New York Fashion Week Fall/Winter ’15: Τι θα φορέσουμε τον επόμενο χειμώνα

Mπορεί εμείς να ανυπομονούμε να έρθει η άνοιξη, οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές όλου του κόσμου όμως, αυτή τη στιγμή διαμορφώνουν τα trends του επόμενου χειμώνα. Γιατί λοιπόν να μην ενημερωθούμε πρώτες για το τι πρόκειται να φορεθεί; Το πρώτο στίγμα το πήραμε από τα shows που ολοκληρώθηκαν στη Νέα Υόρκη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος και ποιες τάσεις φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο για τον επόμενο χειμώνα…

ALEXANDER WANG
///
Με μια παλέτα χρωμάτων ως επί το πλείστον από μαύρο, η συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2015 από τον Αlexander Wang αφήνει το σπορ vibe της περασμένης σεζόν για μια πιο νευρική, rocker σικ εμφάνιση. Looks στολισμένα με αλυσίδες και ασημένιες λεπτομέρειες φέρουν ένα goth twist στην συλλογή που ολοκληρώνεται από ογκώδη platform shoes.

ALTUZARRA
///
Ο Joseph Altuzarra παρουσίασε τη συλλογή με τσάντες του στο catwalk του χειμώνα 2015. Μοιάζουν πολύ με τα ρούχα σχολίασε, οι τσάντες είναι εμπνευσμένες από τη δεκαετία του ’70 με ένα άγγιγμα της σύγχρονης πολυτέλειας. Τσάντες με κρόσσια συμπληρώνουν τα διακοσμημένα με γούνα σακάκια, τα φορέματα από δαντέλα και βαριά πουλόβερ.

DIANE VON FURSTENBERG
///
Με ένα άνοιγμα από το girl-of-the moment Kendall Jenner, το show της Diane Von Furstenberg ξεκίνησε με ένα wrap dress σε λευκό, διακοσμημένο με μια μαύρη ζώνη. H αυστριακή σχεδιάστρια, παρουσίασε όμως και ρούχα εμπνευσμένα από την ανδρική γκαρνταρόμπα με τη μορφή slim-cut κοστουμιών ή sexy minimal φoρεμάτων.


JASON WU
///
Συνεχίζοντας τη στροφή στο σχεδιασμό του, ο Jason Wu παρουσίασε μια συλλογή για το χειμώνα του 2015 που ήταν τόσο ladylike όσο και cool την ίδια στιγμή. Με μια παλέτα χρωμάτων από military green, κόκκινο, χρυσό και μαύρo, η γυναίκα Jason Wu τραβάει την προσοχή με κομψές και αισθησιακές σιλουέτες.

JEREMY SCOTT
///
O Jeremy Scott στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης παρουσίασε μια πολύχρωμη συλλογή για τον επόμενο χειμώνα. Χρωματιστά καλσόν σε συνδυασμό με φορέματα με ψυχεδελικά prints με σιλουέτες δανεισμένες από τη δεκαετία του 60, peter pan collars και mary-janes πλημμύρισαν τα runways.

MARC BY MARC JACOBS
//
Το Marc by Marc Jacobs κορίτσι για τον επόμενο χειμώνα γίνεται πολύπλοκο, με layers ρούχων, όπως καρό φούστες επενδεδυμένες με κρινολίνα, ακόμη και ιμάντες που συνδέονται με τις τσάντες. Γιατί απλά να φορέσεις ένα όμορφο φόρεμα, όταν μπορείς να φορέσεις σαν layer πάνω από μια printed μπλούζα;

MICHAEL KORS
//
O Michael Kors για τον επόμενο χειμώνα δανείστηκε από τα αγόρια. Ο Αμερικανός σχεδιαστής πρόσφερε τη δική του εκδοχή για το ανδρικό στιλ στις γυνάικες ενώ δεν παρέλειψε να εμπλουτίσει τη συλλογή του με glam λεπτομέρειες όπως γούνες, θηλυκά βολάν και τόνους του χρυσού.

OSCAR DE LA RENTA
///
Μόνο μερικούς μήνες μετά τον θάνατο του Oscar de la Renta, o πρώην σχεδιαστής της Nina Ricci, Peter Copping πήρε τα ηνία για τη νέα συλλογή του οίκου. Η προσέγγιση του Copping έμοιαζε να αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα κ. de la Renta με μια σειρά από ladylike looks που κυμαίνονταν από πρωινά σε βραδινά. Είδαμε παλτό με ψηλούς γιακάδες, φούστες με όγκο και τουίντ ενώ η πιο επίσημη ενδυμασία επικεντρώθηκε στα πλούσια κοσμήματα και στις δραματικές σιλουέτες.

PRABAL GURUNG
///
Η γυναίκα Prabal Gurung φαίνεται να πηγαίνει σε ένα ορεινό καταφύγιο για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2015. Με μια ντουλάπα που αποτελείται από γούνινα coverups, πλεκτά με παλιά κεντήματα και sporty κομμάτια ο χειμώνας επικεντρώνεται στα φορέσιμα looks με glamorous πινελιές.

TOMMY HILFIGER

O Tommy Hilfiger στη χειμερινή συλλογή του έδωσε ένα κολεγιακό και sporty ύφος. Από τη μία πλευρά, υπήρχαν καθωσπρέπει school-girls με πλισέ φούστες, ζακέτες και γιακάδες, ενώ από την άλλη, υπήρχαν πιο σπορ vibes, όπως μπλούζες ποδοσφαίρου σε στιλ φορέματος ή varsity σατέν jackets.

VICTORIA BECKHAM

Η Victoria Beckham για τη νέα της συλλογή εστίασε στα φορέματα με ντραπέ στοιχεία σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα από μαύρο, μπλε, γκρι, μπεζ και ιβουάρ. Όσο για το πανωφόρι, η γυναίκα Beckham φοράει ένα ευρύχωρο παλτό διακοσμημένο με υπερμεγέθη κουμπιά.

RALPH LAUREN

Την περασμένη σεζόν, η γυναίκα Ralph Lauren πήγε για σαφάρι, αλλά για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2015, επέστρεψε στις νοτιοδυτικές ρίζες της με μια συλλογή από σοφιστικέ looks που που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς κόπο. Με μια παλέτα χρωμάτων από κρεμώδες λευκό, μπεζ, μαύρο και βαθύ καφέ, η γυναίκα Ralph Lauren μένει ζεστή με ογκώδη πλεκτά, γούνες και ποντσο ενώ για το βράδυ, δανείζεται από την ανδρική γκαρνταρόμπα με μαύρα pantsuits, αλλά και αισθησιακά φορέματα.

MARC JACOBS

Μετά τη military inspired συλλογή του για την άνοιξη, ο Marc Jacobs δημιούργησε μια χλιδάτη συλλογή που λειτούργησε ως ένα αφιέρωμα στην Diana Vreeland, την αείμνηστη editor-in-chief της Vogue. Mε shapes δανεισμένα από το 1940 με πλούσιες υφές, patchwork σακάκια διακοσμημένα με γούνα, καμπαρντίνες στολισμένες με κρύσταλλα σε συνδυασμό με clean-cut φούστες. Όσο για τα αξεσουάρ, oι τσάντες έχουν leopard print, ενώ τα παπούτσια έχουν χοντρά τακούνια ή είναι clogs.

Read More

And More