MUST HAVE! Οι 10 αγορές που πρέπει να κάνεις στις εκπτώσεις…

Οι εκπτώσεις κοντοζυγώνουν και πολλά μαγαζιά έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσφορές. Αν έχεις στο μυαλό σου να τις εκμεταλευτείς και να ψωνίσεις πρέπει να σε ενημερώσω πως είναι η ιδανικότερη περίοδος για αγορές διαχρονικές.

Πριν βγεις λοιπόν στα μαγαζιά αξίζει τον κόπο να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να οργανώσεις αυτά που πραγματικά χρειάζεται η γκαρνταρόμπα σου. Κι όταν λέμε ότι χρειάζεσαι εννοούμε κομμάτια κλασικά και διαχρονικά! Ποιά όμως είναι αυτά; Kαι πως θα καταλάβω αν η επιλογή μου θα είναι διαχρονική;

Το TLIFE σου συγκεντρώνει τα πιο κλασικά κομμάτια που ως έξυπνο κορίτσι αξίζει να αποκτήσεις στη μισή τιμή. Και απαντάει πως διαχρονικό είναι ένα κομμάτι που είναι προϋπόθεση σε κάθε ντύσιμό σου όπως ένα παλτό, ανεξαρτήτου εποχής ή trends.

ΤΙP: Την περίοδο των εκπτώσεων είναι περιττό κι ανούσιο να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε εφήμερα trends αφού με το που αλλάζει εποχή αυτά εξαφανίζονται κι εσύ μένεις και χωρίς χρήματα και με τα προηγούμενης σεζόν ρούχα και αξεσουάρ στο χέρι!


The Row

1. Πρώτο και βασικό κομμάτι που αν δεν το έχεις αξίζει να το αποκτήσεις την περίοδο των εκπτώσεων είναι ένα παλτό σε πολύ καλή ποιότητα. Αν μπορείς μην περιοριστείς στο budget αφού θα σε συνδεύσει σε όλη σου τη ζωή.

TIP: Τα χρώματα που είναι διαχρονικά είναι το μαύρο, το μπλέ σκούρο και το καμηλό.

TIP: Απόφυγε τα παλτό με χρυσά ή ασημένια φερμουάρ όπως και τους γιακάδες με δαντέλα αφού θα αποδειχθούν πολύ δεσμευτικά με την αλλαγή της μόδας.

TIP: Το ιδανικό ύψος στο παλτό σου ώστε να μην χρειαστεί να το αλλάξεις είναι μέχρι το γόνατο.


Moschino Cheap&Chic

2. Το γνωστό little black dress αξίζει να το αποκτήσεις αφού είναι κάτι που θα σου χρειαστεί πολύ και σου το υπογραμμίζω θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από βραδινές εξόδους, parties, dinners μέχρι και γάμους.

TIP: Διάλεξε ένα φόρεμα σε κάλη ύφανση ώστε να μπορεί να αντέξει στο χρόνο.

TIP: Μην το πάρεις πολύ κόντο αλλά μέχρι τη μέση του μηρού σου ώστε να αποκτήσει την ταυτότητα ενός κλασικού κομματιού.


Gucci

3. Ένα ζευγάρι μποτάκια είναι μια σωστή αγορά μέσα στις εκπτώσεις. Ενώ κι εδώ το καλό δέρμα θα καθορίσει το χρόνο που θα περάσετε μαζί.

TIP: Μην επιλέξεις παπούτσι με πολύ ψηλό τακούνι αφού θα σε δυσκολέψει στο περπάτημα και θα καταλήξει να κάθεται μέσα στην ντουλάπα σου.

TIP: Το χρώμα που αξίζει να πάρεις είναι το μαύρο και το σχέδιο φρόντισε να είναι πολύ απλό ώστε να φοριέται όλες τις ώρες.


Miu Miu

4. Μία παντελόνα σε μεταξωτή ύφανση θα σε βοηθήσει να ντυθείς κομψά όλον το χρόνο.

TIP: Φρόντισε να μην είναι πολύ λεπτό το ύφασμά της ώστε με ένα ζευγάρι ankle boots να μπορείς να τη φορέσεις και στην χειμωνιάτικη βόλτα σου.

TIP: Επέλεξε χρώματα γήινα και κλασικά ώστε να μη αποδειχτούν δεσμευτικά.


Michael Kors

5. Το κλασικό μαύρο παντελόνι μπορεί να σου φαίνεται βαρετή αγορά αλλά είναι απαραίτητη.

TIP: Απόφυγε την αγορά ενός παντελονιού με έντονα trendy στοιχεία όπως το κοντό ρεβέρ, τα φερμουάρ, τα σχέδια ή τον χαμηλό/ψηλό καβάλο.

TIP: Το σωστό ύψος στη μέση σου πρέπει να είναι εκεί που βρίσκονται τα κόκαλα της λεκάνης σου.


Mulberry

6. Η συγκεκριμένη περίοδος είναι μία πολύ καλή αφορμή αν το αντέχει η τσέπη σου να ψωνίσεις επώνυμα αξεσουάρ στη μισή τιμή. Γιατί λοιπόν να μη εκμεταλευτείς την ευκαιρία και να αποκτήσεις μία επώνυμη κλασική τσάντα που θα μπορείς να την κρατήσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

TIP: Επέλεξε κομμάτια κλασικά και ευρύχωρα ώστε να κάνεις απόσβεση τα χρήματά σου.

TIP: Ρώτησε την πωλήτρια ποιά κομμάτια της εκάστοτε συλλογής θεωρούνται κλασικά και προτίμησέ τα.

TIP: Απόφυγε τα φλούο-neon χρώματα, τα prints αλλά και τα έντονα τρουκς αφού μπορεί να σε προδώσουν εγκαταλείποντας τη μόδα.

Lanvin
7. Aγόρασε ένα ζευγάρι φλατ μπαλαρίνες που θα μπορείς να φοράς καθημερινά χωρίς όμως αυτές να αποτελούν casual επιλογή. Tι να προσέξεις λοιπόν ώστε να διαλέξεις σωστά;

ΤΙP: Κριτήριο για να επιλέξεις είναι το χρώμα αλλά και η ποιότητα του δέρματός τους.

TIP: To δέρμα φρόντισε να είναι μαλακό ώστε να μην σε σφίγγει.

TIP: Αν στο πόδι σου έχεις το λεγόμενο κότσι τότε θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο βάθος του παπουτισού. Με απλά λόγια το παπούτσι πρέπει να αγκαλιάζει το κότσι και όχι να το πιέζει.


Yves Saint Laurent

8. Ένα μαύρο σακάκι μπορεί να σου φαίνεται αρκετά συντηρητικό αλλά δεν γίνεται να “χτίσεις” την ντουλάπα σου χωρίς να βάλεις γερά θεμέλια.

TIP: Απόφυγε τα σακάκια με έντονους ώμους, με διχρωμίες ή ιδιαίτερα σκισίματα αφού αποτελούν εφήμερα trends.


Citizens of Humanity

9. To τζιν είναι κάτι διαχρονικό αρκεί να το επιλέξεις στις κλασικές αποχρώσεις του μπλε όπως αυτή στη φωτογραφία ή έναν τόνο πιο σκούρο.

TIP: Απόφυγε τα τζιν με σκισίματα και με ξεβάματα!

ΤΙP: Απόφυγε επίσης τα ιδιαίτερα κομμάτια όπως αυτά που είναι πολύ ανοιχτά στο τελείωμά τους.


Topshop

10. Φυσικά για το τέλος δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω το λευκό πουκάμισο. Είναι ένα κομμάτι διαχρονικό που μπορείς να το φορέσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αλλά και σε όλες τις ώρες της ημέρας σου.

TIP: Επέλεξε το πουκάμισό σου να είναι λευκό χωρίς σχέδια και περίεργα αξεσουάρ ώστε να αποτελεί μία διαχρονική αξία.

Read More

And More