Tι θα φορέσουμε τη νέα σεζόν; Όλα όσα είδαμε στα catwalks του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης…

Τι έμεινε για να έχεις απόλυτα ολοκληρωμένη άποψη για το τι θα φορεθεί τη νέα σεζόν; Να δεις κάποια από τα μεγάλα shows που παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Μπορεί οι δύο πρωτεύουσες να μην είναι όπως το Μιλάνο και το Παρίσι που έχουν τη δική τους fashion ιστορία αλλά έχουν πολύ σημαντική επιρροή στην βιομηχανία της pret-a-porter μόδας. Η μεν Νέα Υόρκη με κάποιους από τους σημαντικότερους οίκους, και το δε Λονδίνο, με τα ανερχόμενα ταλέντα του αλλά και τους τέσσερις οίκους ορόσημο της Βρετανικής μόδας.

Ας μην χρονοτριβούμε όμως κι ας πάμε απευθείας στην βρετανική πρωτεύουσα πριν ξεκινήσουμε το υπερατλαντικό μας ταξίδια για το New York Fashion Week.

“LONDON”

Burberry

Μεταλλικά total looks με τα γυαλιστέρα υφάσματα με όψη νερού να είναι το απόλυτο trend της Άνοιξης. Τα φορέματα είναι σε ανοιχτή γραμμή που μοιάζουν πολύ σε πουκάμισα μακριά ενώ το μήκος τους φτάνει στο γόνατο. Οι καμπαρντίνες είναι λευκές ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στους ώμους. Αν δεν είσαι φανατική της καμπαρντίνας, οι κάπες είναι tres chic και ρίχνοντας ένα σακάκι στους ώμους τις φέρνεις στη ζωή σου. Μεταλλικά είναι και τα πέδιλα που αξίζει φέτος να φορέσεις.

Mulberry

Αν μη τι άλλο ο οίκος Mulberry είναι απόλυτα συνδεδεμένος στο μυαλό μας με τη Μεγάλη Βρετανία κι αυτό μετέφεραν και στην πασαρέλα επιλέγοντας καλοχτενισμένα καθαρόαιμα σκυλιά να συνοδεύσουν τα ψηλόλιγνα μοντέλα. Παντελόνες σε loose γραμμή με το λευκό να επικρατεί και να δημιουργεί ολοκληρωμένα σύνολα σε ανδρόγυνο στιλ -τα κοστούμια έχουν την τιμητική τους. Κοστούμια με λουλούδια απλίκες σε μεταλλικές κλωστές, δερμάτινα φορέματα και λεπτομέρειες σε ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να φορέσεις και την ερχόμενη σεζόν. Το καμηλό είναι το χρώμα της σεζόν!

Vivienne Westwood

Σαφέστατα ιδιαίτερος ο χαρακτήρας της συλλογής αυτής -όπως πάντα- με μία εσάνς από Αmy Winehouse. Πουκάμισα ριγέ σε συνδυασμό με φούστες. Παστέλ αποχρώσεις που κάνουν αντίθεση με κόκκινες και πράσινες πινελιές ολοκληρώνουν για άλλη μια φορά την πρόταση της πάντα ανατρεπτικής Vivienne.

Mary Katrantzou


Τη Mary Katrantzou την αγαπάμε για την ελληνική καταγωγή της αλλά και για τα ιδιαίτερα prints που έκαναν εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο να τα φορέσουν. Τα φορέματα ακόμη κι όταν είναι σε ίσιες γραμμές δεν εφαρμόζουν απόλυτα στο σώμα, έχουν έντονους ώμους και μανίκια. Τα prints είναι επηρεασμένα από την παγκόσμια αλλά και ελληνική οικονομία με τα χαρτονομίσματα να τα κοσμούν ενώ τα πέδιλα είναι το βασικό παπούτσι για την ερχόμενη σεζόν.

“NEW YORK”

Victoria Beckham

Η συλλογή αυτή απέσπασε από τις καλύτερες κριτικές. Kαθαρές γραμμές, μινιμαλισμός, χωρίς καμία υπερβολή και για πρώτη φορά προτείνει -την διάθεση πολλών οίκων- για σύνολα που αποτελούνται από δύο κομμάτια. Τα φορέματα πηγαίνουν σε δεύτερη μοίρα και πρωταγωνιστές γίνονται τα λευκά πουκάμισα και οι μακριές φούστες. Τα χρώματα που μας προτείνει: μαύρο, άσπρο, κόκκινο.

Oscar de la Renta

Η κομψή κυρία που είναι καλεσμένη και θέλει να κάνει μία καλαίσθητη εμφάνιση είναι αυτή που θα ταυτιστεί με την συλλογή του οίκου. Pencil φούστες που τις σταματάνε στη μέση οι μεγάλες ζώνες. Τα διακριτικά σκισίματα στο πλάι τονίζουν τη θηλυκότητα, η δαντέλα και τα prints υπάρχουν ενώ τα ζακετάκια και οι κομψές γόβες είναι τα βασικά extras.

DKNY

Hello Sporty! Απόλυτα casual συλλογή με το λευκό και το τζιν να είναι τα δύο και βασικότερα στοιχεία της συλλογής. Το λευκό πουκάμισο είναι βασικό κομμάτι του ανοιξιάτικου ντυσίματος με τα κουμπιά να είναι κλειστά μέχρι ψηλά στο λαιμό. Οι τζιν βερμούδες, τα πουκάμισα αλλά και τα ζιν είναι οι επιλογές που αξίζει να φορέσεις ενώ τα δύο στιλ από παπούτσια είναι τελείως αντίθετα μεταξύ τους με τις γόβες με λουράκι και τα sneakers να πρωταγωνιστούν.

Diane von Furstenberg

What a lady! Η γυναίκα DVF είναι θηλυκή, αέρινη χωρίς ούτε δευτερόλεπτο της ζωής της να μην θέλει να τραβάει τα βλέμματα επάνω της. Χρώματα γήινα που μπλέκονται με ζωηρές αποχρώσεις δίνοντας ένα funky αποτέλεσμα. Ψηλόμεσες παντελόνες, μεταξωτά τοπ και ολόσωμες φόρμες είναι τα βασικά στιλ ρούχων που προτείνει η σχεδιάστρια για τη νέα σεζόν.


Marc Jacobs

Οι ρίγες έχουν την τιμητική του κι αν για την σειρά Louis Vuitton έβαλε τη σκακιέρα ο Marc Jacobs για την προσωπική του collection προτίμησε τη ρίγα. Γήινα χρώματα, χωρίς υπερβολές, με 60s διάθεση και φυσικά ρίγες σε κάθε πιθανή εφαρμογή σε ρούχο. Οι γόβες είναι φλατ και μυτερά.


Donna Karan

Σαν ηρωίδα που βγαίνει μέσα από τη θάλασσα μοιάζει η γυναίκα Donna Karan με υφάσματα που δημιουργούν κίνηση. Φορέματα που φτάνουν μέχρι το γόνατο σε αποχρώσεις του γκρι, μπλε και πράσινου ενώ η θηλυκότητα εκτοξεύεται μέσα από τα κομψά πέδιλα.


Calvin Klein

Tα παπούτσια έχουν πάτους και δένουν στον αστράγαλο αναδεικνύοντας τα πόδια. Τα παντελόνια φτάνουν μέχρι τη μέση της γάμπας ενώ τα τοπ είναι μεσάτα σε ίσια “καθαρή ” γραμμή. Τα φορέματα στενεύουν στη μέση και τα χέρια στολίζουν οι τσάντες φάκελοι.


Michael Kors

Έντονα χρώματα με το πράσινο, το κίτρινο και το κόκκινο να μην μένουν μόνο στα ρούχα αλλά να χρωματίζουν και τα γοβάκια της σεζόν. Φορέματα σε 60s γραμμή με τη ρίγα να υπάρχει ενώ η γεωμετρία, βασικό χαρακτηριστικό, δεν μένει μόνο στο κόψιμο των ρούχων αλλά και στα prints επάνω τους.


Ralph Lauren

Πόση θεατρικότητα! Αέρινα φορέματα, παντελόνες και φορέματα από μετάξι δίνουν κίνηση σε κάθε εμφάνιση. Οι ζώνες κατεβαίνουν πιο χαμηλά στη μέση ενώ τα κρόσσια δίνουν έναν πιο bohemiam αέρα στο ντύσιμό μας. Τα μαντίλια στο λαιμό και οι μπερέδες είναι η πρόταση του οίκου για την Άνοιξη 2013.

Read More

And More