How to stay chic in the heat: Καύσωνας! Τι να φορέσεις όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει…

Πάντα μία ερώτηση βασάνιζε το μυαλό μου όταν άκουγα τους λάτρεις της ζέστης να επιμένουν πόσο υπέροχα είναι όταν το θερμόμετρο αγγίζει τα ύψη: “τι φοράνε και με τόση χαρά την υπομένουν;” Αν είσαι στην ακροθαλασσιά και οι κινήσεις σου περιορίζονται στο ελάχιστο το καταλαβαίνω. Αν όμως έξω επικρατούν συνθήκες φούρνου κι εσύ έχεις να ντυθείς, να βαφτείς και να δουλέψεις χωρίς η ζέστη να σου παρέχει τίποτε περισσότερο από ιδρώτα και δυσφορία, τι κάνεις;

Έχοντας αυτά στο μυαλό και όντας ένα κορίτσι που αγαπάει το ντύσιμο, το καλοκαίρι σίγουρα σε ενθουσιάζει αφού απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο προετοιμασίας αλλά δεν σε αφήνει να εκφραστείς όπως θα επιθυμούσες αφού η αφόρητη ζέστη σε αφοπλίζει.

Με αυτή τη λογική λοιπόν και αναλύοντας τις δεδομένες συνθήκες: ότι ζεις στην καθημερινότητα και θέλεις να είσαι άνετη και κομψά ντυμένη, το TLIFE σου προτείνει ρούχα που δεν θα σε κάνουν να χάσεις το στιλ σου ενώ παράλληλα θα φροντίσουν να σε κρατήσουν όσο πιο δροσερή γίνεται.

ΦΟΡΕΣΕ! Βασικό χρώμα τις ημέρες ζέστης είναι το λευκό!

ΑΠΟΦΥΓΕ! Απόφυγε να φορέσεις οτιδήποτε μαύρο.


Michael Kors

THE SHOES
Πρώτος και βασικότερος κανόνας όλων είναι τα σωστά παπούτσια! Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές οπότε είναι ευκαιρία να περιποιηθείς τα πέλματά σου και να φορέσεις κομψά σανδάλια και πέδιλα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως κινείσαι μέσα σε πόλη και χρειάζεται το πόδι σου να είναι σταθερό οπότε επέλεξε ζευγάρια που δένουν ώστε να μην έχεις φόβο να γλιστρήσεις.

TIP: Φρόντισε η σόλα από το σανδάλι σου να είναι αρκετά χοντρή ώστε να μην επιτρέπει τη θερμότητα από την άσφαλτο να διαπερνάει το κορμί σου. Ενώ η χρήση πλαστικής σαγιονάρας είναι λάθος όχι μόνο για αισθητικούς λόγους (αλλιώς ντυνόμαστε μέσα στη πόλη κι αλλιώς στη θάλασσα) αλλά και γιατί το πλαστικό επιτρέπει στα πόδια σου να ζεσταίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕ πως ένα ζευγάρι επσαντρίγες είναι μία πολύ κομψή επιλογή όπως και τα πάνινα oxfords. Με αθλητικά παπούτσια η χρήση βαμβακερής κάλτσας είναι απαραίτητη.


Stella McCartney

THE DRESSES
Βασικό κριτήριο όταν επιλέξεις ένα φόρεμα είναι να μην εφαρμόζει στο σώμα. Να έχει αυτό που λέμε γραμμή loose ώστε να επιτρέπει στο κορμί να αναπνέει και να μην διαγράφει ο ιδρώτας. Εκτός από τη γραμμή του ρούχου πρέπει να προσέξεις και την ύφανση ώστε να μην νιώσεις δυσφορία μετά από λίγο καιρό.

TIP: Οι ιδανικές ποιότητες είναι το βαμβακερό, το μερσεριζέ που είναι απόλυτα δροσερό αλλά και το μετάξι σε πιο βραδινές εμφανίσεις.


Valentino

THE PANTS
Aν θέλεις να φορέσεις το παντελονάκι σου ακόμη και τώρα που κάνει ζέστη επέλεξε παντελόνες σε αέρινη γραμμή και λεπτό ύφασμα. Πολλές φορές το συγκκριμένο στιλ είναι πιο δροσερό ακόμη κι από ένα φόρεμα βαμβακερό. Το τζιν και κυρίως το στενό τζιν απλά θα σε ταλαιπωρήσει.

TIP: Συνδύασέ το με μπλούζα σε loose γραμμή και σανδάλια και θα δεις πόσο άνετη θα νιώθεις.

Prada

THE FABRICS
Τα ρούχα από μετάξι είναι βασικά για το καλοκαίρι αφού σου δίνουν ένα απόλυτα chic αποτέλεσμα. Πρόσεξε όμως γιατί την ίδια ικανότητα δροσιάς δεν έχει το σατέν!

Φόρεσε φούστες μέχρι το γόνατο με κομψό πλισέ και συνδύασε τες με τοπ που μοιάζουν με κομπινεζόν. Το ντύσιμο αυτό σου το υπογράφω πως σε μια βραδινή σου βόλτα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

TIP: Πρόσεχε όταν επιλέγεις μεταξωτά ρούχα να επιλέγεις τα σωστά εσώρουχα ώστε να μην διαγράφουν. Γενικός κανόνας είναι να επιλέγουμε nude αποχρώσεις χωρίς λάστιχο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕ πως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα κομψό ζευγάρι γυαλιά ηλίου που θα προστατεύσουν τα μάτια σου από τις ακτινοβολίες του ήλιου.


Burberry Prorsum

THE SHIRTS
Οι μακριές πουκαμίσες που μπορείς να τις φορέσεις ως φορέματα με ένα κομψό ζωνάκι στη μέση αλλά και τα πουκάμισα είναι βασικές επιλογές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Το σημαντικό και σε αυτήν την περίσταση είναι να αποφύγεις τα λάθος υφάσματα που θα σε κάνουν να ιδρώσεις έντονα.

ΤΙP: Aπόφυγε τα δερμάτινα αξεσουάρ όπως οι μαύρες δερμάτινες τσάντες αφού είναι ένα καθαρά χειμερινό στιλ. Μπορείς να κρατήσεις ψάθινες αλλά και τσάντες από καμβά.


Victoria Beckham

ΤΗΕ HATS
Ένας βασικός κανόνας που πολλές φορές δεν τον τηρείς μέσα στην πόλη είναι η χρήση καπέλου. Όχι μόνο προστατεύει το κεφάλι σου από την έντονη θερμότητα αλλά προφυλάσσει το δέρμα και τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες.

TIP:
Επέλεξε καπέλα που πιστεύεις ότι ταιριάζουν στο στιλ και το ντύσιμό σου όπως είναι τα Panamas, ενώ φέτος τα καπέλα baseball επανήλθαν στο προσκήνιο.


Μarc by Marc Jacobs

ΤΗΕ Τ-SHIRTS
Επέλεξε t-shirt και συνδύασε τα με φούστες, παντελόνια και φορέματα που θα σου επιτρέψουν να κινείσαι με άνεση χωρίς να σε ζεσταίνουν.

TIP: Πρόσεξε την ποιότητα της μπλούζας σου. Δεν πρέπει να είναι συνθετική αφού η συγκεκριμένη ύφανση σε κάνει να ιδρώνεις, να κάνεις λεκέδες και πολλές φορές προκαλεί δυσοσμία.

ΣΗΜΕΙΩΣΕ πως όσο πιο άνετα νιώθεις μέσα στα ρούχα σου τις ημέρες καύσωνα με μεγαλύτερη ευκολία κινείσαι και λιγότερη κόπωση νιώθεις.

ΘΥΜΗΣΟΥ: Τα ρούχα σου να είναι αέρινα και όχι στενά. Ελαφριά υφάσματα και όχι σκληρά. Αν επιλέξεις κάτι τζιν ή κάτι από πιο σκληρό ύφασμα και επιμένεις στην επιλογή σου τότε φρόντισε να είναι κάτι oversized γιατί διαφορετικά απλά θα ταλαιπωρηθείς…

Read More

And More