High Waist: Η μόδα επιμένει στα ψηλόμεσα. Δες πως τα πρότειναν οι οίκοι και πως να τα φορέσεις

Δύσκολο να μην το έχεις παρατηρήσει αλλά λέω να σου το αναφέρω και πάλι… Τα ψηλόμεσα είναι (και) φέτος στη μόδα!
Κι αν ακόμη επιμένεις στο σεξ απίλ των χαμηλόμεσων, η μόδα επιμένει στην κομψότητα ενός ψηλόμεσου δίνοντας στη γραμμή του σώματός σου το σωστό σχήμα.

Τα παντελόνια έχουν την τιμητική τους με την κλασική γραμμή να κυριαρχεί στις επιλογές μας όπως και οι φούστες που άλλοτε maxi κι άλλοτε mini έρχονται να αναδείξουν την πιο θηλυκή μας πλευρά. Τα ψηλόμεσα σορτς έχουν την δική τους θέση στην καρδιά μας και ο τρόπος που μπορούμε να φορέσουμε τα ψηλόμεσα ποικίλει. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας τη φετινή σεζόν διατηρούν τη γραμμή αυτή και προσθέτουν κάποια στοιχεία όπως οι ραφές ψηλά στη μέση στα φορέματα.

Ας αφήσω όμως την φλυαρία αφού σου συγκεντρώνω τα ψηλόμεσα κομμάτια που είδαμε στις μητροπόλεις της μόδας ώστε να δεις τι καινούριο προτείνουν, πως τα συνδυάζουν αλλά και πως μπορείς να φορέσεις τα κομμάτια που ήδη έχεις με τους σημερινούς κανόνες της μόδας.

πλεονεκτήματα των ψηλόμεσων κομματιών; Κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο ψηλά

Τα μειονεκτήματα των ψηλόμεσων κομματιών; Μπορεί να κάνουν τους γλουτούς να μοιάζουν μεγαλύτεροι.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Από αριστερά: Balmain, Balmain, Guy Laroche

Νοσταλγία δημιουργούν οι μεγάλοι οίκοι μόδας με τα παντελόνια να είναι φέτος στην πλειοψηφία τους ψηλόμεσα και να κάνουν τα πόδια να φαίνονται ακόμη πιο μακριά. Οι στενές γραμμές κολακεύουν πολύ την περιφέρεια και τις καμπύλες ενώ τα ψηλόμεσα ανοιχτά- ίσια παντελόνια είναι η πιο stylish εκδοχή που μπορείς να τα φορέσεις. Βάλε τη φαντασία σου να οργιάσει και κάνε συνδυασμούς εμπνευσμένους από τη δεκαετία του ’90.

MINI ΦΟΥΣΤΕΣ

Από αριστερά: DSquared2, Fendi, Balmain

Flash back! Οι mini στενές φούστες παραμένουν στο προσκήνιο με το styling να παίζει τον πιο δυναμικό ρόλο και να μας μεταμορφώνει σε Madonna του ‘Like a Virgin’! Ψηλές φούστες με τις δερμάτινες να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τα t-shirts (που φέτος τα αμάνικα έχουν τον κύριο ρόλο) να κάνουν πολύ έξυπνο στιλιστικό παιχνίδι δημιουργώντας μία ψευδαίσθηση πως αυτό το σύνολο είναι casual.

PENCIL ΦΟΥΣΤΕΣ
Από αριστερά: Carven, Loewe, Oscar de la Renta

Αν οι ψηλόμεσες γραμμές μέχρι στιγμής μπορεί να σου φαίνονται αρκετά μοντέρνες και νεανικές οι ψηλόμεσες φούστες που φτάνουν μέχρι το γόνατο, λίγο πιο πάνω -λίγο πιο κάτω – μπορεί να δώσουν στιλ και στις πιο απαιτητικές. Άλλοτε οι ψηλόμεσες pencil φούστες έρχονται για να αγκαλιάσουν τις κάμπυλες κι άλλοτε οι πιο loose γραμμές δίνουν αέρα στο σώμα και κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο ψηλά. Σημείωσε πως αν την επιλέξεις τη φούστα σου σε Α γραμμή τυχόν περιττά κιλάκια καλύπτονται με μαγικό τρόπο ενώ ιδανικός συνδυασμός είναι τα ψηλά τακούνια.

ΣΟΡΤΣ

Από αριστερά: Fendi, Rochas, Elie Saab

Τα ψηλόμεσα σορτς είναι το hot item της τάσης! Ένα ψηλόμεσο σορτς αμέσως προσθέτει μήκος στα πόδια σου, κάνει τους γλουτούς να φαίνονται πιο ψηλά από ότι στην πραγματικότητα είναι και τυχόν περιττά κιλάκια στην περιοχή της κοιλιάς εξαφανίζονται. Αν τα πόδια δεν είναι το δυνατό χαρτί στην σιλουέτα σου τότε η φετινή μόδα σου βρήκε την λύση: οι ζιπ κιλότ έρχονται και αποφορτίζουν το άγχος του πως θα το φορέσεις τα σορτς.

ΖΩΝΗ

Από αριστερά: Bottega Veneta, Fendi, Carolina Herrera

Η τάση για φέτος είναι η ζώνη στη μέση σου. Είτε επιλέξεις να φορέσεις ένα κομψό μακρύ πουκάμισο σε ίσια γραμμή είτε ένα φόρεμα, είτε παντελόνι… μία ζώνη μπορεί πολύ εύκολα να διαχωρίσει το πάνω με το κάτω μέρος ακριβώς στο ύψος που θέλεις μετατρέποντας ανα πάσα ώρα και στιγμή το ρούχο σου από χαμηλόμεσο σε ψηλόμεσο.

ΓΡΑΜΜΗ

Από αριστερά: Lanvin, Charlier, Valentino

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει επάνω κάποιο διαχωριστικό σημείο, η γραμμή του ρούχου μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει την τάση, δίνοντας σχήμα και ακολουθώντας τις καμπύλες του σώματος. Ένα στενό φόρεμα μπορεί στο ύψος επάνω ακριβώς από τα κόκκαλα της λεκάνης να δημιουργεί μία σούρα ώστε να δίνει την αίσθηση δύο κομματιών. Το ίδιο μπορεί να δημιουργήσει και μία πολύ διακριτική ραφή στο ίδιο ύψος αλλά και το belly bearing αφήνοντας κομμάτι της μέσης ή της περιφέρειας έξω.

Read More

And More