Milan F/ W 2015: Gucci, Prada, Fendi-Τι έδειξαν οι μεγαλύτεροι οίκοι για τον επόμενο χειμώνα

Μία από τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας στον κόσμο, αυτή στο Μιλάνο, ολοκληρώθηκε.

Χρώματα άλλοτε γήινα κι άλλοτε παστέλ ή έντονα, animal, abstract ή floral prints, χαλαρές αλλά και ladylike σιλουέτες είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος και ποιες τάσεις φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο για τον επόμενο χειμώνα…

ROBERTO CAVALLI
//
O Roberto Cavalli για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2015 εμπνεύστηκε από την Κίνα. Παρά όμως το γεγονός οτι η Σαγκάη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης με τα floral μοτίβα από τα βάζα ming και τα διακόσμημένα φορέματα και παλτό με κουμπιά σε σχήμα παγόδας, τα looks παρέμειναν πολύ Cavalli. Animal prints, χυτά maxi φορέματα και πολυτελή gowns πλημμύρισαν στην πασαρέλα, ενώ ένα vibe της δεκαετίας του ’70 προστέθηκε χάρη στα πουκάμισα με βολάν, και τις λεπτομέρειες από κρόσσια.

DOLCE & GABBANA
///
Για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015 οι Dolce & Gabbana στράφηκαν για έμπνευση από “την καρδιά της οικογένειας” -τη μητέρα. Το αποτέλεσμα ήταν μια cozy συλλογή εμπλουτισμένη με την Sicilian-αισθητική του ιταλικού οίκου. Όμορφα φορέματα από δαντέλα, πουλόβερ στολισμένα με φράσεις όπως “Je t’aime Mama” και μοτίβα που έμοιαζαν ζωγραφισμένα από παιδιά.

ETRO
///
O oίκος Etro για τον επόμενο χειμώνα παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τους εσωτερικούς χώρους-βλέπε χαλιά, ταπετσαρίες, την τεχνική του ψηφιδωτού και την πολυτελή ξυλουργική. Τα shapes ήταν βασισμένα στις σιλουέτες της δεκαετίας του ’70 και τα υφάσματα πλούσια μπροκάρ και tweed σε μια μουντή χρωματική παλέτα.


FENDI

/
Με επιρροές από την ελβετικής καταγωγής καλλιτέχνη Sophie Taeuber η συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2015 του οίκου Fendi είχε να κάνει με τις καθαρές γραμμές και το παιχνίδι με τους όγκους.Ο Karl Lagerfeld και η Sylvia Venturini παρουσίασαν κομψά looks στην πασαρέλα που περιλάμβαναν culottes, ευρύχωρα παλτό και φορέματα σε layers πάνω από γούνινα παντελόνια. Η χρωματική παλέτα κυμάνθηκε από σκούρο πορτοκαλί και κρεμ μέχρι φλογερό κόκκινο και μαύρο.

GIORGIO ARMANI
//
“Η απλότητα με δύναμη είναι το πιο δύσκολο πράγμα να πετύχεις” είπε ο Giorgio Armani μετά το show του για τον επόμενο χειμώνα και αυτό είναι κάτι που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά να κάνει. Μετά από 4 δεκαετίες στο σχεδιασμό ρούχων παρουσίασε μια συλλογή με καθαρές και λιτές γραμμές αλλά έντονο χαρακτήρα, την οποία συνέθεταν κυρίως παντελόνια και jackets στην χρωματική παλέτα που ο ίδιος μεταχειρίζεται με μαεστρία των υποτονικών μπλε, μωβ και γκρι.

GUCCI
///
Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι με το ντεμπούτο του στον οίκο Gucci για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015 o Alessandro Michele ήθελε να οδηγήσει το brand σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Η πιο ώριμη και σέξι εμφάνιση της γυναίκας Gucci έχει φύγει και έχει αντικατασταθεί από μια νεότερη, και πιο ελαφριά προσέγγιση. Χαλαρά, pajama κοστούμια εμφανίστηκαν στο runway καθώς και πλισέ φούστες και ευάερα φορέματα. Σε συνδυασμό με μπερέδες, slippers στολισμένα με γούνα και υπερμεγέθη γυαλιά η γυναίκα Gucci ξαναγεννιέται ως μια κοπέλα που έχει μια τάση για νοσταλγία.

SALVATORE FERRAGAMO

Oι δυνατές graphic γραμμές και το colour-blocking ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής Ferragamo για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2015. Τα πρωινά φορέματα καλύπτονταν από ορθογώνια κομμάτια από συμπληρωματικά χρώματα ενώ τα evening-pieces ήταν σχεδιασμένα και ραμμένα για να αναδείξουν μια στενή μέση και μια θηλυκή σιλουέτα.

MISSONI
///
Μετά από τη ρομαντική αίσθηση της περασμένης σεζόν, η συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2015 του οίκου Missoni ονομάστηκε “Knit Me Up!” και πήγε το brand σε ένα ύφος πιο κοντά στο σώμα με printed πλεκτά, κολάν και tie-dye συνδυασμούς χρωμάτων που προκάλεσε μια 80’s αίσθηση. Όσο για τα αξεσουάρ, βάση δόθηκε στα σκουλαρίκια με λεπτομέρειες από κρόσσια, τις τσάντες με επάλληλα στρώματα και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια με C-shape.

MOSCHINO

Μετά την Barbie-inspired συλλογή της περασμένης σεζόν o Jeremy Scott φαινόταν να είναι σε ένα 90s, hip-hop style mood για τη συλλογή Moschino φθινόπωρο-χειμώνας 2015. Πολύχρωμα καπιτονέ jackets, φόρμες και καπέλα του μπέιζμπολ εμφανίστηκαν στο catwalk με το άνοιγμα του show ενώ στη συνέχεια ο Scott έφερε ενίσχυση από κάποιους Looney Tunes χαρακτήρες όπως τον Bugs Bunny και τον Porky Pig. Αλλού, υπήρχαν μπέιζμπολ tops, denim και χρυσά patchwork αλλά και prints με αρκουδάκια.

PRADA

Σε συνέχεια της ladylike συλλογής της άνοιξης, η Miuccia Prada πήγε σε μια ελαφρύτερη κατεύθυνση για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015. Οι ’60 σιλουέτες σε συνδυασμό με τους εκκεντρικούς χρωματικούς συνδυασμούς, έφεραν μια νεανική αίσθηση στη νέα σεζόν. Και με τα μοντέλα με πλάγια ponytails, babydolls, υπερμεγέθεις φιόγκους και καρφίτσες σε σχήμα λουλουδιού ένα ήταν σαφές: αυτό το φθινόπωρο έχει ένα παιχνιδιάρικο πνεύμα.

EMILIO PUCCI

Με έμπνευση από το ζωδιακό κύκλο και τα ουράνια μοτίβα, ο Creative Director του Emilio Pucci-Peter Dundas παρουσίασε μια graphic συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015 με επιρροές που κυμάνθηκαν από την Stevie Nicks μέχρι τον Jimmy Page. Με αυτή να φημολογείται ως η τελευταία συλλογή του για το brand, o Dundas χρησιμοποίησε ορισμένες από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του τόσο με δυναμικά, σέξι και rock and roll εμπνευσμένα σύνολα, όσο και πιο ρομαντικά.

VERSACE

Για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2015 η Donatella Versace αναζήτησε την έμπνευσή της στη γλώσσα του διδικτύου αλλά και στα ελληνικά σύμβολα που είναι και το σήμα κατατεθέν του brand. Το αποτέλεσμα ήταν μια συλλογή με πολύχρωμα και τολμηρά looks με σέξι cut-outs, colour-blocking κομμάτια και τρελά prints.

Read More

And More