Το Νavy Blue είναι τάση και καλό είναι να το προτιμήσεις φέτος το καλοκαίρι!

Το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο στο μυαλό με την Ελλάδα, το ελληνικό καλοκαίρι, τη θάλασσα, τον ουρανό που είναι φωτεινός ακόμη και τη νύχτα. Ωραία πράγματα αλλά στη μόδα αυτό που κυριαρχεί κι ακούς συνέχεια είναι αυτό το διάσημο navy blue.
“Τι απόχρωση είναι ακριβώς αυτό το navy blue γιατί έχω μπερδευτεί” θα σκέφτεσαι και πολύ καλά κάνεις αφού το navy blue είναι αυτό το πολύ σκούρο μπλε που αν δεν το δεις στο σωστό φωτισμό μοιάζει με μαύρο.

Η απόχρωση αυτή είναι πολύ κομψή και η ονομασία έχει εμπνευστεί από το μπλε που έχουν επάνω οι στολές των ναυτικών. Navy blue λοιπόν, και ναι είναι ένα χρώμα που μπορείς να το φορέσεις όλες τις ώρες τις ημέρας και σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις με μόνο απαγορετικό συνδυασμό αυτό με το μαύρο.

Οι οίκοι το αγαπούν και το προσαρμόζουν σε κάθε τους συλλογή με τις αντρικές συλλογές να το επιλέγουν μανιωδώς, τις γυναικείες να το προτείνουν σε κάθε μορφή ρούχου (φόρεμα, παντελόνι, σακάκι) και τον χειμώνα που έρχεται να το αποθεώνουν.

Ας μην προτρέχουμε όμως κι ας εστιάσουμε την προσοχή στο τώρα που είναι ζεστό και γεμάτο με του αιγαίου το μπλε!


Από αριστερά: Chanel, Emanuel Ungaro, DKNY
Μία από τις πιο chic επιλογές σίγουρα είναι το να προσθέσεις στη γκαρνταρόμπα σου ένα navy παντελόνι. Αν σου αρέσουν τα κλασικά σχέδια και κοψίματα -αφού μπορείς πολύ εύκολα να το φορέσεις το πρωί στη δουλειά ακόμη και σε κάποιο σημαντικό ραντεβού- τότε είσαι στην κατηγορία Chanel με το παντελόνι να είναι ψηλόμεσο και να φτάνει μέχρι τον αστράγαλο. Ενώ πιο ανοιξιάτικη διάθεση φαίνεται να είχε o Emanuel Ungaro με παντελόνες αέρινες και πουκάμισα μεταξωτά με το μπλε ως κομψή λεπτομέρεια. Ο Marc Jacobs παρουσίασε navy blue κοστούμια σε πολύ νεανική γραμμή που μπορούν να φορεθούν από όλες τις ηλικίες αφήνοντας ακόμη και μία casual αίσθηση.

TIP: Το παντελόνι σου μπορείς να το συνδυάσεις με όλα τα χρώματα σε τοπ από τα κλασικά: λευκό, καφέ, κόκκινο μέχρι φλούο, παστέλ και έντονα prints.


Από αριστερά: Louis Vuitton, Emanuel Ungaro, Victoria Beckham
Ο οίκος Louis Vuitton με ένα φόρεμα – σακάκι που είναι η απόλυτη τάση του ερχόμενου χειμώνα τίμησε το μπλε σκούρο. Ενώ ο Emanuel Ungaro που φαίνεται πραγματικά να αγαπάει την απόχρωση αυτή το παρουσίασε σε φόρεμα που παραπέμπει σε κομπινεζόν με εντυπωσιακή ουρά. Η Victoria Beckham “έσπασε” τους κανόνες των χρωματικών συνδυασμών μπερδεύοντας το navy blue με μαύρο.

TIP: Τα φορέματα είναι κλασικά, θηλυκά κι ένα ζευγάρι καφέ ή καστόρινα σανδάλια θα δώσουν ένα αποτέλεσμα όμορφο.


Από αριστερά: Lacoste, Marc by Marc Jacobs, Stella McCartney
Θα έχεις ακούσει ή δει πως το πιτζάμα look είναι απόλυτα επίκαιρο όπως και τα μακριά σε ίσια γραμμή φορέματα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην προσαρμόσουν τις τάσεις και σε μπλε με τον οίκο Lacoste να παρουσιάζει μία μακριά πουκαμίσα που φοριέται ως αέρινο φόρεμα. Τον Marc Jacobs για την πιο οικονομική του σειρά Marc, να δείχνει σε μορφή ολόσωμης φόρμας το απόλυτο μπλε και την βασίλισσα του πιτζάμα look να φτιάχνει λαχούρια από μπλε.

TIP: Γήινες αποχρώσεια απαιτεί και το ολόσωμο navy blue σύνολό σου με τη δυνατότητα να δώσεις χρώμα φέτος το καλοκαίρι μέσα από πέδιλα και σανδάλια με ζωηρή διάθεση.


Από αριστερά: Giorgio Armani, Roland Mouret, D&G
Θα το πω κι ας ακουστεί και περίεργο αλλά με το που αντίκρισα το σύνολο από μετάξι και ταφτά του οίκου Armani το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι σύνολο συγγενή ανθρώπου που παντρεύεται. Δηλαδή η μητέρα του γαμπρού ή της νύφης επιλέγει ένα φόρεμα ή σύνολο στην απόχρωση αυτή και ναι, είναι πολύ κομψή. Ο οίκος Roland Mouret στόλισε τα φορέματά του σε pencil γραμμή με prints όπως μάτια και φυσικά το χρώμα του είναι το μπλε ενώ η collection D&G είχε έντονο το μπλε χρώμα μέσα στα έντονα εμπριμέ ρούχα του.

TIP: Επέλεξε γήινα ακόμη και nude πέδιλα αν το φόρεμά σου είναι εμπριμέ με βάση το μπλέ ενώ απόφυγε τα total blue looks που μπορεί όντως να σε κάνουν να μοιάσεις με ναυτάκι του Αιγαίου.

Read More

And More