London Fashion Week! Ποια είναι τα trends του επόμενου Χειμώνα; Μάθε πρώτη…

H εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο μόλις ολοκληρώθηκε και δεν θα μπορούσα να μην σου δείξω όλα όσα παρουσίασαν οι βρετανοί σχεδιαστές μόδας στην πρωτεύουσα της Eυρώπης. Το Λονδίνο μπορεί να μην έχει την φήμη της all time classic μητρόπολης της μόδας αφού οι μεγαλύτεροι οίκοι έχουν έδρα το Παρίσι, το Μιλάνο και την Νέα Υόρκη έχει όμως τη φήμη της πόλης που αναδεικνύει κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο αυτό. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι σχεδιαστές που θέλουν να τους δοθεί μία ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό η μόνη πόλη που τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν είναι το Λονδίνο.

Έτσι, γνωρίζοντας όλα όσα κάθε φορά εξιτάρουν την περιέργεια όλων κι έχοντας στο ενεργητικό και κάποια ηχηρά ονόματα της βρετανικής μόδας όπως Alexander McQueen, Burberry Prosum, Stella McCartney, Mulberry και Vivienne Westwood τα φώτα και η προσοχή όλων ήταν στραμμένα εκεί.

Πάρε μία γεύση από τη μόδα που θέλει το Λονδίνο για την επόμενη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012-13.


Burberry Prosrum
Με Live streaming μέσω του TLIFE παρακολουθήσαμε όλοι το fashion show του οίκου ορόσημο της βρετανικής μόδας Burberry. Ο οίκος εντυπωσιάσε για ακόμη μία φορά με τα πολύ κομψά πανωφόρια που εκτός της κλασικής καμπαρντίνας, τα γκρι και μπλε σκούρα παλτό κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ένα mix and match με λευκά t-shirt πάνω από pencil μάλλινες και cashmere φούστες αλλά και δερμάτινα ankle boots με γούνινη ενίσχυση έδωσαν μία φινετσάτη σε γήινες αποχρώσεις γραμμή για τον επόμενο Χειμώνα. Ηighlight του show η δερμάτινη ζώνη με τον εντυπωσιακό φιόγκο.


Erdem
Ο οίκος Erdem για τον ερχόμενο Χειμώνα “σκληραίνει” για τα δικά του δεδομένα πάντα με δερμάτινα φορέματα κι αξεσουάρ που αν τα συναντήσουμε και στα επόμενα fashion weeks Paris – Milan τότε σαφέστατα το δέρμα θα είναι κάτι που θα επιβάλλει η μόδα για του χρόνου. Ο οίκος Erdem ανάμειξε το σκληρό με το ρομαντικό μέσα από σύνολα με έντονο floral και διακριτική δαντέλα. Ηighlight της συλλογής ο γιακάς που παραμένει κλειστός ψηλά στο λαιμό.


House of Holland
Έντονα χρώματα που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Το έντονο χρωματικά πάντρεμα μαρτυρούσε μία 60s διάθεση για τον ερχόμενο Χειμώνα. Highlight της παρουσίασης τα πολύ ενδιαφέροντα tribal σχέδια επάνω στα ρούχα.


Issa
Λαχούρια! Η απόλυτη tribal τάση για το Χειμώνα 2012-13 δοσμένη με έντονη θεατρικότητα μέσα από ρούχα με κρόσσια, κοστούμια αλλά και maxi φορέματα που αναδεικνύουν τις καμπύλες και τη θηλυκότητα της γυναίκας. Highlight τα αξεσουάρ σε 60s γραμμή όπως τα δερμάτινα μέχρι τους αγκώνες γάντια, οι μαντίλες στο κεφάλι αλλά και οι Τ γόβες.


Christopher Kane
Μια “στεγνή” γραμμή κυριάρχησε σε όλα τα ρούχα με χρώματα αρκετά μουντά που έδιδαν έναν πιο σκληρό χαρακτήρα μέσα από τις δερμάτινες μαύρες λεπτομέρειες. Η ασπρόμαυρη διχρωμία σε μορφή ρίγας αλλά και τα μεγάλα από δαντέλα λουλούδια ήταν το highlight της επίδειξης.


Marios Schwab
Ο ελληνικής καταγωγής Marios παρουσίασε μια σειρά για τον ερχόμενο Χειμώνα με μεγάλα καπέλα, δερμάτινα γάντια αλλά και κομψά ρούχα σε γήινες και λευκές αποχρώσεις. Το παστέλ πράσινο (φυστικί) παλτό με τα δερμάτινα μανίκια ως λεπτομέρεια είναι σίγουρα ένα από τα highlight του defile.


Alexander McQueen
H ready-to-wear συλλογή του οίκου Alexander McQueen θέλει τις γυναίκες να αναδεικνύουν τη μέση τους ακόμη κι όταν φοράνε παλτό με έντονες ζώνες και ψηλές μπότες ιππασίας. Το καρό, η δαντέλα και το μαλλί είναι τα τρία υλικά που κυριαρχούν στην μόδα της Sarah Burton για την ερχόμενη σεζόν.


Moschino Cheap&Chic
Η πιο οικονομική συλλογή του οίκου Moschino σου αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση μέσα από τις παστέλ αποχρώσεις στις φούστες αλλά και στα φορέματα. Αυτό που αρέσει πολύ είναι ο συνδυασμός φούστα με πουλόβερ ένα trend που υπήρχε και φέτος κι από ότι φαίνεται θα διατηρηθεί και του χρόνου.


Mulberry
Για τον οίκο Mulberry φαίνεται πως ο Χειμώνας είναι συνώνυμος με γούνινα μεγάλα παλτό. Οι φούστες σε ίσια γραμμή, άλλοτε μάλλινες κι άλλοτε από δέρμα. Tα φορέματα έχουν λεπτομέρεια από δαντέλα συνδυασμένη με δέρμα δίνοντας ένα αποτέλεσμα sexy θηλυκού. Οι τσάντες για ακόμη μία φορά είναι το επίκεντρο της προσοχής όπου αυτή την φορά κυκλοφορούν σε έντονα χρώματα αλλά και σε snake skin δέρμα.


Pringle of Scotland
Σκούρα χρώματα κυριαρχούσαν σε όλη τη συλλογή με το μαύρο, το λευκό, το γκρι και το μπορντό να είναι ο κανόνας για τον ερχόμενο Χειμώνα. Highlight είναι το μαύρο ανοιχτό καλσόν που φοριέται και κολακεύει πολύ το σώμα της γυναίκας δίνοντας έναν πιο μοιραίο αέρα στο outfit.


Jonathan Saunders
Όταν ένας σχεδιαστής κάνει ρούχα με βασικό του κριτήριο να είναι chic τότε σαφέστατα οι προσδοκίες των παρευρισκόμενων είναι υψηλές. Ο σχεδιαστής φαίνεται να κατάφερε να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη με ρούχα αρκετά γραμμικά, σε έντονα χρώματα και skinny παντελόνια σε κλασική γραμμή (με τσάκιση). Στοιχεία που μας αρέσαν πολύ είναι τα από μετάξι και σατέν πανωφόρια.


Paul Smith
Kαφέ, μπορντό, γκρι και μπεζ είναι τα βασικά χρώματα στην συλλογή του Paul Smith για το Χειμώνα 2012. Μία παρουσίαση που απέπνεε έναν ανδρόγυνο χαρακτήρα με πουκάμισα αλλά και μπλούζες ζιβάγκο. Highlight το βελούδο που ήδη πρέπει να αρχίσεις να επιλέγεις στα ρούχα σου.


Vivienne Westwood Red Label
Η Vivienne Westwood φέτος κέρδισε την προσοχή με τα ρούχα της συλλογής της που μαρτυρούσαν μία διάθεση να φορεθούν μέσα στην καθημερινότητα. Καμπαρντίνες, cashmere φορέματα αλλά και πιο εντυπωσιακά βραδινά ήταν αυτά που κατέκλυσαν την πασαρέλα. Highlight τα καλσόν και οι κάλτσες.


Matthew Williamson
Ο Μatthew Williamson διατήρησε τα prints με τα οποία μας είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια προσθέτοντας όμως πολλά νέα στοιχεία όπως τους χρωματικούς συνδυασμούς αλλά και τις γούνες σε έντονες αποχρώσεις.


Temperley
Τα ρούχα του οίκου Temperley φαίνεται να είναι επηρεασμένα από τη Μόσχα αφού είναι αρκετά επιβλητικά με το χρυσό αλλά και τα λουλούδια να έχουν κυρίαρχο ρόλο στην collection. Ηighlight της collection είναι τα γούνινα καπέλα που σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις.

Read More

And More