Men’s Fashion Week Spring Summer 2013! Ξέρω τι θα φοράνε τα αγόρια του χρόνου το Καλοκαίρι…

H αντρική μόδα πάντα δημιουργεί έντονα debates και σχόλια αφού την έχουν συνδεδεμένη μόνο με αυτό το στιλ αντρών που ξοδεύουν αιώνες ζωής μπροστά στον καθρέφτη θαυμάζοντας το είδωλό τους. Σίγουρα υπάρχουν αυτά τα “είδωλα” του αντρικού γένους εκεί έξω αλλά υπάρχουν και τα φυσιολογικά αγόρια που δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν πως αμφισβητείται η αντρική τους φύση μαθαίνοντας απλά πέντε βασικά πράγματα για τη μόδα.
Κι αν το αγόρι σου δεν ακούει αυτά που του λες θα σου πω τα πιο βασικά στοιχεία για την ερχόμενη σεζόν ώστε σιγά σιγά με έμμεσο τρόπο να του φέρεις ως ιδέα στο μυαλό -έχεις σχεδόν 10 μήνες να τον κάνεις να πειστεί πως ήταν δική του ιδέα!

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η εβδομάδα μόδας του Men’s Fashion Week ανά τον κόσμο και οι οίκοι δεν δίστασαν να προχωρήσουν την αντρική μόδα ένα βήμα μπροστά άλλοτε με στοιχεία απλά και κομψά κι άλλοτε με extravagant λεπτομέρειες που μόνο μέσα σε editorials περιοδικών δικαιολογούνται.

Το TLIFE σου συγκεντρώνει τους πιο σημαντικούς οίκους και σου παρουσιάζει τις νέες τάσεις της σεζόν με τα υφασμάτινα παντελόνια που ολοκληρώνονται στον αστράγαλο, τα oxfords παπούτσια και το μπλε σκούρο να κατακλύζουν τις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου.


Giorgio Armani
Ο Giorgio Armani φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με αυτό που μέχρι σήμερα κυριαρχούσε και συνεχίζει να υπάρχει στις αντρικές συλλογές: τα στενά, εφαρμοστά παντελόνια. Δίνει αέρα στα παντελόνια λοιπόν σε επίπεδο που νιώθεις πως αυτό το κόψιμο παντελονιού είναι ό,τι οι παντελόνες για μας. Παπούτσια με κορδόνι που διατηρούν την oxfords τάση, πουλόβερ βαμβακερά και κοστούμια με σακάκια που κουμπώνουν σταυρωτά και θα τολμήσω να πω πως μας αρέσουν πολύ.


Bottega Veneta
Μία συλλογή που αγγίζει ακριβώς αυτό που είναι ο οίκος Veneta -κλασικός με προσοχή στη λεπτομέρεια. Η σειρά αφορά άμεσα όλους τους άντρες και όλα τα σττιλ αφού κανείς μπορεί να βρει από βερμούδες μέχρι κοστούμια. Στοιχείο βασικό είναι τα υφασμάτινα παντελόνια ενώ χρώμα που για τον συγκεκριμένο οίκο δεν προκαλεί καμία έκπληξη είναι το καφέ.


Burberry
Ο οίκος Burberry διατηρεί τη british γραμμή στα κοστούμια με στενά σακάκια και λεπτές γραβάτες και είναι μία αρκετά νεανική γραμμή που προσθέτει extra styling πόντους σε όσους το τολμούν. Τα παντελόνια είναι υφασμάτινα με τον καβάλο να έχει αρκετό αέρα, τα παπούτσια έχουν κορδόνι και οι βινίλ λεπτομέρειες δίνουν έναν πιο pop ηλεκτρισμό. Τα γκρι κοστούμια είναι απόλυτα chic ενώ το διακριτικό καρό είναι αυτό που κάθε άντρας οφείλει να έχει σε κοστούμι.


Roberto Cavalli
Παρόλο που περίμενα να δω αρκετό animal print στην πασαρέλα αυτό έλειπε και τη θέση του πήραν αέρινα υφάσματα και μεταξωτά κοστούμια. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η total μονοχρωμία σε σύνολα με το μπλε και το γκρι να κυριαρχεί σε όλες τις αποχρώσεις. Τα παπούτσια έχουν δέρμα snake skin και τα αγόρια στο λαιμό τους φοράνε μαντίλια. Σίγουρα ένα εντυπωσιακό show που δημιουργεί ερωτηματικά στο πόσο εφικτό είναι να προσαρμοστεί μέσα στη ζωή χωρίς να είναι kitch.


Dolce&Gabbana
O ιταλικός οίκος Dolce&Gabbana πάντα έχει ένα theme απέναντι στις σειρές που δημιουργεί κι αυτή τη φορά οι επιρροές τους πρέπει να είναι από το νότο και πιο συγκεκριμένα από μία πιο cult εκδοχή ενός ψαρά. Για του λόγου το αληθές η collection έχει το όνομα Moltissimo Sicily. Τα φανελάκια είναι sexy, οι ζακέτες παραμένουν στο προσκήνιο ενώ τα παντελόνια αποκτούν μία πιο loose γραμμή και η ζώνη σαν να ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά. Τα παπούτσια oxfords είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν την απόλυτη τάση της σεζόν.


Dior
Ο οίκος Dior είναι φινετσάτος με λιτά κοστούμια που τα συνδυάζει με μονόχρωμα t-shirts κι ένα είδος παιχνιδίσματος στα κουμπιά και στα κορδόνια των παπουτσιών. Οι λεπτομέρειες πάντα κάνουν τη διαφορά ενώ το navy blue και το γκρι κυριάρχησαν στη συλλογής.


Emporio Armani
Η συλλογή Emporio Armani είναι πιο casual με βερμούδες υφασμάτινες σε γήινες αποχρώσεις και τα αγόρια να έχουν το δικαίωμα να μπλέξουν χρώματα σε φυσικές αποχρώσεις. Τα παπούτσια είναι oxfords και σαφέστατα αυτά πρέπει να κατακλύσουν την ντουλάπα του αγοριού σου -το νου σου.


Salvatore Ferragamo
Ο creative director του οίκου είναι εμπνευσμένος από τη βιταμίνη C αλλά και τα χρώματα που φέρνουν ζωηρές εικόνες στο μυαλό. Συνδυάζει τα υφασμάτινα παντελόνια με πουλόβερ και σακάκια σε διαφορετικές αποχρώσεις δίνοντας την ευκαιρία στα αγόρια να δημιουργήσουν με τα ρούχα τους το γνωστό colour blocking. Τα παπούτσια είναι αθλητικά με χρώμα να τα κάνει να ξεχωρίζουν και να αποτυπώνει την πιο σπορ διάθεση.


Givenchy
Ο Ricardo Tisci φαίνεται να είναι αρκετά επηρεασμένος από την καθολική του καταγωγή αφού δεν μπορείς να αρνηθείς πως τα ρούχα που σχεδίασε έχουν εμφανή τις επιρροές τους από την εκκλησία με μακριά πουκάμισα και τοπ. Η αντρική συλλογή του Ricardo Tisci είναι αρκετά γεωμετρική με κοστούμια σε κλασική γραμμή και στοιχείο της σειράς τα πολύ ενδιαφέροντα t-shirts που δεν είμαι σίγουρη για το αν το αγόρι σου θα τα φορούσε -εσύ όμως γιατί όχι;


Gucci
Μεσογειακό αέρα έχουν τα κοστούμια που σχεδίασε η Frida Giannini για τα Gucci αγόρια και μπορώ να πω πως είναι απόλυτα chic. Οι γραμμές λιτές χωρίς καμία υπερβολή λάμψης, τα σακάκια είτε σταυρωτά είτε κανονικά ενώ ο συνδυασμός του λευκού παντελονιού με το χρώμα στο jacket δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητη. Ο ιταλικός οίκος επιλέγει απόλυτη λιτότητα και στα παπούτσια χωρίς να συμμετέχει στην oxfords μανία της ερχόμενης σεζόν.


Hermes
Δεν μπορείς να μην παρακολουθήσεις το τι θα παρουσιάσει ο οίκος Hermes αφού είναι κάτι σαν σημείο αναφοράς για τις chic εμφανίσεις. Δεν διστάζει να βάλει χρώμα στις συλλογές και να το συνδυάσει με γκρι όπου είναι η χρωματική βάση του οίκου αφού το συναντάμε από βερμούδες μέχρι κοστούμια και παπούτσια. Το μπλε είναι το χρώμα της θάλασσας και οίκος Hermes παίζει μαζί του σε σύνολα και πουκάμισα ενώ ο απόλυτα chic συνδυασμός είναι το γκρι υφασμάτινο παντελόνι με λευκό πουκάμισο. Τα παπούτσια δερμάτινα ή trainers έχουν κορδόνι και αφού το επιβάλλει ο οίκος Hermes ποιοι είμαστε εμείς που δεν θα το ακολουθήσουμε.


Lanvin
O Alber Elbaz ήταν αποφασισμένος με τη συγκεκριμένη σειρά να προχωρήσει την αντρική μόδα ένα βήμα μπροστά και ήταν εμφανής η επιθυμία από το πρώτο κιόλας ρούχο. Στοιχείο βασικό οι έντονες αντιθέσεις ανάμεσα σε κλασικό και μοντέρνο, γεωμετρικά αυστηρό και ράψιμο διαχρονικά κλασικό, έντονες λεπτομέρειες και απόλυτη λιτότητα. Επικρατούν τα γήινα χρώματα, τα παντελόνια τελειώνουν ακριβώς στον αστράγαλο και τα ψηλόμεσα παντελόνια έρχονται και σε αυτήν την πασαρέλα να προβληματίσουν.


Prada
Απόλυτα γεωμετρικός ο οίκος Prada με δουλειά που μαρτυράει προμελετημένο “έγκλημα” αφού τα χρώματα βαθιά σε απόχρωση, κυριάρχησαν από την αρχή του show μέχρι το τέλος χωρίς να υπάρχει κάποια έντονη εναλλαγή. Γωνίες που μοιάζουν να έχουν τραβηχτεί με χάρακα, γιακάς και αυστηρότητα χωρίς κανένα στοιχείο υπερβολής. H Muccia Prada μάλλον ήθελε να δείξει πως του χρόνου η ομοιογένεια θα είναι τάση.


Valentino
Τα χρώματα είναι πιο σκούρα – πιο μουντά – και οι γραμμές κλασικές. Υφασμάτινα παντελόνια συνδυασμένα με παπούτσια που έχουν χαρακτήρα casual και μπλούζες με στογγυλό λαιμό, διακριτικό γιακά ή πουκάμισο με γιακά peter pan. Παρατήρησε τα πατζάκια πως έχουν έναν μικρό αέρα και φτάνουν πιο ψηλά από τον αστράγαλο.


Versace
Είναι η σειρά που όταν την αντικρίζεις τα λόγια λιγοστεύουν! Η Donatella Versace φαίνεται αρκετά επηρεασμένη από το gladiator και φοράει στα αγόρια μεγάλες ζώνες, χρυσές λεπτομέρειες, μποτάκια που επιτρέπουν στα δάχτυλα να είναι έξω και ρόμπες μεταξωτές. Η σειρά αυτή έχει πολλά στοιχεία kitsch και δεν μπορώ να τη δω να φοριέται μέσα στην καθημερινή ζωή ενός άντρα. Για να πούμε όμως και μία καλή κουβέντα μας άρεσε πολύ το μονόχρωμο σύνολο με υφασμάτινο παντελόνι και polo t-shirt.


D-Squared
Ο ιταλικός οίκος είναι κάτι σαν σημαία στη χώρα μας κι ενώ μέχρι σήμερα μας είχε συνηθίσει σε trendy σχέδια και χρώματα διατηρεί και φέτος τα χαμηλοκάβαλα, στενά παντελόνια αλλά περιορίζει αρκετά τα χρώματα στο άσπρο -μαύρο προσθέτοντας μεταλικές λεπτομέρειες στα αξεσουάρ. Αξίζει να παρατηρήσεις τα παπούτσια που έχουν κορδόνι και τρούκς.


Louis Vuitton
Δεν θα μπορούσε να κλείσει η παρουσίαση της αντρικής μόδας με κάποιον άλλον οίκο εκτός του Louis Vuitton. Είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους που ξέρουν να κάνουν στιλάτα αντρικά ρούχα σε χρώματα και σχέδια που κολακεύουν όλα τα στιλ άντρα. Ο γαλλικός οίκος διατήρησε κλασική γραμμή στα ρούχα σε γήινες αποχρώσεις – με το μπλε να κατακλύζει τη συλλογή – τα σακάκια να κουμπώνουν σταυρωτά και τα ζιβάγκο να δίνουν μετά από πολύ καιρό και πάλι το “παρών”.

Read More

And More