ΤΗΕ SEXY TREND! Η μόδα σαγηνεύει φέτος με δαντέλα… Styling tips για να τη φορέσεις!

Η δαντέλα ανέκαθεν είναι ένα από τα στιλ που θεωρείται sexy. Μπορεί να είχε αποσυρθεί για αρκετό χρονικό διάστημα από την trends επικαιρότητα, παρ’ όλα αυτά σιγά – σιγά επανήλθε. Φέτος την είδες παντού σχεδόν σε όλα τα editorials και φορεμένη με πολλούς εναλλακτικούς τρόπος. Και σίγουρα δεν μπορείς να πεις πως όταν την πρωτοείδες στα editorials δεν ένιωσες μια νοσταλγία… Νοσταλγία για το επιβλητικό στιλ αφού η δαντέλα κατατάσσεται στα “βαριά” βραδινά ντυσίματα και μια νοσταλγία για την εποχή που οι γυναίκες ντυνόντουσαν με κριτήριο την θηλυκότητα και την φινέτσα.

Η δαντέλα είναι ίσως από τα μοναδικά trends που ενώ είναι sexy καταφέρνουν να διατηρούν έναν chic χαρακτήρα και να φορεθούν από μία απλή έξοδο μέχρι και σε εμφάνιση οσκαρικών προδιαγραφών.


Από αριστερα: Valentino, Bottega Veneta, Nina Ricci

Η δαντέλα στα cocktail φορέματα είναι ένα από τα στιλ που σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Είναι θηλυκά, αρκετά αισθησιακά με έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού.

TIP: Αν επιλέξεις φόρεμα που είναι κλειστό στο λαιμό μπορείς να το φορέσεις με καλσόν μαύρο ανοιχτό ώστε να διαγράφει το πόδι από μέσα. Αν το φόρεμά σου είναι ανοιχτό στο ντεκολτέ του τότε επέλεξε ένα μαύρο σκούρο καλσόν ώστε να τονίσεις το μπούστο σου.

TIP: Το παπούτσι σου να είναι αρκετά απλό ώστε να μην καταλήξεις να έχεις ένα υπερβολικό αποτέλεσμα. Προτείνω το να επιλέξεις γόβα με λεπτό λουράκι είτε στον αστράγαλο (αν ο σωματότυπος σου είναι μήλο) είτε κάτω από τον αστράγαλο (αν ο σωματότυπος σου είναι αχλάδι) ώστε να δώσεις μία θεατρικότητα στο όλο σύνολο.

Γενικός κανόνας: Δεν φοράμε ποτέ φόρεμα από δαντέλα χωρίς να υπάρχει φόδρα από μέσα. Φαντάσου να κυκλοφορείς γυμνή μέσα στα μαγαζιά! Δεν θα είναι το στιλ που θα σε προστατέψει από την αμηχανία.


Aπό αριστερά: Christian Dior, Christian Dior, Alberta Ferretti

H δαντέλα δεν χρειάζεται να κυριαρχεί σε όλο σου το φόρεμα μπορείς να επιλέξεις φόρεμα με έντονη την διαφάνεια και να έχει μερικές δαντελένιες πινελιές.

TIP: Αν έχεις δίλλημα όσον αφορά στο χρώμα της δαντέλας σου αναμφισβήτητα το μαύρο είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Ενώ στην συγκεριμένη περίπτωση το χρώμα παρ’ όλη την ασφάλεια που σου δίνει παραμένει η πιο sexy χρωματική version.

TIP: Η λευκή δαντέλα είναι πολύ chic και ρομαντική αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή εσωρούχων. Αν την επιλέξεις φρόντισε να σε τσεκάρεις από όλες τις πλευρές ώστε να είσαι σίγουρη πως το ρούχο σου δεν είναι see through. Αν την έχεις και θέλεις να την φορέσεις η μόνη σου χρωματική επιλογή σε εσώρουχα είναι η μπεζ ή ίδια ακριβώς με το δέρμα σου.


Από αριστερά: Lanvin, Ungaro, Chanel

Δαντέλα μπορείς να συναντήσεις και σε άλλα είδη ρουχισμού όπως τα παντελόνια και τα σακάκια. Δεν σου προτείνω να φορέσεις total δαντελένιο κοστούμι γιατί η πιθανότητα της υπερβολής είναι πολύ κοντά.

TIP: Αν επιλέξεις παντελόνι από δαντέλα κι αφού έχεις βρει την κατάλληλη φόδρα διατήρησε τη μονοχρωμία στο όλο σου look επιλέγοντας μαύρη μπλούζα και σακάκι χωρίς prints και σχέδια.

TIP: Aν επιλέξεις μία μπλούζα από δαντέλα και την συνδυάσεις με ένα μαύρο παντελόνι πριν σκεφθείς να φορέσεις σουτιέν στο χρώμα το δέρματος σου προτείνω να δοκιμάσεις και την ίδια χρωματικά επιλογή με την δαντέλα πχ. μαύρη δαντέλα, μαύρο από δαντέλα σουτιέν. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ομοιόμορφο.

TIP: Αν σου φαίνεται ακόμη αρκετά προκλητική δοκίμασε ένα πολύ λεπτό φανελάκι με λεπτή τιράντα ή ακόμη και στράπλες στην απόχρωσης της δαντέλας, δηλαδή μαύρη δαντέλα – μαύρο φανελάκι.

Φυσικά αν την δαντέλα την βρίσκεις αρκετά τολμηρή επέλεξέ την ως λεπτομέρεια στα μανίκια της μπλούζας σου.

Ενώ σε ένα total μαύρο σύνολο η επιλογή ενός καλσόν με δαντέλα θα μεταμορφώσει το όλο σου στιλ.


Από αριστερά: Dolce&Gabbana, Marc Jacobs, Emilio Pucci

Οι δαντελένιες λεπτομέρειες είναι αρκετά αισθησιακές και δίνουν πολύ εύκολα στο σύνολό σου μια glam πινελιά.

TIP: Απόφυγε αυτές τις πινελιές να τις προσθέσουν τα εσώρουχά σου. Το να αφήσεις τα εσώρουχά σου να φτιάξουν το trend δεν είναι ούτε η πιο σοφή αλλά ούτε και η πιο κομψή επιλογή.


Aπό αριστερά: Louis Vuitton, Ungaro, Giles

Tην δαντέλα ως στιλ φέτος μπορείς να την συναντήσεις σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Μία από αυτές είναι η δαντέλα σε δερμάτινο ύφος. Η δαντέλα που μοιάζει με ιστό αράχνης, η δαντέλα που θυμίζει κέντημα της γιαγιάς αλλά κι αυτή σε έντονη διαφάνεια. Ό, τι κι αν επιλέξεις να θυμάσαι τους βασικούς κανόνες και να αποφύγεις τις υπερβολές.

TIP: Η δαντέλα από μόνη της δεν προσθέτει πόντους δυστυχώς όμως δεν είναι κι από τα υφάσματα με ελαστικότητα. Το κριτήριό σου εξαρτάται από το τι στιλ ρούχου θέλεις να φορέσεις.


Από αριστερά: Μarc Jacobs, Rodarte, Blumarine

Η δαντέλα μπορεί να έχει χρώμα και μάλιστα έντονο. Αυτό το οποίο δεν μπορώ με βεβαιότητα να σου πω όμως είναι κατά πόσο κομψή θα είναι μία κοραλί επιλογή μέσα στον Χειμώνα. Η μπορντό σίγουρα θα είναι πιο ζεστή και χειμερινή ενώ η λευκή είναι η απόλυτη χρωματική επιλογή για το καλοκαίρι.

Read More

And More