Milan Fashion Week Spring-Summer ’15: Τι θα φορέσουμε το επόμενο καλοκαίρι!

Μία από τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας στον κόσμο, αυτή που οι Ιταλοί σχεδιαστές μόδας βάζουν τους δικούς τους όρους για τη νέα σεζόν στο Μιλάνο, ολοκληρώθηκε. Η δεκαετία του ’70 αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς designers δεν έλειψαν όμως και τα floral prints -όπως και από καμία ανοιξιάτικη σεζόν- αλλά και τα εντυπωσιακά colour-blocking και οι πολυτελείς λεπτομέρειες.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος και ποιες τάσεις φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο για την επόμενη άνοιξη και καλοκαίρι…

AΝGELOS BRATIS
///
Ο Έλληνας σχεδιαστής Άγγελος Μπράτης άνοιξε το show του όπως και το συνέχισε: με φορέματα με shape και ντραπαρίσματα. Μετέτρεψε τις Grecian πτυχές σε ρούχα του 20ού αιώνα δημιουργώντας μια συλλογή εμπνευσμένη από τον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη. Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησε κυμάνθηκε από το έντονο μπλε μέχρι το ροζ και το μπεζ ενώ ολοκλήρωσε τα looks, με κοσμήματα της Maria Mastori.

GUCCI
///
Ενώ την περασμένη σεζόν η συλλογή Gucci ήταν εμπνευσμένη από το mod στιλ της δεκαετίας του ’60, αυτή τη φορά το brand πήγε ένα ταξίδι στα 70’s. Cropped jeans σε χαλαρή boyfriend γραμμή ήταν σε συνδυασμό με band jackets, ενώ suede φούστες φορέθηκαν με γούνινα γιλέκα. Για αξεσουάρ, μαλακές δερμάτινες messenger bags, strappy πέδιλα και ψηλές μπότες ολοκλήρωσαν το vibe του ’70.

DOLCE &GABBANA

H Σικελία ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης για τoυς Dolce & Gabbana για αρκετές σεζόν τώρα, αυτή τη φορά όμως, οι σχεδιαστές διάλεξαν την Ισπανία για επιρροή τους. Το αποτέλεσμα ήταν μια συλλογή που επικεντρώνεται στην “επίδραση του πολιτισμού της Ισπανίας, στην κληρονομιά της Σικελίας”. Από τα κεντημένα μπολερό σακάκια με γαρίφαλα, μέχρι τις κάπες εμπνευσμένες από τις ταυρομαχίες, η ισπανική επιρροή ήταν σαφής, σε μια παλέτα χρωμάτων από κόκκινο, μαύρο και λευκό.

FENDI
//
Το show Fendi για την άνοιξη-καλοκαίρι του ’15 ξεκίνησε με φορέματα και jackets με patterns από ορχιδέες αποκαλύπτοντας μια πιο ανάλαφρη πλευρά του οίκου. Η συλλογή, καθώς οι περισσότερες Fendi τείνουν να είναι, ήταν εκλεκτική. Baggy harem pants, ​​σε συνδυασμό με jackets διακοσμημένα με κρόσσια, φορέματα με cut-outs, ενώ δεν έλειψαν και φορέματα στολισμένα με φτερά.

MARNI
///
Γιορτάζοντας 20 χρόνια ο οίκος Marni, παρουσίασε μια συλλογή η οποία φαινόταν να εξελίσσεται συνεχώς στην πασαρέλα. Τα πρώτα looks ξεκίνησαν σε ουδέτερες αποχρώσεις με τα ρούχα να σχηματίζουν ανάγλυφα σχήματα και κομψές καμπύλες που κινούνταν μακριά από το σώμα. Αλλά καθώς το show προχωρούσε, τα χρώματα έγιναν πιο πολύπλοκα, όπως και οι σιλουέτες και οι υφές. Έντονα colour-blocking σε συνδυασμό με γεωμετρικά σχήματα και floral prints έφεραν μια κοσμική επιρροή στην ντουλάπα της γυναίκας Marni.

SALVATORE FERRAGAMO
///
Για την άνοιξη του 2015 ο οίκος Ferragamo παρουσίασε μια συλλογή με δομημένες σιλουέτες διατηρώντας όμως μια κομψή θηλυκότητα. Οι υφές κυμάνθηκαν από φθαρμένες άκρες, σε tailored σακάκια και snakeskin μπούστα, σε μια χρωματική παλέτα που από φυσική, σχεδόν στο μπεζ της άμμου μετατράπηκε σε τολμηρή με φωτεινές κίτρινες, μπλε και πράσινες αποχρώσεις.

EMILIO PUCCI
///
Για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2015 πολλοί σχεδιαστές αξιοποίησαν τη δεκαετία του ’70 ως πηγή έμπνευσης, αλλά για τον Emilio Pucci τα 70’s είναι πάντα μια πηγή αναφοράς. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στο runway του για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2015 ήρθαμε αντιμέτωποι με μια τόσο ανεπιτήδευτα glamorous συλλογή από beachy μποέμ φορέματα, tie-dye prints και παντελόνια διακοσμημένα με κρόσσια.

GIORGIO ARMANI
///
Για την άνοιξη του ’15, o Giorgio Armani παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τη γη και τη θάλασσα, με ρευστές σιλουέτες που θυμίζουν κύματα, σε μια χρωματική παλέτα από γκρι, μπεζ, μπλε και bronze metallics.

ETRO
///
Ο οίκος Etro για την επόμενη άνοιξη, παρουσίασε μια συλλογή με 70’s-hippie-chic αίσθηση που περιλάμβανε ελαφριές υφές πυκνά κεντήματα, και μια bohemian άνεση. Τα looks ολοκλήρωσαν δετά, elegant ψηλοτάκουνα πέδιλα αλλά suede μπότες διακοσμημένες με κρόσσια.

VERSACE
///
Το κορίτσι Versace για την άνοιξη του ’15 τραβάει την προσοχή από όπου και αν περάσει. Τα graphic prints και τα παιχνιδιάρικα κοψίματα φέρνουν μια ελαφρώς sporty αίσθηση στα ρούχα, ενώ οι τσάντες διαθέτουν επίσης στοιχεία peekaboo. Το φινάλε ήταν λαμπερό με φορέματα διακοσμημένα με glitter και τολμηρά ζιγκ-ζαγκ.

MOSCHINO
//
Μετά τη συλλογή της περασμένης σεζόν που είχε σαν θέμα τα McDonalds και τον Bob Squarepants o Jeremy Scott για την ανοιξιάτικη συλλογή Μoschino εμπνεύστηκε από την Barbie. Tα 80 ‘s inspired looks της collection είχαν πολύ ροζ (όπως ήταν αναμενόμενο), πολύ χρυσό μεταλλικό και πολλές αλυσίδες.

PRADA
///
Για την άνοιξη του ’15 η Miuccia Prada παρουσίασε μια συλλογή βασισμένη στα πολυτελή διακοσμητικά στοιχεία. Πλούσια μπροκάρ κάλυπταν τα πάντα, από τα παλτό, τα tops ακόμη και τα ντεκολτέ. Πολλαπλά μοτίβα έκαναν την εμφάνισή τους που μιμούνται αυτά του παπλώματος, με ποικίλα prints και χρώματα ενώ τα looks ολοκληρώθηκαν με ψηλοτάκουνα clogs πάνω από πολλαπλά στρώματα από κάλτσες, και λαμπερά σκουλαρίκια.

Read More

And More