Oversized! Το νέο trend θέλει τα ρούχα να μην εφαρμόζουν πάνω σου…

Μία από τις φετινές τάσεις της σεζόν θέλουν τα ρούχα σου να μην αγκαλιάζουν το σώμα, να δείχνουν ότι αγόρασες το μεγαλύτερο νούμερο ή ότι φόρεσες τα ρούχα κάποιου άλλου. Τα oversized κομμάτια που σίγουρα έχεις παρατηρήσει είναι τα παλτό που μοιάζουν περισσότερο με κουβέρτες που θέλουν να σε σκεπάσουν αλλά και τα πουκάμισα που εύκολα μπορείς να βρεις αν ανοίξεις τη ντουλάπα ενός άντρα στη ζωή σου.
Θυμίζει αρκετά τα τέλη της δεκαετία του ’80 και τις αρχές του ’90 που τα μεγάλα μακριά πουλόβερ με κολάν ήταν της μόδας και που όταν τα βλέπεις σε σειρές ή ταινίες από εκείνα τα χρόνια σε κάνουν να απορείς πως τα φορούσαν. Άφησε τις απορίες και πρόσθεσε τα hot trends της σεζόν.

Τα ρούχα φαρδαίνουν κι εσύ κινείσαι με την άνεσή σου…

Πανωφόρια

Aπό αριστερά: Celine, Chanel, Isabel Marant

Τα παλτό φέτος αλλάζουν ύφος και μέγεθος. Είναι πολύ ζεστά σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Δώσε έμφαση στους ώμους ώστε να μην εφαρμόζουν απόλυτα επάνω σου αλλά και στο φάρδος που έχει στη μέση. Μπορείς πολύ εύκολα να τα φορέσεις με χοντρά πουλόβερ -αφού υπάρχει χώρος.
Ένα στενό παντελόνι εξισορροπεί και αποδεικνύει πως πρόκειται για στιλ κι όχι για περιττά κιλά.
Τα κοντά ζακετάκια που μέχρι σήμερα μπορεί να επέλεγες φεύγουν και στη θέση τους έρχονται οι μακριές ζακέτες που δίνουν έντονο χαρακτήρα.

Παντελόνια

Aπό αριστερά: Balmain, Hermes, Chanel

Χωρίς να σου υπογράφει κανείς πως αυτό το στιλ θα προσελκύσει άντρες δοκίμασέ το γιατί τα παντελόνια τη φετινή σεζόν έχουν κίνηση και σου δίνουν αρκετή άνεση.
Οι παντελόνες έχουν εισέλθει εδώ κι αρκετό καιρό και παραμένουν στο προσκήνιο ενώ τα παντελόνια ιππασίας όπως και τα δερμάτινα επαναπροσδιορίζονται σύμφωνα με τις νέες τάσεις.
Αν τα επιλέξεις κάνε θηλυκούς συνδυασμούς με κομψά παπούτσια όπως πέδιλα και ankle boots ώστε να μην το παρακάνεις.

Μπλούζες

Aπό αριστερά: Yves Saint Laurent, Givenchy, Gucci

Οι μπλούζες φέτος είναι πιο loose και απαγορεύεται να τους αντισταθείς. Ριχτές, ίσιες γραμμές που κολακεύουν όλους τους σωματότυπους και μανίκια με αρκετό όγκο αυτή τη φορά όχι στους ώμους αλλά στα μανίκια.
Κάνε συνδυασμούς με κοντές φούστες, δερμάτινα στενά παντελόνια ακόμη και τζιν και θα δεις πόσο εύκολο ήταν να βάλεις την ευκολία κινήσεων και τον όγκο στη ζωή σου.
Στιλ που αρέσει πολύ είναι το ριχτό πανωφόρι στους ώμους που ακόμη και απόλυτα στενά ρούχα να επιλέξεις δίνει την oversized πινελιά που χρειάζεσαι.

Φούστες

Aπό αριστερά: Dries van Note, Louis Vuitton, Chloe

Οι μακριές φούστες δεν σου είναι άγνωστο κείμενο. Αυτό που ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα είναι πως αν τις συνδυάσεις με loose μπλούζες ακόμη και πουλόβερ θα σου δώσουν extra styling πόντους.
Οι οίκοι όπως ο Louis Vuitton προτείνουν τη φούστα φορεμένη πάνω από το παντελόνι σου ενώ αξίζει να σου αναφέρω πως λίγοι πόντοι στο τακούνι σου θα κάνουν ακόμη πιο ωραίο το ντύσιμο αυτό.

Read More

And More