Paris Fashion Week F/W 2015: Τι έδειξαν οι μεγαλύτεροι οίκοι για τον επόμενo χειμώνα (part 1)!

Η περίοδος των εβδομάδων μόδας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το στιλ της επόμενης χειμερινής σεζόν έχει αρχίσει πια να διαμορφώνεται.

Στην πόλη του φωτός λοιπόν, το Παρίσι, οι οίκοι παρουσίασαν τα fashion trends για την επόμενη σεζόν και εμείς με τη σειρά μας σου παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος των catwalks και τις προτάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών, για να πάρεις μια γεύση για το τι πρόκειται να φορεθεί τo επόμενο φθινόπωρο-χειμώνα…

ANTHONY VACCARELLO
///
Εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στις ΗΠΑ, ο Anthony Vaccarello χρησιμοποίησε το νοτιοδυτικό στιλ ως σημείο εκκίνησης για τη συλλογή του φθινόπωρο-χειμώνας 2015. Ο πρόσφατα creative director του οίκου Versus χρησιμοποιεί την ίδια body-conscious αισθητική με ένα cowgirl twist. Western μοτίβα αστεριών, σουέντ κρόσσια και ασύμμετρα φινιρίσματα, σέξι κοψίματα και κομψές σιλουέτες.

GIVENCHY

Για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2015, ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Givenchy-Riccardo Tisci φαίνεται πως αναζήτησε την έμπνευσή του στο βικτωριανό στιλ. Αντιπαραθέτοντας την αγάπη του για το μαύρο χρώμα και ο,τιδήποτε gothic-με την κουλτούρα του δρόμου, ο Tisci δημιούργησε μια συλλογή με πολύ αιχμηρή και edgy αισθητική. Κάτι που επίσης ξεχώρισε στην πασαρέλα ήταν τα κοσμήματα που ήταν διακοσμημένα τα πρόσωπα των μοντέλων.

BALENCIAGA
///
Για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2015 ο creative director του οίκου Balenciaga-Alexander Wang επικεντρώθηκε στα cocoon shapes για μια διαφορετική ματιά στα γλυπτικά σχέδια του ιδρυτή του brand-Cristobal Balenciaga. Παλτό cocoon, φούστες σε bubble shape και wrap-skirts με βαθιά σκισίματα σε μια σκοτεινή παλέτα χρωμάτων από βαθύ κόκκινο, μαύρο, γκρι. Oι πινελιές από μεταλλικές αποχρώσεις προσθέσαν μια φουτουριστική αίσθηση στη συλλογή.

BALMAIN
///
Υπό το φως της δολοφονίας του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο, ο Olivier Rousteing φαίνεται πως με την νέα συλλογή του για τον Balmain θέλησε να γιορτάσει την καλλιτεχνική ελευθερία της Γαλλίας. Συγκεκριμένα με έμπνευση από το Παρίσι της δεκαετίας του 1970, ο Rousteing έδειξε μια ζωντανή συλλογή από τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και άφθονη λάμψη. Με ένα μείγμα από κρόσσια, ακορντεόν πτυχώσεις και τολμηρές ρίγες, η γυναίκα Balmain μπαίνει δυναμικά στο φθινόπωρο με μια statement ζώνη να τονίζει πάντα τη μέση της.

CHLOE
///
Για τον οίκο Chloe, η Clare Waight Keller παρουσίασε μια συλλογή στο μποέμ ύφος της δεκαετίας του 1970. Για αυτή τη σεζόν διερεύνησε μια σειρά από διαφορετικά looks-από military παλτό, slip-dresses και αέρινα gowns μέχρι πολύχρωμα, patchwork πόντσο ενώ τσάντες διακοσμημένες με κρόσσια και skinny scarves ολοκλήρωναν τα σύνολα.

CHRISTIAN DIOR
//
Για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015 ο Raf Simons αγκάλιασε τα funky prints της άνοιξης haute couture συλλογής του την οποία περιέγραψε ως “ζωώδη”. Φορέματα ή ολόσωμα bodies με έντονα εμπριμέ σε παστέλ αποχρώσεις πλημμύρισαν το catwalk, όπως και τα χαλαρά κοστούμια με cropped παντελόνια. Ο Simons παρουσίασε όμως και βαμμένες γούνες σε μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς για μια πιο «άγρια» προσέγγιση στο θέμα. Όσο για τα αξεσουάρ, ήταν όλα σχετικά με τις βινύλ μπότες με chunky τακούνια και την νέα τσάντα Diorama σε ένα κομψό και boxy σχήμα, με αλυσίδα.

DRIES VAN NOTEN

Για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015, o Βέλγος σχεδιαστής Dries Van Noten ήταν σε άριστη φόρμα παρουσιάζοντας μια συλλογή γεμάτη χρώμα και ποικιλία από υφές. Η σιλουέτα της σεζόν είναι ευρύχωρη αλλά εξακολουθεί να αγκαλιάζει τη θηλυκή μορφή με έμφαση στην περιοχή της μέσης ενώ το μποέμ πνεύμα της γυναίκας Van Noten είναι προφανές-από τα πλούσια prints και τις πολυτελείς διακοσμητικές προσθήκες.

ELIE SAAB

Για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015, η γυναίκα Elie Saab έχει δύο διαφορετικές πλευρές. Η μία είναι με δυναμικές σιλουέτες με έντονους ώμους και military ύφος, ενώ η δεύτερη εμπνεύστηκε από τη φύση και τα δάση και τυλίγεται με σκοτεινές και μαγευτικές σιλουέτες στις αποχρώσεις του κόκκινου, του μαύρου και του μπλε.


ISABEL MARANT


Μετά το tribal στιλ της περασμένη σεζόν, η Isabel Marant παρουσίασε μια rock n’roll chic παριζιάνικη συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνα 2015. H γαλλίδα σχεδιάστρια επικεντρώθηκε στα ψηλόμεσα looks, τις πλισέ φούστες, τα πουλόβερ και τα πλούσια boxy σακάκια για το φθινόπωρο, ως επί το πλείστον σε μαύρο, λευκό και ουδέτερους τόνους.

LANVIN

Εμπνευσμένος από τον τόπο γέννησής του, το Μαρόκο, ο Elbaz δημιούργησε υπερμεγέθη αλλά και slim shapes για την επερχόμενη σεζόν στην πλούσια χρωματική παλέτα, της Βόρειας Αφρικής, διατηρώντας παράλληλα μια urban αίσθηση. Πλυμένα μετάξια και βελούδο το layering ήταν η λέξη κλειδί για τη νέα σεζόν με αφθονία από πανωφόρια στο catwalk-όπως κάπες, παλτό και γούνινα jackets.

MAISON MARGIELA

Ο John Galliano παρουσίασε τη δεύτερη συλλογή του για τον οίκο Maison Margiela στην οποία παντρεύει το avant-garde με το ready-to-wear. Τα looks έχουν απλές σιλουέτες με πινελιές ατέλειας όπως ξεφτισμένες άκρες, φούστες που φαίνονταν φορεμένες από μέσα προς τα έξω και ξεκουμπωμένα slip-dresses ενώ τα διακοσμημένα με γούνα παπούτσια και τα Frankenstein heels, ολοκλήρωναν τα ατελή looks.

Read More

And More