Floral! Η πιο ανοιξιάτικη τάση και πως να τη φορέσεις…

Με το που φθάνει η Άνοιξη η φύση αλλάζει, τα λουλούδια ανθίζουν, τα πουλιά κελαηδούν και η μέρα γίνεται ολοένα και πιο φωτεινή. Αυτή τη δύναμη του καιρού να σου αλλάζει τη διάθεση ανάλογα με τα τερτίπια του πλέον μπορείς να τη χειριστείς και μόνη σου αφού οι μεγαλύτεροι οίκοι της μόδας φέρνουν την Άνοιξη στην ντουλάπα σου.

Και ήδη αν έχεις ρίξει τις ματιές σου στις τάσεις της εποχής θα έχεις εντοπίσει πως μία από τις κυρίαρχες είναι το φλοράλ. Μεγάλα τριαντάφυλλα, μαργαρίτες και ορχιδέες κοσμούν τα σακάκια, τα φορέματα, τις φούστες, τα παντελόνια ακόμη και τα παπούτσια της φετινής Άνοιξης κι εσύ αξίζει να τη βάλεις στη ζωή σου.

Το TLIFE σε “ταξιδεύει” στις τρεις μεγαλύτερες μητροπόλεις της μόδας: Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μιλάνο, σου συγκεντρώνει τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια και σου δίνει τις απαραίτητες fashion συμβουλές για το πως να τα φορέσεις αλλά και τι να προσέξεις.

Βασικός κανόνας που πρέπει να έχεις καλά στο μυαλό σου ώστε να μη φανεί το σύνολό σου κιτς είναι να διατηρήσεις μια χαλαρή θα την χαρακτήριζα τάση στα μαλλιά και το make up σου.


Aπό αριστερά: Roberto Cavalli, Isabel Marant, Jean Paul Gaultier

-Aν δεν είχες σκεφθεί μέχρι σήμερα το ενδεχόμενο να επιλέξεις ένα φλοράλ κοστούμι φέτος είναι η εποχή που μπορείς να το τολμήσεις. Φόρεσέ το με ένα ζευγάρι λιτά πέδιλα, κράτησε χαμηλούς τόνους στα αξεσουάρ και φυσικά μονοχρωμία στο εσωτερικό τοπ σε μαύρη ή λευκή απόχρωση.
Αν επιλέξεις πουκάμισμο δοκίμασε να το έχεις κουμπωμένο μέχρι επάνω και να γυρίσεις τα ρεβέρ από το παντελόνι σου.

-Αν δεν είσαι τόσο τολμηρή σε ένα total φλοράλ σύνολο επέλεξε αναμφισβήτητα ένα παντελόνι γεμάτο λουλούδια. Τα casual παντελόνια σε αυτό το στιλ φέτος έχουν την τιμητική τους και με ένα t-shirt θα δεις πόσο εύκολο τελικά ήταν να φέρεις την Άνοιξη στην ντουλάπα σου.

-Γιατί δεν δοκιμάζεις και μία ολόσωμη φόρμα ίσως να αναδείξει το σώμα σου με έναν διαφορετικό τρόπο.

Styling Tips
Προτίμησε floral prints με μικρά σχέδια λουλουδιών και όχι τεράστια για τα παντελόνια σου ώστε να σε λεπταίνουν και δώσε όγκο στο στήθος με τοπ με γεμάτα – μεγάλα λουλούδια!

Tα floral παντελόνια σου θα δείξουν πολύ trendy με το αγαπημένο σου γκρι φανελάκι το πρωί ενώ το βράδυ με sexy μονόχρωμο τοπ και nude ή μαύρες γόβες.


Aπό αριστερά: Nina Ricci, Hussein Chalayan, Yudashkin

-Τι πιο θηλυκό από μία pencil φούστα και πόσω μάλλον αν η φούστα σου έχει επάνω λεπτά διακριτικά άνθη. Συνδύασέ τη με ένα λευκό πουκάμισο κι ένα ζευγάρι γόβες σε nude απόχρωση και θα δεις πως μόνο σωστό είναι αυτό που φοράς.

-Επέλεξε τη φούστα σου να είναι ψηλόμεση ώστε να κάνει τα πόδια σου να φαίνονται ακόμη πιο μακριά ενώ μπορείς να δώσεις μία πιο girly πινελιά με φούστα σε Α γραμμή.

Styling Tip
Ολοκλήρωσε τέλεια τα floral σορτσάκια ή τις floral φούστες με ζακετάκια κοντά σε παστέλ χρώματα για 60s lady look. Είτε με χαλαρά παστέλ σακάκια για girly ανδρόγυνο αποτέλεσμα.


Aπό αριστερά: Blumarine, Watanabe, Balmain

Για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο τα φορέματα με λουλούδια τα έχουμε στο μυαλό συνδυασμένα με αγρό και εξοχή. Πρέπει να σου πω πως τέτοιου είδους προκαταλήψεις είναι καιρός να σταματήσουν αφού η γραμμή που θα επιλέξεις το φόρεμά σου είναι κι αυτό που θα δώσει την ταυτότητα πόλη – εξοχή. Ένα φόρεμα στενό και κοντό αμέσως θα προδώσει τη sexy πλευρά σου ενώ ένα cocktail φόρεμα δεν θα σε κάνει να περάσεις απαρατήρητη.

Styling tip
Τα φορέματα είναι ένα δίκοπο μαχαίρι αφού πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα που θα το επιλέξεις.


Aπό αριστερά: Nina Ricci, Valentino, Hussein Chalayan

-Το κλασικό στο μυαλό πολλών είναι συνδεδεμένο με τη μονοχρωμία, ένας μύθος που φέτος έρχεται να καταρριφθεί αφού μακριά φορέματα με λουλούδια αλλά και midi στενά έρχονται να σπάσουν τη ρουτίνα της γκαρνταρόμπας σου.

-Αν δεν είσαι fan του total φλοράλ τότε μπορείς να διατηρήσεις την αυστηρή μονοχρωμία με διακριτικά prints.

Styling Tip
Επέλεξε αξεσουάρ σε πολύ λιτή γραμμή ώστε το αποτέλεσμα να μην υπερβεί τα όρια. Nude γόβες και πέδιλα είναι σίγουρα μία απόλυτα ασφαλής επιλογή ενώ αν θέλεις να δώσεις λίγο χρώμα διάλαξε μία απόχρωση από τα λουλούδια σου πχ. απαλό ροζ και κράτησε clutch στην ίδια απόχρωση είτε σε χρώμα που να ταιριάζει με αυτό. Πιο συγκεκριμένα με ένα απαλό ροζ πάντα ταιριάζει το καφέ.


Aπό αριστερά: Balmain, Prada, Louis Vuitton

Τα λουλούδια φυτρώνουν και στα σακάκια σου και αξίζει να επενδύσεις σε ένα εντυπωσιακό φλοράλ jacket. Συνδύασέ το με λευκό παντελόνι ακόμη και πάνω από μονόχρωμο φόρεμα και θα δεις πόση λάμψη θα προσθέσεις αυτόματα στο look σου.

Styling Tips
Προσοχή αν επιλέξεις ένα ρούχο με άνθη απλικέ γιατί αν είσαι κατηγορία medium προς small προσθέτουν όγκο κάτι που δεν αρέσει σε καμιά μας.

H πιο safe επιλογή για να συνδυάσεις ένα floral πουκάμισο ή τοπ είναι ένα λευκό παντελόνι ή σορτσάκι και παστέλ παπούτσια.

Read More

And More