HAUTE COUTURE: Οι πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που είδαμε στην υψηλή ραπτική!

H Couture Fashion Week για το χειμώνα του 2014 ολοκληρώθηκε και μπορεί το μυαλό όλων μας να είναι στις διακοπές πάντα χρειαζόμαστε όμως λίγο επιπλέον fashion ενδιαφέρον.

Είδαμε λοιπόν λεγεώνες από λαμπερά βραδινά looks με έμφαση στα εκπληκτικά υφάσματα και τα πολυτελή υλικά από τα μεγαλύτερους οίκους του κόσμου, υπέρκοψα daywear, sexy αλλά και πιο dark δημιουργίες.

Aς δούμε όμως πιο αναλυτικά τι παρουσίασε ο κάθε οίκος ξεχωριστά…

DIOR


Το θέμα αυτής της σεζόν για την Dior Haute Couture συλλογή, επικεντρώνεται σε ιστορικά σχέδια όλων των δεκαετιών (και των αιώνων), καθιστώντας τα σύγχρονα. Ο Βέλγος σχεδιαστής Raf Simons ξεκίνησε το show σε μια δραματική νότα με δομημένα φορέματα εμπνευσμένα από τις σιλουέτες του 18ου αιώνα με τονισμένη μέση και στη συνέχεια balloon φούστες με μήκος μέχρι το πάτωμα. Αλλού, τα μοντέλα φορούσαν ολόσωμες baggy φόρμες με χρηστικές διακοσμητικές λεπτομέρeιες. Ωστόσο, όσο το show εξελισσόταν δεν έλειψαν και τα day-dresses όπως και τα ανδροειδή παλτά και παντελόνια.

ELIE SAAB


Εμπνευσμένος από το Παρίσι, την Πόλη του Φωτός, ο Elie Saab παρουσίασε μια συλλογή για το μεγαλείο της στο haute couture show του. Η γυναίκα Elie Saab λάμπει και αντανακλά, όπως η ίδια η πόλη με εκθαμβωτικά κρύσταλλα-στους τόνους του saphire blue, του κόκκινου και του ροζ. Η δαντέλα, το τούλι και τα κρυστάλλινα κεντήματα -όλα δηλαδή τα signature υλικά του σχεδιαστή υπήρχαν στη συλλογή, ενώ πολυτελείς γούνινες εσάρπες πρόσθεταν ένα παρισινό αέρα στα elegant φορέματα.

CHANEL


Τιμώντας τον Le Corbusier, αρχιτέκτονα του 20ου αιώνα, το Chanel haute couture show για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 ήταν μια συγχώνευση της “more is more” πολυτέλειας και μιας συγκρατημένης σοβαροφάνειας. Αυτή τη σεζόν, ο creative director του οίκου Karl Lagerfeld επικεντρώθηκε στο σχήμα και τη δομή, με σιλουέτες τονισμένες στη μέση και full, A-line φούστες. Όπως πάντα όμως, η γυναίκα Chanel θέλει τους καλλωπισμούς της με τη δαντέλα, το τουίντ, τις πολυτελείς υφές, και τα κρυστάλλινα κεντήματα να διακοσμούν όλα τα σύνολα.

VALENTINO


Oι σχεδιαστές Maria Grazia Chiuri και Pierpaolo Piccioli για την couture συλλογή του χειμώνα για τον οίκο Valentino εμπνεύστηκαν από την Pre-Raphaelite art. Αν και το θέμα μπορεί να φέρνει στο μυαλό την σκοτεινή εικόνα της Οφηλία, αυτό που αποκαλύφθηκε στο catwalk του Παρισιού ήταν φωτεινό, ευάερο και αναμφισβήτητα θηλυκό. Η σεμνή συγκράτηση της γυναίκας Valentino είναι εμφανής στα μακρυμάνικο φορέματα και στα μήκη κάτω από το γόνατο σε διαφανή υφάσματα. Τα κομψά ντραπαρίσματα στους τόνους του δέρματος συνθέτουν ένα look ρωμαϊκής θεάς ενώ τα embellished gowns είναι από μόνα τους έργα τέχνης.

ATELIER VERSACE
///


Έχοντας σαν θέμα την κλασική σιλουέτα της δεκαετίας του ’50 η couture συλλογή του οίκου Atelier Versace για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014, έδωσε τη δική της ερμηνεία για τα ball gowns. Ενώ τα μπούστα και τo tailoring ήταν τα κύρια θέματα της σεζόν, οι κομψές body-con σιλουέτες της συλλογής και oι τονισμένοι ώμοι έδωσαν μια ελαφρώς 80’s αίσθηση στη συλλογή.

GIAMBATTISTA VALLI


Παρουσιάζοντας την έβδομη haute couture συλλογή του, ο Ιταλός σχεδιαστής Giambattista Valli διαπραγματεύεται με τη chic και χαλαρή πολυτέλεια για τη χειμερινή σεζον του 2014. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να φανταστεί τη γυναίκα Valli δίπλα στην πισίνα με τα ριγέ daydresses, τα κατάλευκα τοπ και ένα φουλάρι-που θυμίζει πετσέτα τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι τους σε στιλ του παλιού Χόλιγουντ. Ωστόσο, ο Valli φέρνει το δράμα και το ρομαντισμό στην couture συλλογλη του με τις flouncy skirts με layers πάνω από τούλι, κεντημένες με δαντέλα και λουλούδια.

JEAN PAUL GAULTIER


Ενώ την περασμένη σεζόν ήταν όλα σχετικά με τις πεταλούδες, η έμπνευση του Jean Paul Gaultier πήρε μια πιο μακάβρια τροπή για τη χειμερινή haute couture συλλογή του, με τα βαμπίρ να είναι το κύριο θέμα στην πασαρέλα. Από τη βικτοριανή δαντέλα στις μαύρες ολόσωμες φόρμες και τις χρυσές αλυσίδες, η γυναίκα Gaultier είναι μια εντυπωσιακή φιγούρα που αποπνέει καθαρή ενέργεια και σεξαπίλ με το κατακόκκινα χείλη και το χαλασμένο Pompadour χτένισμα.

Read More

And More