Τα editorials μόδας σου δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το ντύσιμό σου τη νέα σεζόν…

Aν κάτι λείπει πραγματικά από τη ζωή της κάθε fashionistas είναι τα μεγάλα super λαμπερά editorial μόδας των μεγάλων περιοδικών μόδας. Τότε που άνοιγες τις γυαλιστερές χοντρές σελίδες και σε βομβάρδιζαν με χρώματα, σχέδια και προορισμούς που δεν είχες καν ονειρευτεί! Τότε που ένα τεύχος για να βγει στην κυκλοφορία κόστιζε στον έκαστο εκδοτικό οίκο όσα μπορεί να βγάζεις εσύ σε ένα χρόνο… Ωραίες στιλιστικά εποχές!

Με την πίκρα και την νοσταλγία αυτή αποφάσισα να μην με πάρει από κάτω και να ξεφυλλίσω κάποια από τα σημαντικότερα διεθνή περιοδικά μόδας και να δω ποιο είναι το σκηνικό μέσα στο οποίο ονειρεύονται τα ρούχα των μεγάλων οίκων για τη φετινή χρονιά. Εκεί που ακόμα η δημιουργικότητα δεν ψαλιδίστηκε…

Paris Vogue

Aριστερά: Gareth Pugh
Δεξιά: Φόρεμα Dolce&Gabbana

H Paris Vogue είναι ίσως μία από τις καλύτερες του κόσμου αφού η αισθητική είναι υψηλή και η δουλειά των ανθρώπων πίσω από αυτή εξαιρετική. Ίσως παίζει ρόλο κι ο Παρισιάνικος αέρας που θέλει τις γυναίκες με έντονη θεατρικότητα, λίγο δραματικές χωρίς ποτέ να μοιάζει να έχουν κάνει προσπάθεια.

10 Magazine

Photo: Gregory Harris Fashion Editor: Tony Irvine

Aριστερά: Haider Ackermann
Δεξιά: Proenza Schoulder, Chanel

To περιοδικό 10 κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα και έχει τίτλο The Music Issue. Μέσα το editorial άλλοτε σκληρό με τις γυναίκες να επιλέγουν σμόκιν από βελούδο κι άλλοτε να μοιάσουν με Ινδές πριγκίπισσες μέσα σε λευκή δαντέλα και εντυπωσιακά κοσμήματα.

Vogue Nippon Japan

Photo: Mikael Jansoon Style: George Kortina

Αριστερά: Givenchy by Ricardo Tisci, Giuseppe Zanotti, Tom Ford
Δεξιά: American Apparell, Givenchy by Ricardo Tisci, Uncommon Matters, Tom Ford

Η Iαπωνική Vogue δίνει έμφαση στις μεταλλικές λεπτομέρειες και με αέρα βγαλμένο μέσα από τη δεκαετία του ’80 μας ταξιδεύει στον χρόνο. Πολύ pop αποτέλεσμα που σίγουρα θα σου αρέσει!

T Magazine

Photo: Oass Bird

Αριστερά: Burberry Prorsum, Sportmax, Bottega Veneta, Prada
Δεξιά: Etro, Chanel

Με τίτλο ‘The Velvet Revolution’ το έντυπο περιοδικό της εφημερίδας New York Times δημιουργεί ένα από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά editorials της σεζόν. Στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται η φωτογράφιση και μας ταξιδεύει στην εξοχή με ρούχα και φορέματα μάλλινα. Ενώ το δέρμα και τα κλασικά χρώματα κυριαρχούν.

British Vogue

Photo Αριστερά: Nick Knight Fashion Editor: Lucinda Champers
Photo Δεξιά: Mario Testino Fashion Editor: Lucinda Champers

Αριστερά: Mohair, Gazar, Miu Miu
Δεξιά: Moschino, Joseph, McQ Alexander McQueen

Η Βρετανική Vogue αν αξίζει να την πάρεις μία φορά, αυτός είναι ο μήνας της. Με πολλά διαφορετικά editorials καλύπτοντας σχεδόν όλα τα νέα trends και σου δίνει όλες τις fashion πληροφορίες που χρειάζεσαι. Η διάθεση αρκετά 70s σε ένα editorial με τα χρώματα και τα prints να μπλέκονται και ένα ταξίδι μέσα από επιβλητικά ρούχα και κοστούμια στην Γαλλία παλαιότερης εποχής.

W Magazine

Photographs by Steven Klein – Styled by Edward Enninful

Αριστερά: Emilio Pucci nude patent δερμάτινο παλτό. Atsuko Kudo flesh latex catsuit. Atsuko Kudo γάντια. Manolo Blahnik for J. Mendel μποτάκια.
Δεξιά: Atsuko Kudo latex κάπα Valentino leather jumpsuit. The Baroness latex top. House of Harlot γάντια και Yves Saint Laurent pumps.

Η εποχή σίγουρα κάνεις εμάς τις γυναίκες να μοιάζουμε με super ήρωες αλλά το περιοδικό W έρχεται να μας δώσει σάρκα και οστά. Η Linda Evangelista μεταμορφώνεται σε Super Linda μέσα από μία φωτογράφιση γεμάτη φαντασία. χρώμα, βινίλ και δέρμα.

Vogue Italia


Photos Steven Meisel Fashion Editor Karl Templer

Αριστερά:Patrizia Pepe, Alberta Ferretti, Celine
Δεξιά: Αlexander Wang, Balenciaga,

H Ιταλική Vogue έχει έναν από τους εξυπνότερους τίτλους “Αll Dressed Up and Nowhere to Go”! Δέρμα, παντελόνια και μία αρκετά casual χαλαρή διάθεση να διατυπώνεται μέσα από σύνολο με glam αίσθηση.

Harpers Bazaar

Photo: Camilla Akrans Fashion Editor: Andrew Richardson

Aριστερά: Marc Jacobs, Delfina Delettrez
Δεξιά: Lanvin, Tom Binns

H Αμερικάνικη έκδοση του περιοδικού έχει αρκετό φως παρόλο που χρησιμοποιεί ρούχα από τις χειμερινές συλλογές των οίκων. Εντυπωσιακά φορέματα, κοσμήματα χρυσά και μία διάθεση αρκετά 80s.

Read More

And More