Metallics: Ώρα να λάμψεις! Πώς να τα φορέσεις σωστά και να αποφύγεις τις παγίδες τους…

Λαμπερές υφές, πολύτιμα μεταλλικά prints, λαμέ και πολυτελή υφάσματα πλημμύρισαν τα catwalks αυτή τη σεζόν.Τα είδαμε στους οίκους Dior, Burberry, Donna Karan και Thakoon να πρωταγωνιστούν και σε δεύτερο ρόλο στους Μulberry και Lanvin να συμπληρώνουν εντυπωσιακά looks με γυαλιστερές λεπτομέρειες.

Αυτό που πραγματικά όμως τράβηξε την προσοχή μας είναι ο τρόπος που οι σχεδιαστές χειρίστηκαν τα λαμπερά κομμάτια και τα μετέτρεψαν σε outfits ικανά να φορεθούν όχι μόνο βραδινές ώρες ή σε ειδικές περιστάσεις αλλά και σε πιο casual εμφανίσεις.

Ο Ralph Lauren συνδυάζοντας μια ασημί φούστα με βαμβακερό, καρό πουκάμισο και μια western ζώνη πέτυχε ένα λαμπερό αποτέλεσμα με μια δόση ανεπισημότητας και η Τory Burch στο ίδιο ύφος, ταίριαξε ένα λαμέ παντελόνι με ένα ριγέ μεταξωτό πουκάμισο.
.

Burberry, Reed Krakoff, Acne

ΠΩΣ ΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ ΜΑΣ
Μπορεί να σε τρομάζουν λίγο γιατί είναι τόσο γυαλιστερά! Αυτό είναι όμως που τα κάνει τόσο ξεχωριστά. Φόρεσέ τα και κανείς δεν θα χαρακτηρίσει ποτέ την εφάνισή σου βαρετή ή αδιάφορη.
Επίσης ταιριάζουν σχεδόν με όλα, άρα μπορείς πολύ εύκολα να τα σετάρεις. Απλά θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου τον κανόνα “less is more” όταν έχεις σκοπό να τα συμπεριλάβεις σε μια εμφάνισή σου.


Thakoon, Tory Burch, Diane Von Furstenberg

ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΑ ΜΕ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Αν ένα total μεταλλιζέ look σου φαίνεται υπερβολικό, μπορείς να υιοθετήσεις την τάση φορώντας ένα κομμάτι συνδυασμένο με ουδέτερα χρώματα. Δοκίμασε μια ασημί φούστα με ένα εκρού ή μπεζ τοπ ή μια χρυσή εντυπωσιακή μπλούζα με ένα μαύρο cigarette παντελόνι. Σε γενικές γραμμές οι αποχρώσεις του μπεζ, του ροζ και του γκρι, ταιριάζουν πολύ με το ροζ χρυσό και το ασημί ενώ το λευκό και το μαύρο δένουν απόλυτα με το κίτρινο χρυσό.


Jonathan Saunders, Burberry, Aquilano Rimondi

ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ
Ενώ συνήθως τα συναντάμε στις αποχρώσεις των πολύτιμων μετάλλων (λευκός και κίτρινος χρυσός) υπάρχουν και πιο πρωτότυπες επιλογές όπως πράσινο, κόκκινο και μπλε, τα οποία όμως μπορεί εύκολα να σε οδηγήσουν στην υπερβολή. Μπορείς λοιπόν να τα βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου με τη μορφή αξεσουάρ όπως ένα ιδιαίτερο παπούτσι ή ένα εντυπωσιακό clutch bag ή ακόμα και με ένα μοναδικό κομμάτι όπως ένα σακάκι ή μια φούστα με μεταλλικά στοιχεία.


Diane Von Furstenberg, Dior, Emporio Armani

ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΤΕΝΟ, ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΟΝΤΟ
Υποθέτουμε πως δεν θέλεις να μοιάζεις με super ήρωα κι ένα κοντό ή πολύ στενό ρούχο σε μεταλλιζέ απόχρωση θα σε κάνει πιθανότατα να μοιάζεις σαν να ετοιμάζεσαι να σώσεις την ανθρωπότητα. Για να αποφύγεις αυτή την εικόνα εστίασε στη φόρμα του ρούχου και στο πόσο ταιριάζει στο σώμα σου. Οι παγιέτες, τα λαμέ και τα ιριδίζοντα υφάσματα έχουν επίσης την τάση να προσθέτουν πόντους οπότε να έχεις και αυτό στο μυαλό σου πριν τα επιλέξεις.


Rag & Bone, Mulberry, Ralph Lauren

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Ένα μεταλλιζέ φόρεμα είναι από μόνο του αρκετό, δεν νομίζεις; Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να δείχνεις κομψή και στο να δείχνεις υπερβολική. Προσπάθησε λοιπόν τα αξεσουάρ σου να είναι τελείως απλά αν φοράς ένα ρούχο σε μεταλλική απόχρωση και περιόρισε τα κοσμήματά σου σε ένα, είτε αυτό είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα βραχιόλι ή ένα δαχτυλίδι. Αν όλο το outfit σου είναι σε μεταλλικές αποχρώσεις απόφυγε τελείως τα κοσμήματα.

Read More

And More