Εσώρουχα! Τα πιο χρήσιμα “gadgets” μιας γυναίκας… Διάβασε τα smart tips που θα σε σώσουν!

Το θέμα που θίγουμε σήμερα είναι ευαίσθητο και καθαρά προσωπική επιλογή του καθενός. Είναι κάτι που παρόλο που το φοράμε γυναίκες και άντρες, ανεξαρτήτου ηλικίας, έχει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας και είναι κάτι που αποχωριζόμαστε σε επιλεγμένενες στιγμές. Στις γυναίκες -σε μας δηλαδή- έχει ακόμα περισσότερη βαρύτητα (όπως τα πάντα άλλωστε σαυτή τη ζωή ) αφού η επιλογή μας πρέπει να μας βγάλει ασπροπρόσωπη αλλά και να δείχνει πολλά, πέρα από την αισθητική και την προσωπικότητά μας.

Οι κατηγορίες
Τα γυναικεία εσώρουχα μπορείς άνετα να τα χωρίσεις σε κατηγορίες και συνήθως είναι και οι κατηγορίες που τα τακτοποιείς στο συρτάρι σου.
-Στα πρακτικά: εκείνα που φοράς κάθε μέρα στη δουλειά. Στην στην απόχρωση του δέρματός σου -τα οποία σε βγάζουν ασπροπρόσωπη σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Και εκείνα που είναι για τις δύσκολες μέρες του μήνα.
Στα sexy: εσώρουχα ανάλαφρα, πολλά υποσχόμενα. Που το αγόρι σου νομίζει πως, εσύ, μόνο με τέτοια κυκλοφορείς.


H φωτογραφία είναι από το Net-a-porter

Το tlife.gr δεν θα επέμβει στις επιλογές σου, ούτε θα σου χαράξει πορεία στο τί μπορεί εσένα να σου αρέσει να φοράς κάτω από τα ρούχα σου. Θα σου πει όμως κάποιες βασικές πληροφορίες που είναι καλό να γνωρίζεις.

Πριν ξεκινήσω θέλω να μοιραστώ μαζί σου κάτι που υποστηρίζει η πλειοψηφία του αντρικού πλήθους εκεί έξω. Εκείνοι το λένε έχοντας άλλο σκοπό στο μυαλό τους αλλά… στα εσώρουχα μόδα δεν υπάρχει! Κι αν πας να δημιουργήσεις σίγουρα θα βγεις χαμένη -σε όλους τους τομείς.

Βρες το σωστό σουτιέν!

Kι επειδή το να βρεις το κατάλληλο g-string ή βρακάκι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, θα δώσουμε περισσότερη έμφαση στο σουτιέν.

-Aς ξεκινήσουμε λοιπόν με το πιο σημαντικό από όλα. Να ξέρεις το νούμερο σου! Το ξέρω πως ίσως να σου φαντάζει περίεργο αλλά δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκεί έξω που δεν γνωρίζουν το σωστό νούμερο του σουτιέν τους. Να θυμάσαι πως το μικρότερο νούμερο σε στενεύει και σου αφαιρεί πόντους από το στήθος. Ενώ το μεγαλύτερο κάνει το στήθος σου να χάνεται.
Σημείωση: ακόμα κι αν γνωρίζεις το νούμερό σου θέλω να σου πω πως με τα χρόνια οι διαστάσεις αλλάζουν οπότε θα σε συμβούλευα να ξαναμετρήσεις τις διαστάσεις σου.

-Χωρίς να πανικοβληθείς θέλω να σου πω πως στις περισσότερες boutique εσωρούχων οι πωλήτριες είναι διατεθιμένες να σε βοηθήσουν. Αν και μπορείς να πάρεις τις διαστάσεις και μόνη σου. Αρκεί να έχεις τη διάθεση και μια μεζούρα με την οποία θα μετρήσεις 2 σημεία του σώματός σου. Tο θώρακα και την περίμετρο του στήθους.

-Με λόγια απλά, θα περάσεις τη μεζούρα στο ύψος πάνω από το στήθος (λίγο πιο κάτω από το κόκαλο του θώρακα και λίγο πιο ψηλά απο το στήθος σου – εκεί που δημιουργείται το ντεκολτέ) και θα ενώσεις τη μία άκρη με την άλλη. Αφού ολοκληρώσεις το πρώτο μέτρημα, περνάς τη μεζούρα πάνω από το στήθος (χωρίς να φοράς σουτιέν) και σημειώνεις κι αυτή τη διάσταση. Έχοντας αυτά τα δύο νούμερα είσαι έτοιμη να βρεις το σώστο νούμερο σουτιέν για σένα.

Αφού λοιπόν έχεις βρει τις διαστάσεις σου είσαι έτοιμη να ανανεώσεις τα εσώρουχα στο συρτάρι.


Πρακτικά

Το να βιάζεσαι το πρωί να φύγεις από το σπίτι και να έχεις να σκεφτείς ανάμεσα σε όλα τα άλλα πως θα συνδυάσεις το πάνω με το κάτω μέρος των εσωρούχων σου το βρίσκω το λιγότερο ανούσιο και τρομερό χάσιμο χρόνου. Εκτός κι αν αποβραδής βγάζεις τα ρούχα της επόμενης μέρας, σε καρέκλα, με σεταρισμένα τα εσώρουχά σου!

Χρειάζεσαι λοιπόν πράγματα πρακτικά που δεν θα σε στενεύουν, ζορίζουν, ενοχλούν και που όπως και να τα φορέσεις το αποτέλεσμα δεν θα είναι τρομακτικό.

Από αριστερά: Agent Provocateur, Elle McPherson, Deborah-Marquit

Έτσι η αγορά πρακτικών εσωρούχων που μπορούν να φορεθούν σε κάθε ώρα της ημέρας χωρίς να χρειάζεται να τα πολυσκεφτείς είναι σωτήρια.


Από αριστερά: Agent Provocateur, Adidas by Stella McCartney, Donna Karan

ΤΙP: Προτίμησε τη μονοχρωμία ή τις απαλές αποχρώσεις ώστε να μην έχεις να σκέφτεσαι εάν μέσα από το μπλουζάκι σου φαίνεται το λεοπάρ ή εμπριμέ σχέδιο του σουτιέν σου. Πόσω μάλλον να ξεχειλίζουν οι δαντέλες και οι φιόγκοι. Εκτός κι αν θέλεις να φαίνονται οπότε πάω πάσο.

ΤΙP: Για το γυμναστήριο προτίμησε τα αθλητικά σουτιέν που είναι ειδικά διαμορφωμένα για τις εκεί συνθήκες.


Aπό αριστερά: Calvin Klein, Hanky Panky, Jenny Packham
Για το κάτω μέρος, ανάλογα με το παντελόνι, φούστα ή φόρεμα που φοράς επέλεξε και το κατάλληλο σχέδιο. Απέφυγε τα εσώρουχα με έντονα χρώματα και σχέδια όταν το ρούχο σου είναι ανοιχτόχρωμο. Όπως και τα εσώρουχα με αλυσίδες, παγιέτες, στρας και φτερά αφού το μόνο που μπορούν να κάνουν μέσα στην μέρα σου είναι τη ζωή σου πιο δύσκολη.

Πρακτικά- χρηστικά (gadgets)
Όταν τα ρούχα που σκέφτεσαι να αγοράσεις ή έχεις ήδη αγοράσει σου προκαλούν περισσότερο άγχος παρά ευφορία τότε σημαίνει πως χρειάζεσαι μια εσωτερική βοήθεια. Κι εκεί έρχονται να σε βοηθήσουνε τα πρακτικά εσώρουχα. Gadgets όπως θα τα ονόμαζα αφού μπορούν να αποκρύψουν τα επίμαχα σημεία, να σε προστατέψουν από το να εκτεθείς, χωρίς να προδίδουν ούτε λεπτό την ύπαρξή τους.


Και τα δύο της εταιρίας Spanx

Τώρα που οι διαφάνειες είναι το hot trend της σεζόν τα bodys στο χρώμα του δέρματος, σου είναι απαραίτητα. Μπορείς να τα φορέσεις μέσα απο φορέματα και φούστες ενώ το ψηλοκάβαλο body σου προσφέρει τη δυνατότητα να κρύψεις ατέλειες.


Από αριστερά: Wolford, La Perla

Τα κορμάκια επίσης μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και να μην εκτεθείς ενώ παράλληλα να κρατήσουν τα πάντα στη θέση τους δημιουργώντας ένα πολύ κοριτσίστικο στιλ αφού φοριούνται και ως top. Ενώ το εσώρουχο χωρίς λάστιχο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη είτε το φορέσεις κάτω από παντελόνι, φούστα ή φόρεμα.

Από αριστερά: Yummie Tummy, Ender Legard

Το ψηλόμεσο body έχει την ικανότητα να κρατάει την κοιλιά σου στη θέση της προσφέροντας μια λεία όψη. Ενώ ο κορσές θα αναδείξει σωστά το μπούστο σου και θα κρατήσει την κοιλιά σου στη θέση της.


Aριστερά: Spanx ενώ οι σιλικόνες μπορούν να βρεθούν στο site www.maidenform.com

Το στιλ κομπινεζόν body μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση αρκεί να το φορέσεις κάτω από το φόρεμά σου. Ενώ ίσως από τις πιο χρήσιμες αγορές είναι οι σιλικόνες που θα σε βολέψουν όταν θα τις φορέσεις με ρούχα εξώπλατα αντί για σουτιέν.

ΤΙP: Tα σουτιέν με τιράντες από σιλικόνη είναι κιτς και θα συμβούλευα την αποφυγή τους!

Όλα τα παραπάνω είδη μπορούν να βρεθούν σε μαγαζιά που έχουν μεγάλη ποικιλία από εταιρίες εσωρούχων. Μην χάσεις την ευκαιρία να τα εξερευνήσεις.

Τα sexy
Τώρα για την τελευταία κατhγορία που αφορά στα sexy εσώρουχα θα το αφήσω στην κρίση σου και στο τί πιστεύεις εσύ πως είναι sexy.

Θα σου αναφέρω απλώς πως αν πιστεύεις ότι αγοράζοντας τα πιό ακριβά και chic εσώρουχα της αγοράς θα φέρεις μια ανανέωση στη σχέση σου, κάνεις λάθος! Κανένας άντρας στον κόσμο δεν εκτιμάει την ποιότητα του εσώρουχου, τις καλοραμένες ραφές και τον σχεδιαστή που το σχεδίασε. Οπότε, τσάμπα λεφτά αφού το ίδιο αποτέλεσμα έχεις!!

Read More

And More