Μάθε τα fashion tricks που κολακεύουν και σε κάνουν να φαίνεσαι πιο αδύνατη!

Είναι η εποχή που σιγά σιγά χαλαρώνεις από το καλοκαίρι κι ενώ φέτος είπες πως τα κιλά που έχασες στις διακοπές θα τα διατηρήσεις και τον Χειμώνα… σαν να τρως το κάτι παραπάνω τελευταία. Και σαν τα κιλάκια, χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσεις, να ήρθαν και να καρφώθηκαν πάνω στο σώμα σου! Έλεος, σκέφτεσαι, μην κρυώσει ο καιρός και τσιμπίσεις κάτι, αμέσως να φανεί! Κι όμως έτσι γίνεται, και δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα αγαπημένη μου φίλη συμβαίνει στις περισσότερες από εμάς. Πριν υστεριάσεις λοιπόν και πριν ξεκινήσεις το μαραθώνιο αγώνα της δίαιτας για να επανέλθεις στα κιλά που έχασες στις διακοπές τα οποία δια μαγείας με το που ζεσταίνει ο καιρός σαν να φεύγουν από μόνα τους δες κάποια tips που μπορείς να κάνεις με τα ρούχα σου ώστε να καλύψεις τα ψωμάκια, τα παχάκια και τις ατέλειες και να μην καταλάβει κανείς τίποτα!

Καταρχάς βασικότερος – σημαντικότερος (ονόμασέ τον όπως θέλεις) κανόνας όλων: Επιλέγουμε το στιλ των ρούχων μας αυτήν τη περίοδο να είναι λιτό, με έντονη μονοχρωμία και με τις αποχρώσεις να κυμαίνονται σε πιο σκούρα χρώματα.

Ένας εξίσου σημαντικός κανόνας είναι η ποιότητα των υφασμάτων που επιλέγεις! Πρώτες σου επιλογές πρέπει να είναι το “σφιχτό” μακό θα το χαρακτήριζα αυτό δηλαδή που δεν είναι πολύ λεπτή η υφή του, το μετάξι και το cashmere.

Παντελόνια και τζιν

Πρέπει να είναι σε ίσια γραμμή είτε ακόμα και στη γνωστή ‘καμπάνα’ που αμέσως αφαιρεί πόντους και δεν τονίζει τις ατέλειες των ποδιών και τα ψωμάκια.

Παρ΄ όλα αυτά προτείνω το τζιν σου να είναι σε ίσια γραμμή αφού είναι πιο chic και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες. Είναι καλό τις περιόδους που δεν νιώθουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση να σκεφτόμαστε πρακτικά. Το χρώμα του παντελονιού να είναι στην “κανονική” απόχρωση του τζιν είτε πιο σκούρη. Παντελόνια με σκισίματα, νερά, τρούκς κι άλλα αξεσουάρ αμέσως προσθέτουν όγκο.

Το ύψος του τζιν πρέπει να έρχεται στον αφαλό σου ώστε να κρατάει σταθερή την επιφάνεια της κοιλιάς και να δημιουργεί ένα ομοιόμορφο look.

Aπόφυγε με πείσμα -όπως θα απέφευγες τις κακοτοπιές στη ζωή σου- τα χαμηλοκάβαλα skinny τζιν. Μην επιμένεις πως ακόμα το παλιό σου νούμερο σου κάνει. Είναι σαφέστατα ένας καλός τρόπος να ξεμπροστιάσεις τον εαυτό σου για το πως τον άφησες να γίνει και να ξεκινήσεις πιο άμεσα δίαιτα αλλά δεν υπάρχει λόγος να το γνωστοποιήσεις και στους άλλους. Αυτά εμείς τα κορίτσια τα κρατάμε για τον εαυτό μας!

Εσώρουχα
Πολύ σημαντικό που πολλές φορές δεν το σκέφτεσαι, είναι τα εσώρουχά σου. Πρέπει να είναι στο σωστό νούμερο και στη σωστή γραμμή ώστε να μην έρθεις αντιμέτωπη με το γνωστό σε όλους μας ‘κόψιμο’ από το λάστιχο. Εάν το εσώρουχό σου είναι πιο μικρό νούμερο αμέσως θα τονίσει από το πλάι τα λεγόμενα ψωμάκια.

Μπλούζες – Πουκάμισα

Μία από τις επικρατέστερες επιλογές σου πρέπει να είναι οι μπλούζες με V. Είναι η γραμμή που αφήνει ένα κομμάτι του σώματος εκτεθιμένο: το λαιμό και τα κόκκαλα του θώρακα που πάντα παραμένουν “αδύνατα”.

Όταν το μυαλό σου σκέφτεται πουκάμισα η επικρατέστερη επιλογή θα πρέπει να είναι τα πουκάμισα σε χυτή γραμμή, που αυτόματα σημαίνει πως τα πολύ σφιχτά – σκληρά υφάσματα προσθέτουν όγκο, δεν είναι καθόλου ευέλικτα και συνήθως τονίζουν τις ατέλειες της κοιλιάς.

Πουλόβερ – ζακέτες

Φέτος είναι της μόδας τα πουλόβερ και οι ζακέτες σου να είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο. Αυτό το στιλ μπορεί να σου ακούγεται χαοτικό αλλά σκέψου να συνδυάσεις μια φαρδιά μακριά ζακέτα με στενό top ή πουκάμισο από μέσα, τζιν ή κολάν από κάτω και είτε μπότες είτε φλατ μπαλαρίνες; Είναι ένα σύνολο που μπορεί να φορεθεί σε πάρα πολλές ώρες της ημέρας.

Σακάκι και πανοφώρι

Το oversized σακάκι είναι επίκαιρο και κολακεύει πάρα πολύ. Κι επειδή πολλές ίσως να μην είναι απόλυτα σίγουρες για το τι είναι το oversized θα σου το εξηγήσω. Είναι το σακάκι που παρ’ όλο που εφαρμόζει σωστά στους ώμους δίνει την εντύπωση πως είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο. Είναι ριχτό που αυτόματα καλύπτει και τα γυρισμένα μανίκια προδίδουν τους καροπούς και αποσπούν την προσοχή από τις ατέλειες.

Εάν έχεις πάρει παραπάνω κιλά στην περιφέρειά σου μπορείς να επιλέξεις και σακάκια που έρχονται ακριβώς κάτω από τους γοφούς. Καλύπτει, αφαιρεί και είναι της μόδας!

Παπούτσια

Ό, τι στιλ παπούτσια κι αν σου αρέσουν σκέψου πως είναι η μόνη σου λύση για να δείχνεις ψηλότερη και πιο αδύνατη οπότε δώσε έμφαση στο χρώμα. Τα παπούτσια σε απόχρωση nude θα πρέπει να πρωταγωνιστούν στη ζωή σου.

Επίσης θα πρότεινα να αποφύγεις τα “σκληρά” παπούτσια αλλά και τα παπούτσια ή μποτάκια που είναι στο ύψος του αστράγαλου. Αμέσως κονταίνουν το πόδι και το κάνουν να φαίνεται πιο παχύ.

Όσο πιο λεπτό και κομψό το παπούτσι σου τόσο πιο μακρύ και λεπτό φαντάζει το πόδι.

Κοσμήματα
Επειδή πήρες μερικά κιλάκια δεν σημαίνει πως έπαψες να είσαι και γυναίκα. Φόρεσε τα κοσμήματά σου αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές. Ένα μακρύ κολιέ στο λαιμό να θυμάσαι πως αδυνατίζει ενώ ένα στενό ή στο ύψος του ντεκολτέ σου πάντα προσθέτει.

Επέλεξε λοιπόν πιο λεπτά – κομψά και μακριά κοσμήματα κι απόφυγε να τα φορέσεις όλα επάνω σου. Και τί εννοώ. Είτε έχεις πάρει κιλά είτε όχι τα παραφορτωμένα κορίτσια από κοσμήματα δεν είναι chic.

Χρωματική ομοιομορφία

Eπίσης να σου πρότεινα να φορέσεις το ίδιο χρώμα επάνω και κάτω αφού ο σωστός (στην ίδια απόχρωση) συνδυασμός του πάνω με του κάτω δίνει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που καλύπτει με δεξιοτεχνία ατέλειες.

Φορέματα και φούστες

Στα φορέματά σου πρέπει να προσέξεις δύο πράγματα. Πρώτον εάν έχεις πάρει περισσότερα κιλά επέλεξε φορέματα σε A γραμμή ή σε 60s γραμμή που κάνουν μια διχρωμία. Τα φορέματα λόγω της έντονης διχρωμίας δημιουργούν ένταση στον θεατή τους κι αμέσως αποσπούν την προσοχή από τις ατέλειες.

Και τώρα ας ξεχωρίσούμε κάποια tips για τους δύο σωματότυπους…

Σωματότυπος αχλάδι.

TIP: Οι μπλούζες με V
TIP: Τα παντελόνια πρέπει να είναι ακριβώς στο κόκκαλο της λεκάνης.
ΤΙP: Εάν έχεις έντονο πρόβλημα στη περιφέρεια και στους γοφούς επέλεξε οι φούστες σου να έχουν έναν αέρα σε εκείνα τα σημεία και να μην εφαρμόζουν απόλυτα επάνω στο σώμα σου ώστε να μην προσθέτουν πόντους.

Σωματότυπος μήλο

ΤΙP: Τα mini φορέματα σε Α ή 60s γραμμή είναι σαν να φτιάχτηκαν για σένα αφού καλύπτουν τις ατέλειες της κοιλίτσας και τονίζουν τα πόδια σου.
ΤIP: Εξαρτάται πάντα από το μέγεθος του προβλήματος αλλά τα skinny παντελόνια σου πάνε . Φρόντισε το παντελόνι σου στη μέση να συγκρατεί τα τυχόν ψωμάκια ενώ απόφυγε τα πολύ ‘σκληρά’ υφάσματα στα τζιν. Και σου εφιστώ την προσοχή: μην φορέσεις ζώνη!!

Read More

And More