Οι 10 νέες τάσεις για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2012-13! Δες, μάθε και προετοιμάσου για τη νέα σεζόν..

H νέα σεζόν φέρνει μαζί της νέα σχέδια, μήκη, χρώματα αλλά και κανόνες που αν θέλουμε να λεγόμαστε ενημερωμένες στη μόδα – χωρίς απαραίτητα να τους ακολουθούμε πιστά – οφείλουμε να τους προσαρμόσουμε στη ζωή μας. Φέτος οι οίκοι μας θέλουνε “κυρίες” με βασικό τους μότο “more is more”. Μακριά παλτό, ζεστά πλεκτά, φορέματα κλειστά που αφήνουν τα πάντα στη φαντασία αφού δεν αποκαλύπτουν σχεδόν κανένα σημείο του σώματος μας, ποικιλία ζεστών χρωμάτων, prints, μεταλλικές λεπτομέρειες, δέρμα και μία αίσθηση ρομαντισμού και νοσταλγίας από μία εποχή γεμάτη αθωότητα.

Αν θα έπρεπε να μετρήσω τις νέες τάσεις για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012-13 και να σου δώσω ένα νούμερο να έχεις στο μυαλό θα έλεγα πως είναι 20 βασικές που αξίζει να γνωρίσεις φέτος. Αυτή την εβδομάδα το TLIFE σου φέρνει τις 10 πρώτες από αυτές ώστε σιγά σιγά να προετοιμάσεις την χειμερινή σου γκαρνταρόμπα σύμφωνα πάντα με τους νέους κανόνες.

1950

Από αριστερά: Christian Dior, Jil Sander και Lanvin

Φέτος οι οίκοι φαίνεται να εμπνέονται από κλασικές φιγούρες όπως η Audrey Hepburn και Grace Kelly και πιο συγκεκριμένα από το στιλ της δεκαετίας του ’50. Φορέματα που στενεύουν στη μέση κι ανοίγουν στην περιφέρεια δίνοντας όγκο στο κάτω μέρος του σώματος και τονίζοντας έντονα τη θηλυκότητα και τις γυναικείες καμπύλες.

Wallpaper print

Από αριστερά: Balmain, Stella McCartney και McQ

Σακάκια σε αντρική γραμμή, φορέματα και παντελόνια με ένα ιδιαίτερο print που μοιάζει σε ταπετσαρία τοίχου. Οι σχεδιαστές επιλέγουν φέτος τα πιο βαριά αρκετά μπαρόκ κεντήματα ώστε να μας κάνουν ακόμη πιο στιλιστικά επιβλητικές.

Flower Print

Από αριστερά: Dolce & Gabbana, Balmain και Valentino

Τα λουλούδια για ακόμη μία σεζόν παραμένουν στο προσκήνιο. Αυτή τη σεζόν οι οίκοι τα φέρνουν με έναν πιο arty χαρακτήρα και κάνουν τα φορέματα και τις μπλούζες μας να μοιάζεις με πίνακες ζωγραφικής. Βάζα με λουλούδια, τριαντάφυλλα και κεντήματα που μοιάζουν από παλαιότερη εποχή έρχονται να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε συναίσθημα δροσιάς είχαμε μέχρι σήμερα.

Λαχούρια

Από αριστερά: Etro, Carven και Marc Jacobs

Τα λαχούρια είναι το απόλυτο trend της σεζόν! Η καταγωγή του trend αυτού έρχεται απευθείας από την Ινδία κι αξίζει να φορεθεί από φούστα, σακάκι, πουκάμισο μέχρι και φόρεμα.

Ιππασία

Από αριστερά: Gucci, Givenchy και Hermès

Φέτος στη λίστα με τα παντελόνια σου έρχεται να μπει ακόμη ένα σχέδιο αυτό της ιππασίας. Στενή γραμμή που ανοίγει στην περιφέρεια και μπότες μέχρι το γόνατο που θα δώσουν ένα casual αλλά πολύ chic αποτέλεσμα.

Μεταλλικά φορέματα

Από αριστερά: Paco Rabanne, Yves Saint Laurent και Versace

Φέτος τα μεταλλικά φορέματα δεν περιορίζονται μόνο στο χρυσό αφού το ασημί έρχεται και μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι. Τα σχέδια έχουν αρκετό όγκο στην περιφέρεια κι αυτό που αξίζει να κάνεις αν έχεις ήδη ένα τέτοιο φόρεμα είναι να το συνδυάσεις με μία ζώνη που θα τονίσει τη μέση σου.

Σκισίματα

Από αριστερά: Anthony Vaccarello, Carven και Emilio Pucci

Σίγουρα τα έντονα σκισίματα τα είχες παρατηρήσει αφού δεν υπήρχε φούστα ή φόρεμα που να μην είχε ένα. Αυτή τη φορά τα σκισίματα υπάρχουν σε όλο το σώμα με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως “μαχαιριές”. Πολύ sexy χωρίς να προδίδει όμως και πολλά δίνει μία νέα διάσταση το σεξαπύλ σου.

Gothic

Από αριστερά: Jean Paul Gaultier, Givenchy και Versace

Φέτος το δέρμα αν το επιλέξεις πρέπει να το συνδυάσεις με έναν πιο “σκοτεινό” τρόπο. Οι οίκοι το επιβάλουν με τρούξ, διαφάνεια κι μία αίσθηση από βαμπίρ. Το σύνολο πρέπει να είναι total black ακόμη και total leather ενώ το μακιγιάζ οφείλει να έχει ελάχιστο φως.

Μεγάλες ζώνες

Από αριστερά: Acne, Fendi και Haider Ackermann

Οι ζώνες φέτος μεγαλώνουν αρκετά και μπορούν να φορεθούν επάνω από σακάκια, φορέματα ακόμη και παλτό. Δίνουν αυτό το στιλ της σέλας που κολακεύει τη μέση και δίνει ένα συναίσθημα από κορσέ.

Κινέζικα prints

Από αριστερά: Proenza Schouler, Dries Van Noten και Barbara Bui

Η Κίνα όχι μόνο αγοράζει μανιωδώς οτιδήποτε φτιάχνουν οι μεγάλοι οίκοι αλλά πλέον επηρεάζει και το στιλ των ρούχων τους. Prints που μοιάζουν με κινέζικα βάζα γεμάτα με λουλούδια, πουλιά και δράκους. Οι οίκοι το προτείνουν σε σακάκια, μπλούζες ακόμη και φορέματα.

Read More

And More