους δικούς τους όρους για τη νέα σεζόν στο Μιλάνο, ολοκληρώθηκε.

Χρώματα άλλοτε γήινα κι άλλοτε παστέλ ή έντονα, animal, abstract ή floral prints, oversized αλλά και θηλυκές σιλουέτες είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος και ποιες τάσεις φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο για τον επόμενο χειμώνα…

BOTTEGA VENETA
///
Ενώ η προηγούμενη σεζόν είχε να κάνει κυρίως με τις υφές, για τον επόμενο χειμώνα ο Tomas Maier στράφηκε προς τα λαμπερά χρώματα και τα graphic prints. Η σιλουέτα που έχει αναπαραχθεί σε όλη τη συλλογή είναι χαλαρή. Η Bottega γυναίκα επιλέγει πλισέ φούστες και φορέματα κοκτέιλ που ρέουν προς τα έξω μέχρι το ύψος κάτω από το γόνατο ενώ τα αξεσουάρ αγκαλιάζουν το χρώμα με εξωτικά υφάσματα και prints στις tote και τα clutches.

DOLCE &GABBANA
///
Οι σχεδιαστές Stefano Gabbana και Domenico Dolce αντικατέστησαν τις εικόνες της Σικελίας της περασμένης σεζόν με ένα παραμύθι μόδας. Mε background ένα ονειρικό σκηνικό δάσους, τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με μια γοητευτική μίξη από μεσαιωνικές κουκούλες, floral prints και και ευάερα φορέματα που θύμιζαν ρούχα που θα φορούσε η Ωραία Κοιμωμένη. Πλάσματα του δάσους όπως οι κουκουβάγιες, σκίουροι και αλεπούδες στολίζαν τα παλτά ενώ πολύτιμοι λίθοι είναι σκορπισμένοι σε όλα τα παπούτσια και τα αξεσουάρ.

GUCCI
///
Δίνοντας τη δική της εκδοχή για τη δεκαετία του εξήντα, η Frida Giannini για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 έδειξε μια super chic συλλογή Gucci στo ξεκίνημα της Fashion Week του Μιλάνου. Οι καθαρές και απλές σιλουέτες απέκτησαν πινελιές πολυτέλειας με κρυστάλλινα στολίδια, δερμάτινα τελειώματα και γούνες. Η σιλουέτα της σεζόν αγκαλιάζει την A-γραμμή της δεκαετίας του εξήντα για μια υπερ-θηλυκή εμφάνιση. Άλλοτε, η Gucci γυναίκα φοράει δασύτριχα γούνινα παλτά και πουλόβερ σε συνδυασμό με εφαρμοστά παντελόνια και σακάκια κοστουμιού. Τα παπούτσια είναι επίσης ρετρό, φτιαγμένα από πύθωνα, ή γκρι και μαύρες μπότες ιππασίας.

MARNI
///
Οι υφές και οι υπερβολικές αναλογίες ανέλαβαν για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 τη συλλογή του οίκου Μarni. H σχεδιάστρια Consuelo Castiglioni έκανε ένα νομαδικό θέμα γεμάτο υφές, με πολυτελή γούνινα παλτά, φτερά και φούστες στολισμένες με φούντες. Εκτός από τα οversized ρούχα, η Marni γυναίκα αγκαλιάζει επίσης τα cropped παντελόνια, καθώς και τις μακριές φούστες με ασύμμετρο ποδόγυρο σε φθινοπωρινό αποχρώσεις από μπορντό, σκούρο γκρι, olive green και μαύρο.

MOSCHINO
///
Ο Αμερικάνος σχεδιαστής Jeremy Scott στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον οίκο Moschino τραβώντας την προσοχή όλων. Ο Scott υιοθέτησε πολύ έντονα στοιχεία της αμερικάνικης κουλτούρας, δείχνοντας φορέματα και παλτά με τα βασικά χρώματα των McDonald’s αλλά και του logo της εταιρείας σε συνδυασμό με το logo του οίκου. Από τη συλλογή του οίκου Moschino δεν έλειψαν τα δερμάτινα, ροκ κομμάτια τα χρυσά αξεσουάρ και οι sporty δημιουργίες, ενώ στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους στα catwalks, πουλόβερ, παντελόνια, παλτά και αξεσουάρ με το πρόσωπο του καρτούν χαρακτήρα, SpongeBob SquarePants!

PRADA
///
Τα ρούχα της χειμερινής συλλογής Prada είναι εμπνευσμένα από το γερμανικό avant-garde θέατρο και περιλαμβάνουν ένα ανδρικό και boxy σχήμα, μερικές φορές στολισμένα με γούνινες λεπτομέρειες, ενώ άλλες φορές με abstract prints. Δεν είναι όμως όλα boyish -εφαρμοστά φορέματα από καθαρά και πλούσια υφάσματα φέρνουν στη συλλογή μια πινελιά αισθησιασμού.

EMILIO PUCCI
///
Ενώ η περασμένη σεζόν είχε μια σπορ πινελιά, η συλλογή του Emilio Pucci για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014 είχε ισχυρή την μποέμ διάθεση, με ελαφρώς νομαδικό vibe. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Peter Dundas απέτισε φόρο τιμής στην κληρονομιά του οίκου με εκλεκτικά prints και έντονα χρώματα. Sexy μίνι φορέματα με βαθύ V-ντεκολτέ, πόντσο με γούνινες προσθήκες και λαμπερές λεπτομέριες από κρύσταλλα στα φορέματα και τα παντελόνια. Στα πόδια της, η γυναίκα Pucci φοράει σανδάλια και μπότες στιλέτο από δέρμα ελαφιού για να ολοκληρώσει την κομψή εμφάνιση της.

ROBERTO CAVALLI
///
O Roberto Cavalli κατέστησε σαφές ότι η υπερβολή είναι το κλειδί για τη συλλογή του για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014. Η γυναίκα Cavalli φαίνεται να είναι σε rock and roll διέθεση για το χειμώνα. Πλούσια γούνινα παλτά, διανθισμένα φορέματα, κρόσσια και peek-a-boo λεπτομέρειες φέρνουν ένα ισχυρό αισθησιασμό στη νέα σεζόν. Λαμπερά prints, όπως αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο σχεδιαστής αλλά και πρωτότυπα patterns από φλόγες στα τελειώματα των ρούχων.

SALVATORE FERRAGAMO
///
Ενώ την περασμένη σεζόν είχε σαν βάση το παντελόνι, η συλλογή του Salvatore Ferragamo για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 δεν είχε να κάνει τόσο με το παντελόνι. Αντ’ αυτού, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου επέλεξε να προβάλλει φούστες, φορέματα και πλεκτά σε μια κυκλοθυμική χρωματική παλέτα του γκρι, του μαύρου, του καφέ, του πράσινου και του πορτοκαλί.

VERSACE
///
Η Donatella Versace για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 είχε σαν στόχο τη δημιουργία μιας απλής και καθαρής συλλογής για τον οίκο Versace. Η ανανεωμένη εμφάνιση του ιταλικού οίκου μόδας σίγουρα δεν σημαίνει κατάργηση του αισθησιασμού του. Φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα, με sexy κοψίματα ή military inspired λεπτομέρειες στα παλτά, καθώς και στενά παντελόνια έκαναν την εμφάνιση τους στα catwalks, ενώ τα πιο rock and roll Versace κορίτσια, φορούσαν μίνι φορέματα διακοσμημένα με μεταλλικές λεπτομέρειες και καρφιά.

Read More

And More