Baroque! Μία από τις ισχυρότερες τάσεις της νέας σεζόν και πως να τη φορέσεις…

Στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης η μόδα προτείνει την απόλυτη υπερβολή. Είναι το μπαρόκ και η αίσθηση χλιδής το αντίδοτο για την ψυχολογία μας;

Μία από τις ισχυρότερες τάσεις της φετινής χειμερινής σεζόν είναι η μπαρόκ. Ρούχα με βάση τους το μαύρο και κεντημένες χρυσές λεπτομέρειες, πέτρες αλλά και βελούδινα λαχούρια. Αυτή η τάση σίγουρα δεν θα σε κάνει να περάσεις απαρατήρητη. Είναι αυτή η διάθεση της υπερβολής που κάνει τη φούστα σου να μοιάζει με τις Βερσαλίες.

Η γραμμή μπαρόκ κρατάει πολλά χρόνια, από την εποχή που στη Ρώμη γεννήθηκε ως τρόπος έκφρασης μέσα από έργα τέχνης και μάλιστα υπήρξε και ταύτισή της με τον πλούτο. Όχι άδικα αφού τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα συγκεκριμένα ρούχα όχι μόνο είναι ακριβά, δείχνουν κι ακόμη πιο ακριβά λόγω της επιβλητικής τους φύσης. Σαφέστατα μπορείς να ταυτίσεις το trend με ψηλοτάβανο παλάτι με χρυσά κουφώματα στις πόρτες και μεγάλους χρυσούς με κρύσταλλα πολυελαίους. Ναι! Την μπαρόκ διάθεση της επιοχής την αγαπώ!

Δεν θα σου πω ψέματα… αν είσαι κορίτσι Celine όπου συνώνυμό σου είναι η απλότητα, τα γήινα χρώματα και οι λιτές χωρίς ίχνος υπερβολής γραμμές τότε η μπαρόκ γραμμή δεν είναι για σένα. Είναι τόσο αντι-Celine που μάλλον η μπαρόκ γραμμή που θα συναντήσεις έξω θα σε ενοχλήσει κιόλας. Παρόλα αυτά έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και μπορεί ο πρώτος οίκος να είναι ο Dolce&Gabbana, σε όλα όμως τα μεγάλα shows υπήρξε έστω ένα ρούχο, φόρεμα, φούστα, αξεσουάρ σε αυτή τη γραμμή.

/
Από αριστερά: Aquilano Rimondi, Balmain, Dolce&Gabbana

Tα φορέματα φέτος ανεξάρτητα από το τι γραμμή θα επιλέξεις: pencil, mini ή 60s έχουν επάνω τους πολλά κεντήματα, πέτρες, χάντρες που άλλοτε σχηματίζουν λουλούδια κι άλλοτε μοιάζουν σαν πίνακες έργων τέχνης. Τα prints που σχηματίζουν τα μπαρόκ ρούχα θα μπορούσαν έντονα να θυμίσουν σκάλισμα από κορνίζα πίνακα ή βάση από πολυέλαιο.

Τα συγκεκριμένα φορέματα άλλοτε τονίζουν τους ώμους κι άλλοτε το μπούστο και τη μέση. Είναι θηλυκά, προφανώς επιβλητικά και συνδυάζονται με μονόχρωμα μαύρα παπούτσια.

/
Από αριστερά: Etro, Ralph Lauren, John Galliano

Σαν να βγήκες μέσα από ταινία εποχής με το βελούδο να επικρατεί σε σημείο που μπορεί να σε κάνει να μοιάσεις υπερβολική. Μικρές δόσεις βελούδο σε συνδυασμό με χρυσό μπορούν να δώσουν πολύ σικάτα αποτελέσματα μέσα στις κρύες βραδιές του χειμώνα.

Σακάκια με χρυσή κλωστή μπορούν να φορεθούν κι επάνω από τζιν και να εφαρμόσεις την μπαρόκ διάθεσή σου με τον πιο casual τρόπο.

/
Από αριστερά: Salvatore Ferragamo, Versace, Lanvin

Χρυσές φούστες, μπορντό διαφάνειες, χρυσοί κεντημένοι σταυροί κι εντυπωσιακές πέτρες έρχονται για να συνθέσουν την μπαρόκ διάθεση της φετινής σεζόν. Μία χρυσή φούστα ακόμη και παντελόνι θα μπορέσει να φορεθεί εύκολα ενώ τα t-shirt με σταυρούς γεμάτους πέτρες επιστρέφουν στην σημερινή πραγματικότητα.

Δώσε έμφαση στα αξεσουάρ γεμίζοντας τον λαιμό σου με εντυπωσιακά μεγάλα κολιέ γεμάτα μπορντό, πράσινες, μπλε πέτρες. Είναι ένας εύκολος τρόπος να κρατήσεις λιτή γραμμή στο ρούχο προσθέτοντας μπαρόκ στοιχεία. Το ίδιο ισχύει και με τα χρυσά κουμπιά στα σακάκια και τις μεγάλες επιβλητικές χρυσές αλυσίδες για ζώνη στη μέση.

/
Από αριστερά: Moschino, Vivienne Westwood, Marchesa

Τα φορέματα μπορούν να γίνουν τόσο βαριά όσο ζυγίζει ένας πολυέλαιος Baccarat. Αν είσαι αρκετά τολμηρή και το θέλεις το μπαρόκ φόρεμα τη φετινή σεζόν οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου μία χάρη και να χαλαρώσεις οτιδήποτε άλλο φοράς ίσως και να το αποφύγεις.

Τα total μπαρόκ φορέματα είναι καλό να τα συνδυάσεις με μαύρα σκούρα καλσόν και μαύρα παπούτσια ώστε να αφήσεις την τάση της εποχής να είναι η πρωταγωνίστρια της βραδιάς.

/
Από αριστερά: Gucci, Dries van Noten, Marni

Το μπαρόκ για να μπει στη ζωή σου δεν χρειάζεται απαραίτητα να σε κάνει να νιώθεις η ίδια ως πολυέλαιος. Μπορείς να ακολουθήσεις τη γραμμή του οίκου Gucci όπου με χρυσά φύλλα ντύνει τα ρούχα του μη επιτρέποντας τις τόσο έντονες υπερβολές. Το ίδιο ισχύει και με τα total black σύνολα όπου μία χρυσή λεπτομέρεια απλώς τους δίνει λάμψη ενώ αν νιώθεις πως το αντέχεις ένα ολοκληρωμένο μπαρόκ σύνολο δεν θα σε κάνει να περάσεις απαρατήρητη.

Πάντα να θυμάσαι πως μία τάση δεν χρειάζεται να την ακολουθήσεις ολοκληρωμένα και φανατικά αν δεν σου ταιριάζει τόσο. Μπόρεις όμως να δανειστείς στοιχεία της και να ανανεώσεις το στιλ σου.

Read More

And More