Οι πασαρέλες γέμισαν με βολάν! Πώς να τα φορέσεις ανάλογα με το σώμα σου…

Τα είδαμε στις φλαμένγκο δημιουργίες των οίκων Balenciaga και Ralph Lauren αλλά και να διακοσμούν βαθιά ντεκολτέ για Givenchy και Gucci. Πότε ήταν όμως η τελευταία φορά που σκέφτηκες σοβαρά να βάλεις βολάν στο look σου;

Η λέξη από μόνη της μπορεί να σου φέρνει στο μυαλό την υπερβολή των 80s αλλά φέτος τα βλέπουμε στην πιο μοντέρνα και σοφιστικέ εκδοχή τους. Κάναμε λοιπόν μια επιλογή από τα αγαπημένα μας looks για δεις πως μπορούν να λειτουργήσουν για πολλά και διαφορετικά στιλ και για να καταλάβεις γιατί τα λάτρεψαν φέτος οι σχεδιαστές.


Aπό αριστερά: Chloe, Gucci, Isabel Marant

Ο τρόπος ωστόσο που θα τα φορέσεις θέλει κάποια προσοχή για αυτό σου δίνουμε κάποια χρήσιμα tips για να μην αστοχήσεις.
Ο γενικός κανόνας είναι να κρατήσεις τα βολάν μακριά από τα σημεία που δεν θέλεις να τονίσεις.
Επίσης το να συνδυάζεις τα βολάν με πιο “ήσυχα” κομμάτια θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την υπερβολή στο look σου.


Από αριστερά: Acne, Giambattista Valli, Burberry Prorsum

TOP ΜΕ ΒΟΛΑΝ
-Τόνισε ένα μικρό μπούστο με οριζόντια βολάν. Τα βολάν που έρχονται από τον ένα ώμο στον άλλο, τονίζουν το στήθος και το κάνουν αμέσως να δείχνει πιο πλούσιο.

-Αν το στήθος σου είναι πλούσιο προτίμησε μια κάθετη σειρά βολάν στο κέντρο του ρούχου.Αυτό θα σε προστατεύσει από το να φανεί υπερβολικά μεγάλο το μπούστο σου.

-Αν δεν είσαι σίγουρη για το αν θα ταιριάξουν τα βολάν στο σώμα σου, προτίμησέ τα στο τελείωμα του top ή των μανικιών του. Αυτές οι λεπτομέρειες δίνουν ένα θηλυκό twist στην εμφάνισή σου και δεν έχεις κίνδυνο να φανείς υπερβολική.

-Συνδύασε το top σου με με ένα ίσιο παντελόνι ή μια pencil φούστα, διάλεξε ένα ζευγάρι απλά παπούτσια και περιόρισε τα αξεσουάρ σου.


Aπό αριστερά: Givenchy, Ralph Lauren, Marni

ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ
-Δώσε έμφαση στους γλουτούς με μια φούστα με βολάν στο ύψος τους.

-Από την άλλη, αν έχεις ήδη γεμάτους γλουτούς προσανατολίσου προς μια φούστα περίπου στο μήκος του γόνατου με βολάν στο τελείωμά της. Με αυτόν τον τρόπο θα αποσπάσεις την προσοχή από το σημείο των γλουτών και η σιλουέτα σου θα φανεί πιο ισορροπημένη.

-Απόφυγε τις φούστες με βολάν αν δεν νιώθεις σιγουριά για τα πόδια σου. Αν είσαι δυσαρεστημένη με το σχήμα των ποδιών σου, τα βολάν θα σου προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια. Προτίμησε ένα top με βολάν για να τραβήξεις την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματός σου.

-Φόρεσε τη φούστα σου με ένα απλό top και γόβες ή sexy πέδιλα για ένα χαλαρό και θηλυκό αποτέλεσμα.


Από αριστερά: Οscar de la Renta, Οscar de la Renta, Chloe

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ
Ισορρόπησε τις αναλογίες σου:

-Αν οι αναλογίες σου είναι σωστές, αυτό δεν σε αφορά.

-Αν υπάρχει κάποια δυσαναλογία στο σώμα σου, διάλεξε ένα φόρεμα που θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις τη δυσαναλογία αυτή. Για παράδειγμα, αν έχεις μικρό μπούστο και πιο φαρδιά περιφέρεια, θα πρέπει να στραφείς προς ένα φόρεμα με οριζόντια βολάν στο στήθος για να του δώσεις όγκο.

-Δοκίμασε το φόρεμά σου με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα, sexy πέδιλα με λουράκια! Τα βολάν δείχνουν κάπως girlish κι ένα τέτοιο ζευγάρι πέδιλα θα σου δώσουν τη θηλυκότητα που χρειάζεσαι.


Από αριστερά: Acne, J.W.Annderson, Gareth Pugh

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ:
-Αν η σιλουέτα σου είναι μικροκαμωμένη να είσαι πολύ προσεχτική με τα μεγάλα βολάν. Υπάρχει κίνδυνος να φανεί υπερβολικό το αποτέλεσμα.

-Περιόρισε τα βολάν σε ένα μόνο κομμάτι καθώς είναι τόσο έντονα από μόνα τους που πολλά μαζί θα μοιάζουν κακόγουστα.

Read More

And More