Chanel, Dior, Givenchy,Saint Laurent… Οι νέες τάσεις μέσα από τα pret-a-porter catwalks

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις πολύωρες στιγμές αυστηρής μελέτης για να δεις ποιες είναι οι τάσεις για τη νέα σεζόν. Αρκεί να παρακολουθήσεις τα μεγάλα show από την κάθε εβδομάδα μόδας που σε ενδιαφέρει ώστε να πάρεις μία γεύση κάνοντας βουτιά όχι μόνο στα ρούχα και τα αξεσουάρ που προτείνουν αλλά, και σε όλη την παρουσίαση που επέλεξαν να κάνουν ώστε να αποδώσουν τα νέα trends.

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι θέλει τις γήινες αποχρώσεις να κυριαρχούν, τις γεωμερικές – αυστηρές γραμμές να καλύπτουν τις γυναικείες καμπύλες και τα ανδρόγυνα λιτά στοιχεία να σε αναγκάζουν να είσαι chic σε κάθε σου εμφάνιση.

Σου συγκεντρώνω 15 shows που αξίζει να δεις και να ζήσεις έστω και μέσα από βίντεο και να κάνεις βίωμα σου την γαλλική μόδα της Άνοιξης. Καλωσόρισες νέα σεζόν!

Celine

Λιτές γραμμές, χωρίς κανένα στοιχείο υπερβολής ούτε στο κόψιμο των ρούχων ούτε στα χρώματα. Παντελόνια κλασικά, ανδρόγυνος χαρακτήρας που σαφέστατα δίνει μία απόλυτα chic αισθητική. Παντόφλες αντρικές από δέρμα και το μετάξι και το δέρμα να αποτελούν τις λεπτομέρειες που αξίζει να υιοθετήσεις.


Chanel

Ο Κarl Lagerfeld δημιουργεί μία αρκετά πιο νεανική version του οίκου Chanel με το τζιν, το δέρμα, τα λινά και τα βαμβακερά πλεκτά σε ζουμερά χρώματα να κυριαρχούν στη συλλογής. Αρκετό PVC σε γοβάκια με διαφάνεια ενώ οι πέρλες δεν λείπουν ούτε αυτή τη σεζόν από την “γκαρνταρόμπα” του οίκου.


Chloe

Θηλυκές αέρινες γραμμές σε παστέλ αποχρώσεις. Βασικός κανόνας για την ερχόμενη σεζόν είναι η ανάλαφρη διάθεση μέσα από ελαφριά και δροσερά υφάσματα με το βολάν στο λαιμό να είναι η τάση που μας προτείνει να βάλουμε στη ζωή μας.

Dior


Απόλυτα θηλυκή η συλλογή με μίνιμαλ χαρακτήρα χωρίς να λείπουν τα στοιχεία ρομαντισμού ούτε φέτος ενώ η λάμψη έρχεται μέσα από γυαλιστερά υφάσματα. Τα γοβάκια έχουν πιο αυστηρές μύτες ενώ οι ρίγες και το στράπλες είναι αυτά που κερδίζουν την προσοχή μας.

Jean Paul Gaultier


Απόλυτη επιστροφή στη δεκαετία του ’80 με τη Madonna να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας. Prints που μας πηγαίνουν στη Κίνα και λεπτομέρειες επηρεασμένες από την Αφρική.

Givenchy


Πόσο chic! Χυτά loose υφάσματα σε απόλυτα ίσιες γραμμές. Το λευκό είναι ο βασικός κανόνας για την ερχόμενη σεζόν ενώ το baby blue είναι το χρώμα που μας προτείνει να φορέσουμε. Λεπτομέρεια αρκετά σέξι το μέταλλο στο λαιμό και τους ώμους ενώ τα πέδιλα είναι στο χρώμα του δέρματος αφήνοντας το ρούχο -και μόνο αυτό- να αναδειχθεί σωστά.

Hermes


Elegant και αριστοκρατικό! Είναι οι δύο λέξεις που πάντα έρχονται στο μυαλό όταν αναφέρεσαι στο στιλ του οίκου. Το χρώμα υπάρχει άλλοτε σε ζωηρά εμπριμέ κι άλλοτε πάνω σε δέρμα. Οι γραμμές είναι πάντα λιτές χωρίς να τονίζουν έντονα την γυναικεία σιλουέτα.

Lanvin


Μαύρο και άσπρο! Είναι τα δύο χρώματα που βασιλεύουν στον οίκο για την Άνοιξη του ’13. Τα σύνολα είναι αυστηρά, με έντονη γεωμετρικότητα. Βασικό στοιχείο τα σκισίματα που αποκαλύπτουν κρυφά σημεία του κορμιού ενώ τα παντελόνια αποκτούν πιο άνετη γραμμή.

Isabel Marant


Funky – bohem διάθεση μέσα από φορέματα mini και σύνολα που σαφέστατα θα αναδείξουν μία πιο σέξι πλευρά. Ο οίκος παίζει με τρία βασικά χρώματα όπως το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο. Τα prints είναι βασικό στοιχείο της συλλογής, τα παντελόνια είναι ίσια κολακεύοντας το σώμα ενώ τα τρουκς στα πέδιλα gladiators υπάρχουν και φέτος.

Alexander McQueen


Το μέλι και ο μελισσοκόμος είναι η έμπνευση και δεν κρύβεται αφού τα prints το αποτυπώνουν με κάθε δυνατό τρόπο. Οι ζώνες είναι πιο μεγάλες και κάθονται ακριβώς στη μέση, τα μπροκάρ σε μεταλλικές αποχρώσεις σακάκια είναι η τάση του οίκου και για την Άνοιξη ενώ τα παπούτσια έχουν μεταλλικούς πάτους.

Miu Miu


Αυστηρά θηλυκή η σειρά, με το belly bearing να είναι το βασικό trend της σεζόν και να γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικό. Οι φούστες καλύπτουν τον αφαλό ενώ το μπλε σκούρο και το τζιν κυριαρχεί σε κάθε κομμάτι. Το διακριτικό βινίλ υπάρχει ενώ οι γραμμές των ρούχων είναι ίσιες και αυστηρές. Οι τσάντες Miu Miu έχουν χερούλι και τα γάντια ως αξεσουάρ μας ταξιδεύουν στη δεκαετία του ’40.

Saint Laurent


Αρκετά επιβλητικά looks με άλλοτε μποέμ χαρακτήρα μέσα από μακριά αέρινα φορέματα κι άλλοτε ανδρόγυνα chic στοιχεία μέσα από ασπρόμαυρα σύνολα. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: τα μεγάλα καπέλα, τα δερμάτινα γάντια και τα πουκάμισα που δένουν ως μαντίλι – γραβάτα στο λαιμό.

Stella McCartney


Αθλητική η διάθεση της σχεδιάστριας μέσα από σύνολα που μοιάζουν με αθλητικές φόρμες σε έντονα χρώματα ενώ η γραμμή από τα φορέματά της δεν χάνει το σπορ ύφος. Οι πλατφόρμες είναι σε γήινες αποχρώσεις ενώ οι ολόσωμες φόρμες έχουν ασπρόμαυρα prints.

Valentino


Η κομψή κυρία επιστρέφει με φορέματα σε ίσιες γραμμές που λίγα αποκαλύπτουν ενώ τονίζουν διακριτικά τη μέση. Οι ολόσωμες φόρμες υπάρχουν ενώ τα χρώματα παραμένουν βαθιά και φέτος την Άνοιξη.

Louis Vuitton


Η σκακιέρα, η γεωμετρία και το έντονο χρώμα είναι βασικά χαρακτηριστικά της νέας σειράς για την Άνοιξη. Παίξε με τις ρίγες, τους ρόμβους, τους κύβους και το trendy ντύσιμο δεν απέχει πολύ από τη ζωή σου. Λεπτομέρεια του οίκου η στέκα με φιόγκο στα μαλλιά.

Read More

And More