New York Fashion Week Spring-Summer ’15: Τι θα φορέσουμε το επόμενο καλοκαίρι!

Μπορεί αυτή την περίοδο εμείς να αρχίζουμε να κάνουμε update στην φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα γιατί όμως να μην πάρουμε μια γεύση για το τι θα φορεθεί το επόμενο καλοκαίρι; Έτσι για να είμαστε απολύτως ενημερωμένες…

Με τα shows στη Nέα Υόρκη να έχουν ήδη ολοκληρωθεί έχουμε κιόλας αποκτήσει μια πρώτη εικόνα! Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις προτάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών εκεί για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2015 και ας δούμε τα κομμάτια που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα κάθε οίκος ξεχωριστά στα catwalks.

CALVIN KLEIN

Μέχρι τώρα ο Francisco Costa έχει καθορίσει το στιλ της γυναίκας Calvin Klein και αυτό είναι minimal και σοφιστικέ. Downtown και elegant. Για την άνοιξη του ’15 όμως στράφηκε προς το menswear για έμπνευση, με επιμήκεις σιλουέτες, κομψό ράψιμο και ελαφριά layers, στις αποχρώσεις του off-white, του μπλε και του μπορντό.

RALPH LAUREN

H συλλογή του Ralph Lauren για την άνοιξη του ’15 θα μπορούσε να περιγραφεί ως “romantic safari”. Η προχειρότητα των khakis ήταν σε συνδυασμό με βραδινά υφάσματα και σχέδια για ένα twist πολυτέλειας στο θέμα.

MARC JACOBS

O Marc Jacobs για την άνοιξη του ’15 παρουσίασε μια απρόσμενη αλλά φανταστική συλλογή με military επιρροές, αντί όμως για τα συνηθισμένα παλτό και ολόσωμες φόρμες προτίμησε φορέματα με cargo τσέπες, διακοσμητικές απλικέ λεπτομέρειες αλλά και λουλούδια.

ΑLEXANDER WANG

O Alexander Wang για την ανοιξιάτικη συλλογή του είχε σαν θέμα τα sneakers χρησιμοποιώντας διάφορα μέρη του παπουτσιού ως πηγή έμπνευσης για τα σπορ και φουτουριστικά σχέδιά του.

PROENZA SCHOULER

Ο οίκος Proenza Schouler για την άνοιξη του ’15 έδωσε τη δική του εκδοχή για το Αmerican sportswear με μια συλλογή που περιλάμβανε polo μπλουζάκια, παρκά και πλισέ φούστες με λεπτομέρειες από πολυτελή υλικά όπως σιφόν, δέρμα και υφαντά.

MICHAEL KORS

Η άνοιξη είναι εποχή αναγέννησης και αισιοδοξίας όπου και αν βρίσκεσαι, είπε ο Michael Kors και παρουσίασε μια συλλογή γεμάτη από floral patterns σε 50’s σιλουέτες με τονισμένη μέση, slim-fit παντελόνια και oversized καμπαρντίνες όλα συνδυασμένα με φλατ σανδάλια.

MARC BY MARC JACOBS

Αν νόμιζες πως επειδή είναι άνοιξη το κορίτσι Marc By Marc θα ακολουθούσε τον glam δρόμο, κάνεις λάθος. Για τη δεύτερη συλλογή τους για το brand, η Katie Hillier και η Luella Bartley δημιούργησαν κάτι μεταξύ punk και raver στιλ με bandeau tops φορεμένα πάνω από t-shirts, ολόσωμες φόρμες που θυμίζουν το”Κουρδιστό Πορτοκάλι” και edgy λεπτομέρειες.

OSCAR DE LA RENTA

O Oscar De La Renta για την άνοιξη του ’15 δημιούργησε μια συλλογή σε ουδέτερες και παστέλ αποχρώσεις στις χαρακτηριστικές ladylike σιλουέτες του. Η γυναίκα De La Renta το πρωί φοράει καρό prints ενώ αργότερα florals, διακοσμημένα με κρύσταλλα και πολυτελείς λεπτομέρειες.

DIANE VON FURSTENBERG

Η γυναίκα Diane von Furstenberg για την άνοιξη του ’15 κάνει update στην πρωινή γκαρνταρόμπα της με θηλυκά φορέματα, καλοραμμένα παντελόνια και ελαφριά πανωφόρια σε ουδέτερες αλλά και ζωηρές αποχρώσεις.

VICTORIA BECKHAM

Για την άνοιξη του ’15 η Victoria Beckham δημιούργησε μια συλλογή με ομοιόμορφα looks και military λεπτομέρειες στους τόνους του μπεζ, του μαύρου και του μπορντό.

VERSUS VERSACE

Η Donatella Versace σε συνεργασία με τον Anthony Vaccarello θέλουν τη γυναίκα Versus να δείχνει τη μακριά φιγούρα της σε σιλουέτες που αγκαλιάζουν το σώμα και sexy cut-out λεπτομέρειες στις αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου.

ANNA SUI

Η τελευταία συλλογή της Anna Sui περιλάμβανε κυριολεκτικά όλες τις εμμονές της: το Λονδρέζικο στιλ στα τέλη του ’60 , τις art nouveau και deco, το hippie και το glam στιλ.

JEREMY SCOTT

Μετά τη χειμερινή συλλογή του που είχε σαν έμπνευση το sportswear, ο Jeremy Scott έδωσε την προσοχή του στα floral patterns και τα ζωηρά χρώματα. Ένα από τα fashion items που ξεχώρισε ήταν ένα sweater με το Shrek ενώ το show του έκλεισε η Miley Cyrus.

MAISON MARTIN MARGIELA

Η ομάδα MM6 για την ανοιξιάτικη συλλογή της ανάμειξε διαφορετικούς πολιτισμούς. Κιμονό φορέματα και σακάκια σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά δεμένα ιαπωνική σανδάλια με υπερβολικές πλατφόρμες αλλά και western λεπτομέρειες από suede jackets με κρόσσια και ανοιχτόχρωμα denim συνθέτουν την νέα collection.

Read More

And More