THE NEON TREND! Ή αλλιώς φλούο: Η τάση που ξεχωρίζει! Πως να τη φορέσεις και τι να προσέξεις…

Υπάρχουν πολλές τάσεις της μόδας: άλλες πιο εφήμερες κι άλλες με διαχρονικό χαρακτήρα. Στην πρώτη κατηγορία λοιπόν ανήκει το φλούο, αυτή η φωτεινή απόχρωση που παραπέμπει στα μαρκαδοράκια που έχουμε ώστε να υπογραμίζουμε πράγματα που θέλουμε να μας τραβάνε την προσοχή και να χτυπάνε στο μάτι. Είναι αδύνατον, όπως και να το κάνεις να επιλέξεις να φορέσεις ένα φόρεμα, μία μπλούζα, παντελόνι ή αξεσουάρ στην απόχρωση αυτή και να θέλεις να περάσεις απαρατήρητη.

Παρ’ όλα αυτά θα τολμήσω να μοιραστώ μαζί σου πως ενώ τα μαγαζιά είναι γεμάτα με φλούο φορέματα, γοβάκια, πέδιλα, βραχιολάκια, τσιμπιδάκια, χτενάκια, ζωνάκια κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να δώσει λάμψη στη νύχτα, στις συλλογές των μεγάλων οίκων είναι δυσεύρετα. Οι οίκοι έχουν φλούο λεπτομέρειες όπως τακούνια από γόβες, ζώνες και μικρές φωτεινές πινελιές. Αυτό το σύνολο “πυροτέχνημα λάμψης” που κυκλοφορεί έξω τα βράδια δεν το συνάντησα στην προσπάθειά μου να μάθουμε μαζί πως να φορέσουμε την τάση φλούο καλύτερα.

Το TLIFE σου συγκεντρώνει τα φλούο που συνάντησε στις πασαρέλες αλλά και στα μαγαζιά για το φετινό καλοκαίρι και σου δείχνει πως να το φορέσεις, τι να προσέξεις και τι να προτιμήσεις.


Aπό αριστερά: Βlumarine, Manish Arora, Manish Arora

Ένα φλούο φόρεμα είναι αναμφισβήτητα η πιο sexy επιλογή στο πως να φορέσεις την τάση φέτος. Τα μαγαζιά άλλωστε είναι γεμάτα με φορέματα σε όλα τα μήκη και τα σχέδια ώστε να το φορέσουν και οι πιο διστακτικές. Παρ’ όλα αυτά θα πρότεινα να το αποφύγεις αν οι αναλογίες σου δεν είναι κοντά στις άψογες αφού τονίζει και τα πιο αδύνατα σημεία στο σώμα σου.


Αριστερά: Michael Kors 893 ευρώ
Δεξιά: Η&Μ 49.95

Φορέματα σε Α γραμμή σίγουρα θα σου επιτρέψουν να βάλεις το φλούο χρώμα πιο εύκολα στη ζωή σου και σου δίνω την ιδέα αν το κάνεις, να επιλέξεις ένα φόρεμα σε γραμμή 60s.

ΤΙP: Σε καμία περίπτωση μην κάνεις total φλούο looks δεν υπάρχει κανένας λόγος να μοιάζεις με σηματοδότη.
ΤΙP: Διατήρησε λιτή τη γραμμή στα κοσμήματα και στο μακιγιάζ ενώ το μπλέξιμο πολλών διαφορετικών φλούο χρωμάτων είναι (θα μου επιτρέψεις) κιτς.


Αριστερά: Oscar de la Renta 1.104 ευρώ
Δεξιά: Αlice&Olivia Attica 365 ευρώ

Ένας ακόμη τρόπος για να φορέσεις το φλούο είναι να επιλέξεις ένα κομμάτι από το σύνολό σου να είναι στην απόχρωση αυτή. Ένα τοπ φλούο συνδυασμένο με ένα μονόχρωμο παντελόνι ή φούστα σίγουρα θα ισορροπήσει το έντονο trend και θα δώσει ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα.


Aριστερά: Βrian Atwood 445 ευρώ
Δεξιά: H&M 9.95 ευρώ

ΤIP: Απόφυγε να κάνεις colour blocking με φλούο ρούχα είναι υπερβολικό!
TIP: Χρησιμοποίησε nude αξεσουάρ και παπούτσια ώστε να μην καταλήξεις σε φαντασμαγορικές υπερβολές.
TIP: Μην φορέσεις φλούο εσώρουχα κάτω από λευκά ρούχα.


Aπό αριστερά: Moncler Gamme Rouge, Moncler Gamme Rouge, Mugler

Ο πιο κομψός τρόπος να βάλεις την τάση στη ζωή σου είναι με διακριτικές φλούο πινελιές στα τελειώματα μιας φούστας, στο μπλουζάκι σου είτε ακόμη πιο εύκολα, στα αξεσουάρ. Σαφέστατα ένα total white σύνολο μπορεί πολύ εύκολα να επιτρέψει τα φλούο αξεσουάρ να παίξουν τον δικό τους ρόλο.

Δοκίμασε κι ένα nude σύνολο με φούξια neon μικρές πινελιές. Έχει επίσης ενδιαφέρον.


Αριστερά: Proenza Shoulder 1400 ευρώ
Δεξιά: Μarc by Marc Jacobs, Attica 310 ευρώ

TIP: Βασικός κανόνας είναι να προσέξεις την ποιότητα των υφασμάτων σου. Τα μακό και τα λεπτά υφάσματα μπορούν να κάνουν το όλο σου look να μοιάζει “φτηνό” και η μόδα δεν έχει καμία μα καμία συγγένεια με αυτά τα σύνολα!


Aριστερά: Η&Μ 12.95 ευρώ
Δεξιά: Η&Μ 4.95 ευρώ

Τα φλούο ή αλλιώς neon είναι μια “δύσκολη” τάση. Ακροβατείς συνεχώς μεταξύ υπερβολής και stylish αποτελέσματος. Αν νιώθεις ότι δεν “το ‘χεις” αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις να τη φορέσεις μιας και τη βλέπεις παντού μπροστά σου η ασφαλέστερη λύση -ίσως και η κομψότερη- είναι να την προτιμήσεις στα αξεσουάρ. Ως μια happy, funky πινελιά που θα “νοστιμίσει” το look σου…

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Σε καμία περίπτωση μην σπαταλήσεις μεγάλα ποσά σε φλούο ρούχα κι αξεσουάρ! Αποτελεί μία εφήμερη τάση που ήδη βρίσκεται σε φθήνουσα πορεία.

Read More

And More