Η δαντέλα της νέας σεζόν αποκτά χρώμα, φρέσκια διάθεση και σέξι attitude…

Με το που ακούς τη λέξη ‘δαντέλα’ το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η μαύρη σκούρη αρκετά χειμωνιάτικη λεπτομέρεια που φοράς συνήθως σε βραδινές περιστάσεις. Πολύ σωστά σκέφτεσαι αφού αυτή είναι η δαντέλα με μόνη διαφορά πως υπάρχει και η δαντέλα – απλίκα. Αυτή η λεπτομέρεια πάνω στα ρούχα που πολλές φορές μοιάζει σαν να το έκανε η γιαγιά στο χέρι ή ακόμη φέρνει μνήμες από λευκά σεμεδάκια στρωμένα επάνω σε τραπέζια, τηλεοράσεις, πολυθρόνες και οπουδήποτε μπορεί να διακοσμηθεί, είναι της μόδας και την συναντάς επάνω σε όλα σου τα ρούχα.

H δαντέλα απλίκα ήρθε πέρυσι στην επικαιρότητα μέσα από το ιταλικό δίδυμο Dolce&Gabbana και πρέπει να σου πω πως έκανε θραύση όχι μόνο στην αγορά αλλά και σε όλα τα editorial μόδας. Στο πρώτο τεύχος της Paris Vogue του Απριλίου η νέα editor in chief είχε επελέξει φόρεμα του ιταλικού οίκου κάνοντας το trend ορόσημο για το καλοκαίρι της περσινής σεζόν.

Λευκές διαφάνειες, διακριτικές λεπτομέρειες αλλά και εντυπωσιακά χρώματα κυριαρχούν στις φετινές συλλογές για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας ανά τον κόσμο.


Από αριστερά: Chloe, Comme de Garcons, Valentino

Λευκά φορέματα αλλά και ταγιέρ με στοιχεία που φανερώνουν ιδιαίτερα λεπτή και προσεκτική δουλειά στο χέρι. Λευκό ανοιχτό και φωτεινό, ιδανική απόχρωση για το καλοκαίρι αλλά και λευκά με πιο εντυπωσιακές λεπτομέρειες που δίνουν έντονο χαρακτήρα και στιλ. Τα φλοράλ είναι στη μόδα εδώ και δύο χρονιά αυτό που φέτος έρχεται δυνατά στην επικαιρότητα είναι το λουλούδι -κέντημα ενιαίο με το φόρεμα που δίνει μία αρκετά chic αλλά και αισθησιακή διάθεση.

TIP: Διατήρησε minimal διάθεση στα αξεσουάρ σου.


Από αριστερά: Chanel, Louis Vuitton, Miu Miu

Η δαντέλα που σχηματίζει έντονα λουλούδια -απλίκα σε φορέματα, μπλούζες και παντελόνια κυριάρχησε σε όλους τους μεγάλους οίκους, χαρακτηριστικό στοιχείο της Louis Vuitton συλλογής για την Άνοιξη του 2012. Η συγκεκριμένη τάση φοριέται φέτος ποικιλοτρόπως και αυτοεπιβάλλεται σε περιστάσεις όπως είναι οι γάμοι και οι βαφτίσεις της σεζόν.

TIP: Αν σου αρέσει αυτή η τάση παίξε μαζί της αφού θα την βρεις σε έντονα αλλά και παστέλ χρώματα.


Από αριστερά: Giambattista Valli, Prada, Sonia Rykiel

Tα σακάκια από δαντέλα σίγουρα δεν είναι αυτά που θα περνούσαν από το μυαλό σου να επιλέξεις. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σε πολλές μορφές δίνοντάς σου επιλογές στο μέγεθος της δαντέλας αλλά και της λεπτομέρειας που θα σχηματίσουν. Όσο έκπληξη κι αν σου προκαλεί μία καλοραμένη δαντέλα μπορεί να κάνει ένα πολύ όμορφο σύνολο με παντελόνι, φούστα και τοπ.

TIP: Αν θέλεις να κάνεις μία chic επιλογή για την παραλία σου προτείνω (όχι σακάκι φυσικά) αλλά ένα παρεό ή πουκάμισο με διακριτική βαμβακερή δαντέλα.


Από αριστερά: Dolce&Gabbana, Emilio Pucci, Nina Ricci

Tα top από δαντέλα είναι σαφέστατα ο πιο εύκολος τρόπος για να φορέσεις το trend συνδυασμένα με κομψά λευκά παντελόνια, φούστες ενώ αν είσαι αρκετά τολμηρή μπορείς να παίξεις και με άλλα trends όπως είναι τα έντονα prints. Σημείωσε πως τα αραχνοϋφαντα από δαντέλα φορέματα δεν έχουν καταργηθεί ούτε είναι λάθος απλά είναι πιο επιβλητικά και προδιαθέτουν μία πιο βραδινή έξοδο.

ΤΙP: Ο συνδυασμός δαντέλα με δαντέλα είναι απόλυτα chic χωρίς να είναι και ο πιο εύκολος. Χρειάζεται προσοχή στην ποιότητα ώστε να μην κάνεις λάθη.

Read More

And More