Το πράσινο είναι το χρώμα της σεζόν! Μάθε ποιοι οίκοι το προτείνουν και πως να το φορέσεις…

Πράσινο. Ποτέ δεν υπήρξα εκατό τοις εκατό σίγουρη για αυτό το χρώμα. Μικρές αμφιβολίες πάντα βασάνιζαν το μυαλό μου για το αν και πόσο κομψό και κολακευτικό είναι. Είναι ένα χρώμα που δίνει αυτό το κάτι extra που αναζητάς όταν αποφασίζεις να αφήσεις τις γήινες, nude και βασικές αποχρώσεις στην άκρη;
Το χειμώνα που μας πέρασε οφείλω να ομολογήσω πως το κοίταξα με διαφορετική, πιο θετική ματιά όταν είδα τη συλλογή Burberrys που είχε φορέματα σε βαθιές αποχρώσεις του και στη συνέχεια παρατήρησα πως και οι υπόλοιποι οίκοι είτε επέλεγαν το σμαραγδί για τα φορέματά τους είτε μέσα από έντονα prints επέτρεπαν στο χρώμα να κάνει τις εμφανίσεις του.

Πλέον είναι δεδομένο πως είναι το must wear της σεζόν και μία βόλτα στα μαγαζιά θα σε πείσει. Κι αν αυτό σε χαροποιεί ετοιμάσου για τον χειμώνα που το πράσινο θα είναι ένα από τα τρία χρώματα που δεν θα αποχωριστείς στιγμή. Ας μην προτρέχουμε όμως αφού καλοκαιράκι διανύουμε και αξίζει το πράσινο να το φορέσεις από τώρα.


Από αριστερά: Elie Saab, D-Squared, Christian Dior

Ο οίκος Elie Saab μέσα από μία πολύ θηλυκή δημιουργία έβαλε το πράσινο στη συλλογή του όπως και ο οίκος D-Squared σε ένα μακρύ φόρεμα που αναμφισβήτητα σε εντυπωσιάζει. Ο Christian Dior με πολύ πιο ρομαντική διάθεση έβαλε το πράσινο στη ζωή μας μέσα από τη φυστικί απόχρωση.

TIP: Αν επιλέξεις ένα μακρύ φόρεμα σε ζωηρή πράσινη απόχρωση συνδύασέ το με χρυσά πέδιλα ή καφέ δερμάτινα σανδάλια.

TIP:
Αν η απόχρωση που κερδίζει έδαφος μέσα σου είναι η φυστικί τότε ένα ζευγάρι ασημένια πέδιλα θα σε κάνουν να μοιάζεις με πριγκίπισσα.


Από αριστερά: Burberry Prorsum, Alberta Ferretti, Kenzo

Τα midi φορέματα δίνουν την ευκαιρία να φορέσεις το πράσινο και μέσα την καθημερινότητά σου. Επέλεξε στενά φορέματα όπως η γραμμή της Alberta Ferreti ενώ είτε έχεις περιττά κιλάκια είτε όχι το πλισέ φόρεμα του οίκου Burberry δεν μπορεί από το να σε κολακέψει. Το σατέν ή μεταξωτό πράσινο είναι μία επιλογή η οποία όμως απευθύνεται σε αρκετά καλλίγραμμα κορίτσια.

TIP: Τα φορέματα αυτά δεν διαφέρουν σε τίποτα από όλα τα midi dresses οπότε είναι βασικό για να αναδειχθεί σωστά να το συνδυάσεις με ψηλά παπούτσια.


Από αριστερά: Versace, Lanvin, Louis Vuitton

Το πράσινο δεν έχει όριο ηλικίας μπορεί να φορεθεί από μία νεαρή κοπέλα σε μία mini αρκετά sexy εκδοχή, από μία γυναίκα με έντονη προσωπικότητα σε ένα φόρεμα άριστης ποιότητας αλλά κι από μία γυναίκα που θέλει να επιλέξει ένα ταγιέρ για μία επίσημη εμφάνισή της.

TIP: Είναι ένα χρώμα που μπορείς να το φορέσεις με σανδάλια, πέδιλα ακόμη κι ankle boots. Κριτήριο παντοτινό είναι το ύφος του φορέματός σου.


Από αριστερά: Akris, Chloe, Chanel

Οι παντελόνες θα έχεις αντιληφθεί πως είναι το απόλυτο trend της σεζόν. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις πράσινες ψηλόμεσες ακόμη και χαμηλόμεσες και με ένα κομψό τοπ να κάνεις έναν πολύ σωστό συνδυασμό. Ακόμη κι αν δεν είσαι τόσο τολμηρή και προτιμάς να επιλέγεις βασικά χρώματα στα παντελόνια σου μπορείς να μπεις κι εσύ στην παρέα “φέτος φοράω πράσινο” με ένα κομψό σακάκι που άνετα συνδυάζεται με τζιν.

TIP: Μπορείς φυσικά να επιλέξεις και πράσινο τζιν παντελόνι αλλά και υφασμάτινο σε πιο casual γραμμή και να δώσεις μία πιο ροκ και χαλαρή γραμμή στο trend.


Από αριστερα: Dries van Noten, Bottega Veneta, Blumarine

Δεν χρειάζεται να δώσεις την αποκλειστικότητα στο χρώμα έχοντας ένα ρούχο που θα είναι μόνο πράσινο. Οι οίκοι σε εσένα που αγαπάς την ποικιλία δίνουν εμπριμέ, φλοράλ αλλά και ρούχα με έντονα prints που παίζουν με το πράσινο κι αν κλείσεις τα μάτια το μόνο χρώμα που σου μένει στο μυαλό είναι αυτό.

TIP: Συνδύασε το έντονο φόρεμά σου με μονόχρωμα αξεσουάρ κι απόφυγε τις υπερβολές.

Read More

And More