Milan Fashion Week! Όσα έδειξαν οι ιταλικοί οίκοι για τον Xειμώνα ’12-’13!

H Eβδομάδα μόδας στο Μιλάνο μόλις ολοκληρώθηκε και οι fashionistas του κόσμου πακετάρουν για τον τελευταίο τους fashion προορισμό, το Παρίσι. Το TLIFE σου συγκεντρώνει όλα όσα είδε στο fashion week στο Μιλάνο ώστε να είσαι απόλυτα ενημερωμένη για το τί προτείνουν οι ιταλικοί οίκοι μόδας για τον ερχόμενο Χειμώνα.

Πριν δούμε τη μόδα μέσα από τις δημιουργίες του εκάστοτε σχεδιαστή αξίζει να σου αναφέρω τις βασικές λεπτομέρειες που πρόσεξα. Ο Χειμώνας του ’12-’13 σε θέλει να φοράς χρώματα σκούρα και μουντά με το μαύρο να αποτελεί την πιο κυρίαρχη χρωματική τάση της σεζόν. Το βελούδο να δίνει αίγλη, τη γούνα να παραμένει και τα παλτό να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.


Αlberta Ferreti
O oίκος Αlberta Ferreti χρησιμοποιεί το λεπτό μαύρο καλσόν σε κάθε του σύνολο, σκούρα χρώματα αλλά και smart casual συνδυασμούς που μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν κι από εσένα. Δερμάτινες φούστες συνδυασμένες με πουλόβερ και σατέν pencil φούστες με διαφάνειες. Το χρώμα που επιλέγει για τον ερχόμενο χειμώνα είναι το μωβ.


Fendi
Διατηρώντας μία γραμμή που προδίδει την ταυτότητά του αλλά και το χρώμα στα καλσόν ο οίκος Fendi φαίνεται να θέλει να σε ζεστάνει με γούνινα παλτό, γούνινους γιακάδες και μάλλινα jackets, φούστες και παντελόνια. Στοιχείο που μας άρεσε τα σουέντ ankle boots σε στιλ ιππασίας με τη διακριτική διχρωμία. Η λεπτομέρεια που προστίθεται είναι τα μανίκια με όγκο.


Gucci
Αν είχες υποψιαστεί πως η γούνα είναι must φέτος ο οίκος Gucci επιβεβαιώνει την κάθε υποψία με γούνινα πανωφόρια που κόβουν την ανάσα. Χρώμα κυριάρχο της σειράς είναι το γκρι ενώ οι φλατ γαλότσες μαζί με το γούνινο παλτό δίνουν ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Μας αρέσει πολύ το φόρεμα με φτερά σε πράσινη απόχρωση όπως και το γκρι καλσόν -πρόταση για το νέα σεζόν.


Moschino
Αν ένας οίκος κάνει αυτό που λέμε μόδα με χαρακτήρα τότε αναμφισβήτητα μιλάμε για τον οίκο Moschino. Κοστούμια με ψηλόμεσα παντελόνια και σακάκια με χρυσές λεπτομέρειες δίνουν ένα απόλυτα ρετρο-glam αποτέλεσμα που αξίζει να το δοκιμάσεις, ακόμη κι αν το μόνο στοιχείο που τολμάς είναι οι χρυσοί κρίκοι -κάν’ το!


Prada
Η 60s αλλά και 70s διάθεση είναι διάχυτη σε όλη τη σειρά από την γραμμή και το κόψιμο μέχρι τα prints που σε μεταφέρουν σε σκηνικό βγαλμένο από ταινία εποχής. Τα ρεβέρ πιο ψηλά από τον αστράγαλο, οι ζώνες τονίζουν έντονα τη μέση ενώ τα παπούτσια έχουν αρκετά sexy διάθεση.


Dolce&Gabbana
Το ιταλικό δίδυμο έφτιαξε μία σειρά με αρκετά επιβλητικά ρούχα που έφεραν στο μυαλό εικόνες από Μόσχα. Μαύρα και λευκά ρούχα με κεντημένες χρυσές λεπτομέρειες και τη δαντέλα να είναι και φέτος κυρίαρχη του παιχνιδιού σε κάνουν να θέλεις να τα φορέσεις. Στοιχείο που μας αρέσει πολύ η δαντέλα στα καλσόν.


Emporio Armani
H σειρά Emporio Armani κινήθηκε σε κλασικά κομμάτια με το μαύρο οπάκ καλσόν να κυριαρχεί όπως και το βελούδο. Οι ζιπ κιλότ πρέπει να επανέλθουν στην ντουλάπα σου ενώ τα κρόσσια στα πανωφόρια, τα κασκόλ και τα πουλόβερ είναι η πιο εμφανής πρόταση. Μας αρέσει πολύ το σουέντ σακάκι με τα κρόσσια ως λεπτομέρεια.


Salvatore Ferragamo
Ο οίκος Ferragamo εξέπληξε πολύ θετικά με ρούχα απόλυτα στιλάτα και πάνω από όλα που μπορούν να φορεθούν. Λεπτομέρειες το δερμάτινο παντελόνι με το ρεβέρ επάνω από το γονάτο, οι μπότες κάτω από το γόνατο και τα βελούδινα παλτό. Το χρωμά που κυριαρχεί είναι περιττό να αναφέρω πως είναι το μαύρο.


Jil Sander
Η τελευταία συλλογή του Raf Simons για τον οίκο Jil Sander αφού πλέον είναι επίσημο πως αναλαμβάνει και πάλι η ίδια η Jil Sander, και όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία να δει τι θα παρουσιάσει. Κόντρα σε όλους λοιπόν με μία συλλογή που θυμίζει ζαχαρωτό, ρούχα και πανωφόρια σε παστέλ αποχρώσεις που σου δίνουν την αίσθηση πως το Καλοκαίρι συνεχίζεται.


Just Cavalli
Πολύ μοδάτα και fun ρούχα με έντονο το νεανικό casual στοιχείο έχει η σειρά Just Cavalli. Πουλόβερ και υφασμάτινα παντελόνια κυριαρχούν στην συλλογή ενώ τα παπούτσια με χρώμα φαίνεται να επιστρέφουν δυναμικά.


Max Mara
Απόλυτα λιτή η σειρά, χωρίς υπερβολές και κεντημένα στοιχεία. Ο οίκος Max Mara κινήθηκε σε χρώματα γήινα δίνοντας λάμψη μόνο μέσα από τα ασημένια παπούτσια του. Μας αρέσει πολύ το καπέλο αφού δίνει εύκολα στιλ.


Missoni
Δεν θα περιμένες να δεις κάτι άλλο από τον οίκο Missoni εκτός από έντονα prints. Μάλλινα πανωφόρια, φούστες αλλά και δέρμα στα παντελόνια είναι κάποια από τα υλικά που για τον ερχόμενο Χειμώνα προτείνει ο οίκος Missoni.

Read More

And More