London Fashion Week f/w 2015: Τι θα φορέσουμε τον επόμενο χειμώνα;

Άλλη μια Fashion Week έφτασε στο τέλος της, αυτή τη φορά από τo Λονδίνο. Τι προτείνουν οι σχεδιαστές για τον επόμενο χειμώνα;
Ποικιλομορφία στις υφές, γήινες αλλά και έντονες αποχρώσεις, abstract και retro prints και τα πολυτελή υλικά είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την επόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνουν οι μεγαλύτεροι οίκοι για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015!

BURBERRY
///
Για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015 ο Christopher Bailey παρουσίασε για τον οίκο Burberry Prorsum μια συλλογή γεμάτη από έντονα χρώματα, κρόσσια και προσαρμοσμένα παλτά που θυμίζουν τη δεκαετία του1970, μια πολύ δημοφιλή τάση συτή τη στιγμή. Η γυναίκα Burberry φοράει ποντσο με μποέμ floral prints, παλτά με sheepskin αλλά και animal prints σε μια πλούσια χρωματική παλέτα του κόκκινου, του πράσινου, του μπλε και του καφέ.

TOPSHOP UNIQUE

Το brand Topshop παρουσίασε για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015 μια cool συλλογή τέλεια για μια νύχτα έξω στην πόλη ή ένα καθημερινό look. Σε νοσταλγικές αποχρώσεις της δεκαετίας του ’70 και του ’90, το Unique κορίτσι φοράει γούνες σε συνδυασμό με μίνι, φορέματα με floral prints και ψηλές μπότες (ή strappy sandals) ενώ για τα party looks της προτιμάει τις διακοσμητικές προσθήκες από φτερά.

CHRISTOPHER KANE
///
Η συλλογή του Peter Pilotto για το χειμώνα του 2015 είνια μια ωδή στις διαφάνειες, τα layers και τις ασυμμετρίες. Οι γραμμές είναι θηλυκές και αισθησιακές ενώ η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει από μαύρο, cobalt blue και κόκκινο μέχρι navy blue, κυπαρισσί και μπορντό.

ANTONIO BERARDI
///
Ο Antonio Berardi για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2015 παρουσίασε μια συλλογή με δομημένες σιλουέτες, ντραπέ, βολάν και δυναμικά shapes, σε μια πλούσια χρωματική παλέτα από ζωηρές, παστέλ αλλά και ουδέτερες σκούρες αποχρώσεις.

MARY KATRANTZOU
///
Εμπνευσμένη από την ιδέα του βικτωριανού μαξιμαλισμού και του σύγχρονου μινιμαλισμού, η συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2015 της Mary Katrantzou έχει πολύ ενδιαφέρον. Τολμηρές λεπτομέρειες όπως βολάν, κρύσταλλα Swarovski και κεντήματα με παγιέτες αντιπαραβάλλονται με τα φορέματα σε ή τις μακριές φούστες σε σκούρα χρώματα και απλές γραμμές. Η χρωματική παλέτα είναι σίγουρα εντυπωσιακή με πλούσιες αποχρώσεις του μωβ, του πράσινου, του μπλε και του κίτρινου.

PETER PILOTTO
///
Ο Peter Pilotto και ο Christopher De Vos για τον επόμενο χειμώνα παρυσίασαν μια συλλογή με έντονο το νοσταλγικό στοιχείο της δεκαετίας του ΄70, σε απλές γραμμές αλλά με πλούσια διακοσμητικά στοιχεία όπως patchwork και λεπτομέρειες από γούνα, βελούδο και δαντέλα, ενώ μια ευρεία γκάμα από pastels ήταν η χρωματική παλέτα που έντυσε τη συλλογή.

ERDEM

Tα πλούσια, πολύπλοκα υφάσματα ήταν πάντα το δυνατό σημείο του Erdem Moralioglu, στη νέα συλλογή του όμως για τον επόμενο χειμώνα τα μεταχειρίστηκε κάπως διαφορετικά. Αρχικά αντέστρεψε το πλούσια ζακάρ του, προσθέτωντας τους lurex στοιχεία και στη συνέχεια στα girlie φορέματα ή τα fuldresses του έκανε ξέφτια όπως και στα tweed του.

Read More

And More