Τι είναι το Peplum και πως φοριέται; Σε ποιον σωματότυπο ταιριάζει;

To peplum είναι η τάση που συναντάς σε φούστες, πουκάμισα, μπλούζες, σακάκια κι ενώ το ρούχο σου είναι σε ίσια γραμμή στο τελείωμα ανοίγει δημιουργώντας μία γραμμή Α.

Η τάση peplum ήρθε φέτος το χειμώνα στην επικαιρότητα κι από εκείνη τη στιγμή είναι παντού! Χωρίς να είμαι υπερβολική, παρατήρησέ το και δες πως όντως είναι τόσο έντονη που έχει γίνει δεδομένη κι έχει συνηθίσει το μάτι να τη βλέπει. Ανοίγεις ένα editorial μόδας και είναι εκεί. Κοιτάζεις τι φόρεσαν οι επώνυμες και είναι εκεί. Πηγαίνεις μια βόλτα στα μαγαζιά να ξεχαστείς και είναι εκεί! Κάτι πρέπει να συμβαίνει με αυτήν την τάση. Αλλά αλήθεια, κολακεύει το σώμα; Ταιριάζει σε όλες;

Δεν είχα λοιπόν παρά να αντιμετωπίσω το peplum κατάματα, να δω τι θα γίνει με την κατάστασή του και γιατί είναι τόσο hot και το καλοκαίρι.


Από αριστερά: Giorgio Armani, Rodarte

Το peplum είναι ιδανικό για σύνολα που θα ήθελες να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάποια επίσημη περίσταση όπως γάμος, αραβώνας αλλά και κάποιο πάρτυ. Τονίζει τη μέση, δίνει ευχάριστο όγκο και αν το επιλέξεις σε πολύ καλής ποιότητας υλικά η γεωμετρικότητά του μόνο να κολακέψει τη σιλουέτα σου γίνεται.

TIP: Αν το επιλέξεις και το συνδυάσεις με παντελόνι φρόντισε να είναι αρκετά στενό και να φτάνει από τρία έως 5 δάχτυλα πάνω από τον αστράγαλό σου.

TIP: Συνδύασέ το με κομψά πέδιλα.


Από αριστερά: Emanuel Ungaro, Louis Vuitton

Το peplum δεν το επιλέγεις μόνο σε μορφή τοπ αλλά θα το συναντήσεις και σε πολλά πανωφόρια και σακάκια. Είναι διαδεδομένη τάση στα μεσάτα jackets που αν θέλεις να επενδύσεις θα σου έλεγα να το αποφύγεις και να επιλέξεις jackets σε ίσια γραμμή.

Ένα μοδάτο σακάκι επάνω από ένα παντελόνι ή φούστα θα είναι αρκετά εύκολη λύση στο πως να προσαρμόσεις το trend στη ζωή σου.

TIP: Παρόλα αυτά θέλω να εστιάσεις την προσοχή σου στον σωματότυπό σου. Αν είσα από τα προικισμένα κορίτσια με αδύνατα ψηλά πόδια τότε σαφέστατα αυτό το look σου πάει. Φόρεσε το peplum πανωφόρι με τζιν/ μαύρο/λευκό σωλήνα παντελόνι, ψηλά πέδιλα και θα είσαι κούκλα.


Από αριστερά:Marni, Marni

Τα φορέματα peplum μπορεί σαν ιδέα να μην σου “ταιριάζουν” στο μυαλό παρόλα αυτά, τα κομμάτια που δεν αγκαλιάζουν το σώμα και από τη μέση και κάτω ανοίγουν είναι ιδανικά για τις γυναίκες με περιττά κιλάκια αφού καλύπτουν όλες τις ατέλειες προσθέτοντας μόνο στιλ.

TIP: Αν έχεις περιττά κιλάκια απόφυγε τις mini εκδοχές στα φορέματα.


Από αριστερά: Kenzo, Valentino

Οι μπλούζες σε γραμμή peplum είναι σίγουρα κάτι που εύκολα βάζεις στη ζωή σου και ναι ένας από τους πιο κομψούς συνδυασμούς είναι με φούστες μέχρι το γόνατο -είτε pencil είτε 60s.

TIP: Αν το αδύνατό σου σημείο είναι η μέση είναι καλό να αποφύγεις να το καλύψεις με peplum μπλούζες αφού μόνο όγκο θα σου προθέσει.

TIP: Αν τα πόδια σου δεν είναι το πιο δυνατό σου χαρτί απόφυγε να φορέσεις μπλούζες σε αυτή τη γραμμή με σορτς και βερμούδες. Το αποτέλεσμα δεν θα σου αρέσει πολύ!


Από αριστερά:Εmanuel Ungaro, Ninna Ricci

Μια μικρή πινελιά peplum στη μέση ενός κομψού φορέματος δεν μπορεί παρά να δώσει ένα αρκετά παιχνιδιάρικο και θηλυκό αποτέλεσμα. Δεν είναι καθόλου λάθος να παίξεις με την οποιαδήποτε τάση αρκεί να τη φορέσεις σε μικρές δόσεις.

TIP: Τα κορίτσια με περιττά κιλάκια στην κοιλιά και στο στομάχι μάλλον την έχουν λατρέψει αυτή την τάση αφού μοιάζει να έχει φτιαχτεί για να καλύπτει αυτό το σημείο.

Read More

And More